Duel strâns cu o reprezentantă a României în cupele europene

Echipa noastră de fotbal a cedat la limită în cel mai puternic amical din această pauză pre-competițională. Alb-verzii au pierdut cu 1-0, la Brașov, în fața fostei campioane a României CFR Cluj, formație ce ne va reprezenta în Europa Conference League.

Confruntarea de pe stadionul „Tineretului” de sub Tâmpa a început cu o întârziere de 45 de minute față de ora stabilită pentru start. Autocarul nostru a prins o porțiune extrem de aglomerată între Sibiu și Brașov, unde sunt în desfășurare lucrări pe mai multe tronsoane de drum, astfel că sosirea la stadion s-a realizat mult mai târziu.

În prima repriză, clujenii au dominat teritorial, având o primă șansă mare de gol prin fostul utist Philip Otele, care a ratat din poziție de unu la unu cu portarul nostru, Paul Toroc. Ardelenii au mai fost periculoși prin Filip și Yuri, în timp ce echipa noastră a răspuns prin șuturi de la distanță, expediate de Zaluschi și Mancaș.

Deschiderea scorului s-a produs la cinci minute după pauză, atunci când Jefte Betancor a înscris cu un șut de la marginea careului, în urma unei faze prelungite de atac a CFR-ului. Prim-divizionara a continuat să domine la capitolul posesie, însă cea mai mare ocazie a reprizei secunde ne-a aparținut. În minutul 65, am scăpat pe un contraatac 3 contra 1, Paulevici a ajuns în situație de unu contra unu cu portarul Răzvan Sava, a încercat o „scăriță” și a fost ghicit de goalkeeperul clujenilor.

După jocul de astăzi, echipa noastră a pornit spre localitatea hunedoreană Sântămăria-Orlea, unde va rămâne cantonată până sâmbăta viitoare.

Următorul amical pentru formația noastră va fi miercuri, 5 iulie, cu nou-promovata Corvinul, pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

CFR Cluj (antrenor Andrea Mandorlini): Scuffet – Bălan, Yuri, Țîru, Peteleu – Gneba, Cvek, Filip – Fică, Otele, Betancor. Au mai intrat pe parcurs: Sava – Adam, Razak, Fofana, Mustapha, Lucaci, Silaghi, Buș

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc – Băluțoiu, Tănase, Gîsă – Sofran, Martinov, Zaluschi, Salhi, Mancaș – Paulevici, Plokhotnyuk. Au mai intrat pe parcurs: Trifon – Zurbagiu, Moțiu, Ghinescu, Jorz, Amariei, Olaru, A. Toroc, Curea, Tismonar, Neag.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

Despre jocul de astăzi…

„Fiecare jucător s-a autodepășit la meciul de astăzi. Spun asta deoarece pentru noi a fost o zi infernală, cu trezire înainte de ora 7.00 dimineața, cu plecare în cantonament, am ajuns acolo în criză de timp, am mâncat și am plecat spre Brașov, fără să apucăm să ne odihnim. Drumul spre Brașov a fost mult mai lung decât ne-am așteptat, am întârziat, am rămas foarte mult în trafic pentru că se lucra la șosea. O zi tot pe drumuri, mai avem și acum încă 4-5 ore până când ajungem înapoi în cantonament, deci a fost foarte greu să rezistăm din punct de vedere fizic, mai ales că suntem în prima săptămână de pregătire. Cu toate acestea, am făcut un meci bun, în care ne-am apărat destul de exact, am și pus probleme în fața porții adverse. Am avut o ocazie foarte mare de a egala, la acel contraatac 3 contra 1, cu Paulevici care a scăpat singur cu portarul și a încercat să îl lobeze. Puteam foarte simplu să egalăm la acea fază. Cam aceasta ar fi concluzia, că ne-am autodepășit atât ca grup, cât și individual. Fiecare a tras de el cât a putut”.

Dacă a existat un progres față de întâlnirea din toamna trecută cu CFR Cluj…

„Cum am spus, acele meciuri de Cupa României din toamna trecută, printre care și cu CFR Cluj, au ajutat foarte mult la gradul de experiență acumulată, atât ca echipă, cât și individual. Chiar dacă azi a fost un amical și spunem că rezultatul nu contează, uite că de la 5-0, într-un timp foarte scurt, am ajuns la 1-0. Și acum îmi aduc aminte cum Poli ne-a bătut într-un amical cu 7-0, la mijlocul ultimului nostru sezon în Liga a II-a, și după nici un an am ajuns să îi învingem cu 3-1, la pauză 3-0. Progresul e vizibil. Numai cine nu vrea să vadă acest lucru nu îl vede!”.

Cum s-au integrat nou-veniții…

„Nou-veniții s-au integrat foarte bine, sunt foarte mulțumit de ei. Paul Toroc a făcut astăzi o partidă excelentă, cred că e un foarte mare câștig pentru noi. Dintre jucătorii de câmp, cel mai repede s-a acomodat Sofran. Dar sunt mulțumit și de Mancaș, și de Plokhotnyuk, pentru că se străduiesc foarte mult, sunt foarte concentrați pe ceea ce facem”.

Dacă așteaptă nume noi în cantonament…

„Așteptăm întăriri și în cantonament. Cum am mai spus în ziua reunirii, discutăm cu mai mulți jucători. Pozițiile pe care dorim să le întărim sunt cele de fundaș central, mai vrem un jucător de atac, plus juniori născuți 2005. Aici încă lucrăm, tratăm cu mai mulți jucători și sper să găsim soluțiile cele mai bune, să aducem jucători care să întărească echipa”.

Cum va decurge cantonamentul…

„În primul rând, îmi e groază de drumul de întoarcere, jucătorii sunt foarte obosiți. Noi avem mâine dimineață antrenament de forță, probabil vom ajunge după miezul nopții la Sântămăria-Orlea. E clar că această perioadă de pregătire e foarte importantă pentru campionat. Sper să nu intervină probleme de sănătate, pentru ca toată lumea să poată să facă integral cantonament, să termine perioada de pregătire. Cred că acesta e lucrul primordial. Dacă totul va decurge normal, sunt convins că peste cinci-șase săptămâni, după ce va începe campionatul, vom arăta bine și din punct de vedere fizic, și al prospețimii. Pentru asta e cantonamentul, mai puțin pentru aspectele tehnico-tactice, pe care le vom regla și lucra după ce ne întoarcem la Dumbrăvița”.

Foto: facebook.com/cfr1907