Două zile intense la Campionatul Național Individual de tineret

Bistrița găzduiește, de ieri dimineață, Campionatul Național Individual pentru tineret, acolo unde sportivii secției noastre de tenis de masă au încheiat participarea la mijlocul celei de-a doua zile. Din păcate, reprezentanții noștri nu s-au apropiat de zona medaliilor, dar au câștigat experiență competițională, întâlnin câțiva dintre cei mai valoroși sportivi de la această categorie de vârstă.

În probele de simplu, niciunul dintre sportivii noștri nu a reușit calificarea pe tabloul de 16. Cel mai aproape a fost Daniel Moldovan, care a pierdut barajul cu Andras Kocsis Canea (LNTM Târgu Secuiesc), la mare luptă, scor 2-3. Iată rezultatele înregistrate în grupele preliminare de sportivii dumbrăvițeni:

MASCULIN

Grupa 7

Bogdan Badea (locul 3) – 1-3 cu Cristian Podar (CSM Bistrița); 0-3 cu Robert Istrate (CSA Steaua București)

Grupa 8

Daniel Moldovan (locul 2) – 0-3 cu Mihai Roșca (CSM Bistrița); 3-0 cu Cosmin Grigore (CSM Constanța)

FEMININ

Grupa 4

Teodora Simon (locul 3) – 1-3 cu Denisa Urâtu (CSM Constanța), 3-2 cu Mădălina Moga (CSM Mediaș); 0-3 cu Mădălina Orban (LPS Slatina)

Grupa 7

Alessia Pauliuc (locul 3) – 3-1 cu Alexandra Ioniță (CSS Slatina); 0-3 cu Adela Strună (CSM Bistrița); 1-3 cu Cezara Boeriu (CSM Bistrița)

Grupa 8

Dora Moldovan (locul 3) – 0-3 cu Alesia Sferlea (CSM Arad); 0-3 cu Lorena Dumitru (LPS Constanța); 3-2 cu Gabriela Herciu (CSM Mediaș)

În proba masculină de dublu, Bogdan Badea și Daniel Moldovan au trecut de faza optimilor de finală, după 3-0 de tandemul Chelmuș/Bokor, iar în sferturi au cedat la mare luptă, scor 2-3, cu perechea cea mai puternică a competiției, Ionescu/Movileanu, cei doi steliști urmând să-și adjudece titlul național.

La feminin, Teodora Simon a făcut pereche cu Carmina Găman (CS „U” Craiova), cele două pierzând greu în prima rundă, scor 2-3, în fața viitoarelor medaliate cu bronz, Luiza Popescu (CSM Craiova)/Denisa Urâtu (CSM Constanța). Alte două sportive ale clubului nostru, Alessia Pauliuc și Dora Moldovan, au făcut pereche și au pierdut în prima rundă cu 0-3 în fața experimentatelor Mei-Roșu/Teglaș de la LPS Constanța, care aveau să joace și finala.

Astăzi, în prima sesiune a zilei, s-a disputat și proba de dublu mixt. Daniel Moldovan și Daniela Găină (CSM Slatina) au trecut în primul tur de tandemul Bokor/Găman, dar au fost învinși în următoarea fază de viitorii câștigători ai competiției, Eduard Ionescu (Steaua)/Ioana Sîngeorzan (Gloria Bistrița), scor 0-3. Tot două tururi au evoluat și Bogdan Badea alături de Adela Strună (CSM Bistrița), care i-au învins în primul meci pe Pribeagu/Herciu cu 3-0, cedând apoi tot în minimum de seturi în fața perechii Mihai Roșca/Irina Rus.

Teodora Simon a jucat alături de Adam Marton (CSS Sfântu Gheorghe), dar cei doi au pierdut în primul tur, scor 1-3, la Ursuț/Băiașu. De asemenea, Dora Moldovan a jucat alături de Andras Kocsis Canea (LNTM Târgu Secuiesc), care au pierdut cu 1-3 în fața perechii Bogdan/D. Radu.

Campionatul Național de tineret își va cunoaște în această seară laureații din probele de simplu – masculin și feminin. Tot la Bistrița se va desfășura, mâine, concursul Top 16 rezervat seniorilor, unde vom fi reprezentați de Daniel Moldovan.