Diferența pe tabelă, stabilită în prima jumătate de oră

Echipa noastră de fotbal a pierdut cu 2-0 amicalul susținut astăzi, pe stadionul „Michael Klein”, în compania Corvinului Hunedoara. Nou-promovata în Liga a II-a și-a asigurat un avantaj de două goluri încă din prima jumătate de oră a întâlnirii, iar formația noastră nu a reușit să echilibreze situația de pe tabelă, în ciuda unor ocazii foarte bune pe care și le-a creat, mai ales în repriza a doua.

Echipa noastră a fost mai activă în startul partidei și a avut prima ocazie notabilă, în minutul 10, atunci când Toroc a inițiat o acțiune pe stânga și a centrat în zona punctului cu var, de unde Zaluschi a reluat peste poartă. Treptat, Corvinul a pus stăpânire pe joc, iar în minutul 16, după un corner executat de Neacșa, Marius Lupu a înscris cu o lovitură de cap. Trei minute mai târziu, gazdele s-au apropiat din nou periculos, însă Trifon a respins șutul lui Pîrvulescu, de la 15 metri. 2-0 s-a făcut în minutul 30, atunci când căpitanul Alexandru Neacșa l-a învins pe Trifon cu un șut de la 16 metri, în vinclu. Peste alte opt minute, o altă ocazie mare pentru Corvinul, prin Coman, care a trecut de un fundaș dumbrăvițean și a șutat alături, din zece metri.

În repriza a doua, Cosmin Stan a trimis în teren o garnitură cu totul schimbată, iar startul a fost promițător. În minutul 48, Ghinescu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poarta lui Blaga. Tot dintr-o lovitură liberă, însă de la 30 de metri, Tismonar a lovit transversala, în minutul 54. Iar un minut mai târziu, Mancaș a reluat pe jos, de la marginea careului, dar Blaga a reușit să se întindă și să respingă în corner. Cu trecerea timpului, elanul alb-verzilor s-a mai stins, iar hunedorenii au ajuns din nou la poarta apărat din repriza a doua de Paul Toroc. În minutul 74, Mitran a încercat un șut de la 20 de metri, care a trecut puțin pe lângă poartă, pentru ca două minute mai târziu, tânărul nostru goalkeeper să aibă o intervenție salutară, scoțând de sub transversală mingea șutată de Chindriș, de la 18 metri, după un corner executat de Hergheligiu.

S-a încheiat 2-0 pentru echipa noastră, care după meci s-a întors în cantonamentul de la Sântămăria-Orlea. Următorul test va fi sâmbătă, 8 iulie, la încheierea stagiului centralizat, când alb-verzii vor merge în Ungaria, pentru a se duela cu Szeged-Csanad Grosics Akademia, formație de ligă secundă din țara vecină. Partida va avea loc în complexul „Szent Gellert Forum”.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman (46, Blaga) – Iacob, Pop (66, A. Nicolae), Elton (77, S. Ion), Manolache – Lupu (87, Pocioian), Neacșa (cpt.) (60, D. Ciurel), Hrezdac (46, Mitran), Antonov (46, Chindriș) – Pîrvulescu (81, Lupușor), Coman (60, Hergheligiu).

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): prima repriză: Trifon – Gîsă, Tănase, Zurbagiu (cpt.) – Sofran, Ristin, A. Toroc. Salhi, Jorz – Zaluschi, Plokhotnyuk. repriza a doua: P. Toroc – Băluțoiu, Lalic, Moțiu – Bălașa, Olaru, Tismonar, Martinov, Ghinescu (cpt.) (72, Amariei) – Mancaș, Paulevici

În lotul nostru, pot fi observate câteva noutăți față de ultima partidă: Răzvan Ristin – un mijlocaș născut în 2005, sosit sub formă de împrumut de la prim-divizionara UTA, Nenad Lalic – fundaș central sârb, în vârstă de 24 de ani, care în ultimele sezoane a evoluat la Ripensia Timișoara și Răzvan Bălașa – un junior care evoluează în banda dreaptă, sosit în probe de la formația de Liga a III-a ACSO Filiași.

„Suntem în mijlocul cantonamentului, acuzăm o stare acută de oboseală în momentul de față. De aceea am și preferat să împărțim lotul în două, să alcătuim două echipe cât de cât echilibrate, pentru ca niciun jucător să nu evolueze mai mult de 45 de minute. Sunt încărcați și au acuzat starea de oboseală începând cu antrenamentele de ieri, chiar am avut și niște probleme medicale. Mă bucur că au făcut efort, chiar dacă nu ne-a ieșit mai nimic astăzi, cu excepția loviturii libere a lui Tismonar, foarte bine bătută de altfel. În rest, n-am reușit să ținem de minge, n-am reușit să ajungem la poarta adversă, dar având în vedere că până acum nu am lucrat deloc tehnico-tactic, ci doar pe parte fizică, eu consider că suntem în grafic. Ne-am străduit, cât am putut am realizat astăzi. Probabil că de săptămâna viitoare, când vom începe să facem și antrenamente tehnico-tactice, vom regla și aspectele de joc. Corvinul mi-a lăsat o impresie foarte bună, o echipă preocupată să joace, cu individualități foarte bune. Pasează, ajunge destul de repede la poarta adversă. Pe scurt, o echipă bună, care cred că va face un sezon foarte bun de Liga a II-a. Cred că va fi una dintre surprizele campionatului”, a declarat antrenorul nostru, Cosmin Stan, după jocul de azi, de la Hunedoara.

Despre cantonament…

„Condiții foarte bune. Un cantonament reușit până în momentul de față, sperăm ca așa să fie și ultimele trei zile, să nu avem parte de accidentări, pentru că e foarte importantă continuitatea în pregătiri. Din nefericire, avem două probleme medicale mai urâte, la Curea și Neag, care nu au jucat astăzi și probabil nu o vor face până la finalul cantonamentului”.

Despre noutățile din lot…

„Lalic vine după o perioadă lungă în care nu a evoluat. Chiar mi-a zis acum, când am încheiat meciu, «Mult, Profe, pentru mine 45 de minute!». Bine că nu s-a accidentat, am riscat un pic cu el că l-am ținut în teren o repriză întreagă, dar mă bucur că a dus-o pe picioare. Încetul cu încetul, îl vom pune pe picioare, pentru că e mare nevoie de el. Ristin trebuie să se obișnuiască cu grupul, cu clubul nostru, cu filosofia noastră, cu ideile noastre de joc. Probabil fiind tânăr se va obișnui un pic mai greu, dar e un copil talentat, în care eu am mare încredere și care are șanse mari să joace titulari. Fundașul dreapta Bălașa a fost în probe, un copil care are calitate dar cred că încă nu poate juca la nivelul Ligii a II-a și vom renunța la el. Încă mai așteptăm jucători de 2005, plus încă un jucător de atac și poate încă un fundaș central. Cam astea sunt posturile unde mai avem nevoie de întăriri. Sperăm ca dacă nu săptămâna aceasta, în cea de după cantonament să mai reușim câteva transferuri. La atacant și la fundași centrali căutăm jucători cu experiență, e clar. Avem mai multe piste și încercăm să aducem jucători în limita bugetului nostru”.