Din nou față în față cu un adversar de primă ligă: „Tratăm aceste jocuri cu bucuria de a juca fotbal”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de faza play-off a Cupei României, în care va întâlni prim-divizionara UTA. CSC Dumbrăvița este gazda confruntării, însă cum a fost programată în nocturnă, în ziua de joi, 31 august, de la ora 20.00, locul de desfășurare va fi stadionul „Francisc Neuman” din Arad. Înaintea acestui joc, dar și în perspectiva partidei de campionat de duminică, din deplasare, cu CS Mioveni, am stat de vorbă cu antrenorul nostru principal, Cosmin Stan.

Cosmin, cum vezi confruntarea de joi cu UTA, o echipă care, prin victoria de aseară, 2-1 cu FCSB, are un moral excelent?

Indiferent de rezultatul meciului de aseară, era clar că ne așteaptă un joc foarte dificil, mai ales că jucăm și pe terenul adversarului, unul de primă ligă. Cu atât mai mult, prin prisma rezultatului cu FCSB și a jocului practicat, pentru că am urmărit meciul și chiar au jucat foarte bine, sunt convins că au un moral foarte bun pentru meciul cu noi.

Dumbrăvița și UTA s-au numărat printre surprizele Cupei României în sezonul trecut. Arădenii vor încerca probabil să ajungă din nou în fazele finale. Poate spera și Dumbrăvița să repete parcursul din sezonul trecut?

E foarte greu pentru noi să repetăm parcursul de anul trecut. Am văzut că pun preț pe Cupa României și ei, am văzut declarațiile domnului Rednic, Cupa e al doilea obiectiv al lor și cred că vor juca cu foarte mulți dintre titulari, cu echipa bună. Pe noi ne motivează acest lucru, dar trebuie să fim realiști și să spunem că avem șanse foarte mici. În plus, noi avem un meci foarte dificil duminică, la Mioveni. Am mai spus-o, am încercat în precedenta săptămână când am avut meci de Cupă să jucăm cam cu aceiași jucători și nu ne-a ieșit. Am făcut un meci foarte bun cu Ghiroda, dar din păcate, după 3 zile, la Reșița, am avut mult de suferit, mai ales în repriza a doua. Nu cred că, în momentul de față, putem duce două meciuri la intensitate mare într-un interval de trei-patru zile. Ca strategie pentru săptămâna aceasta, probabil că vom juca cu două formule diferite, adică o echipă va juca cu UTA și o alta la Mioveni. Mi-aș dori să pot să spun că jucăm cu cea mai bună echipă, dar asta ar însemna că probabil am avea probleme mari la Mioveni. Noi nu suntem obișnuiți cu acest ritm miercuri-sâmbătă, pentru că în campionat nu sunt etape intermediare. Dacă am fi intrat într-un astfel de ritm, cu runde intermediare, poate că ne-ar fi fost mai ușor. Dar așa, ne e destul de dificil.

Anul trecut spuneai că acele confruntări cu echipe de primă ligă din Cupă v-au ajutat pe termen lung. Consideri același lucru și acum?

Da, s-a văzut cu ochiul liber anul trecut, într-un timp foarte scurt, că ne-au ajutat meciurile cu Rapid și CFR Cluj. Am avut foarte mult de câștigat și ca experiență, și ca maturitate în joc, modul în care ne-am exprimat în jocurile ce au urmat. Cred că și în meciul cu UTA datele problemei vor fi aceleași. Cred că aceste jocuri, în care te autodepășești, nu pot duce decât la lucruri bune.

Cum i-ai simțit pe băieți în acest început de săptămână, mai ales că, așa cum spuneai, urmează câteva zile foarte aglomerate?

Doar ieri am avut antrenament în această săptămână. Noi de obicei începem săptămâna cu un antrenament de forță, la sală. Tratăm aceste jocuri cu bucuria de a juca fotbal. Și în meciul de duminică, deși e un joc de campionat, adversarul tot din prima ligă vine.

Care e situația medicală din lot?

Avem jucători cu probleme, care și ieri s-au antrenat separat. Rămâne de văzut care vor fi apți pentru joi și apoi pentru duminică. E destul de devreme să ne dăm cu părerea.