Dumbrăvița, pregătită să găzduiască în premieră fotbal de Liga a II-a

Echipa noastră de fotbal se pregătește de primul meci organizat pe teren propriu la nivelul Ligii a II-a. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, vom primi replica formației Unirea Dej.

După victoria de săptămâna trecută, de la Târgu Jiu, din runda inaugurală a campionatului, băieții noștri sunt mai încrezători în forțele proprii. Acest lucru a fost reliefat și în conferința de presă premergătoare jocului, desfășurată azi dimineață în localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan și doi dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, gemenii Toma și Luca Bodri.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Față de săptămâna trecută, cred că suntem mai încrezători prin prisma rezultatului de la Târgu Jiu. Înaintea debutului nostru oficial în Liga a II-a s-a simțit un pic de tensiune. Cei care au văzut conferința de presă de săptămâna trecută, poate au și simțit acest lucru la noi. Chiar dacă ne aflăm în fața debutului pe teren propriu, cred că suntem mult mai degajați. Startul acesta a fost foarte important pentru moralul nostru, am luat pulsul Ligii a II-a și cred că de acum vom aborda cu mult mai multă încredere meciurile care urmează, implicit cel cu Unirea Dej. Întâlnim un adversar superior echipei cu care am jucat în prima etapă. Unirea e o echipă relativ tânără, cu foarte mult elan, care și în sezonul trecut, dar și în prima etapă a acestei ediții, în meciul cu Csikszereda, a întors rezultatele. Chiar am urmărit meciul lor de săptămâna trecută și pot să spun că, în primele 60 de minute, jocul s-a desfășurat în jumătatea de teren a dejenilor, iar după ce oaspeții au deschis scorul, gazdele parcă au renăscut. Deci, e o echipă cu mult elan, o echipă foarte bună. E pregătită de un antrenor foarte tânăr, preocupat să joace un fotbal cât mai modern, iar acest lucru se vede imediat atunci când îi urmărești. Dar și noi avem atuurile noastre pentru a câștiga meciul de sâmbătă. În plus, avem și un ascendent moral mic împotriva lor, prin faptul că i-am învins într-un meci amical în această vară, chiar la Dej”.

„Vom juca în așa fel încât să câștigăm meciul. E destul de dificil să spun eu, acum, cum vom juca. Băieții știu deja, dar voi (n.r. jurnaliștii) va trebui să aflați la ora jocului. Adversarul probabil ne urmărește și nu vreau să dezvăluim dinainte modul cum vom aborda partida”.

„Ca public, mă aștept la un număr de spectatori sub cel cu Reșița, din finala barajului de promovare. Asta deși debutăm în Liga a II-a pe teren propriu. Să nu uităm că e luna august, multă lume e încă în concediu. Dar oricum va fi lume multă”.

„Din păcate, o absență certă e cea a lui Ghinescu. El acuză o problemă mai veche la inghinali, e o problemă cronică la el de câțiva ani și i-a recidivat. Probabil nu ve vom putea baza pe el în următoarele săptămâni. Absent e și Dragan Paulevici, care e cu o accidentare de mai lungă durată. Totuși, recuperarea lui merge bine și, din ce am discutat cu medicii, avem speranțe ca la începutul lunii septembrie să reia antrenamentele. În primă fază, știam că vom miza pe el abia la finalul lui septembrie, dar recuperarea lui merge foarte bine. Ceilalți jucători care au avut probleme medicale au reluat antrenamentele cu noi”

„Nu m-am gândit la o asemănare a echipei noastre cu Unirea Dej, dar cred că, în linii mari, e o comparație bună. Dar noi mai avem de confirmat, în vreme ce ei au făcut-o deja anul trecut”.

„Perioada de transferuri se încheie la 5 septembrie. Acum, avem 25 de jucători, dar în momentul în care am făcut strategia pentru acest sezon ne-am gândit la un lot de 26. Deci, ar mai fi un loc liber, pe un post cerebral. Adică fundaș central, mijlocaș central – care să facă ambele faze sau chiar un atacant. S-ar putea să mai vină un jucător până când se încheie perioada de transferuri. Ne dorim un jucător senior, de valoare, pe zona centrală a terenului”.

„Despre situația lui Alexandru Sabău… Am avut împrumutul pe un an de la Petrolul, dar ei ne-au sunat după câteva zile și l-au cerut înapoi. Nu puteam să ne opunem, mai ales că în relațiile cu ei, la începutul discuțiilor, oamenii de la Ploiești au fost foarte înțelegători cu ceea ce le-am propus noi. S-a întors la Petrolul și nu s-a întors, pentru că apoi l-au dat la Steaua. Nu știam atunci că asta se va întâmpla, dar oricum era de bun simț să îl lăsăm să se întoarcă, pentru că el era jucătorul lor. Inițial, ne-au spus că îl vor înapoi pentru ei. Noi pentru toți jucătorii din lot am făcut înregistrarea la FRF în același timp sau în două ture. Nu puteam să mergem la București de fiecare dată când semna un jucător”.

TOMA BODRI

„Integrarea nu a fost o problemă pentru mine. Pe cei mai mulți dintre băieți îi cunoșteam oricum de la Luca. E un grup fain, cu băieți modești, la locul lor, astfel că m-am adaptat foarte repede. Sunt convins că vom avea un parcurs bun, cred că vom rămâne în continuare un grup unit, iar acest lucru ne va ajuta să realizăm multe lucruri pozitive”.

„Am mai jucat în Liga a II-a pentru CSM Slatina, iar această revenire în eșalonul al doilea, vă dați seama, e foarte frumoasă! Liga a II-a e totuși un alt nivel, de aici începe practic fotbalul serios. Vine mai multă lume la meciuri, sunt urmărite echipele din această ligă și e o posibilitate mai mare să te faci remarcat și să ajungi la o echipă cu pretenții mai mari”.

„Meciul cu Unirea Dej e mai greu decât cel cu Viitorul Pandurii. Îi cunoaștem pe cei de la Dej, am disputat un amical cu ei, pe care l-am câștigat 2-1. Suntem echipe asemănătoare, cu o medie de vârstă destul de coborâtă. Unirea e o echipă preocupată de fotbal, cu un antrenor foarte tânăr. Văd un meci de luptă și în care atenția e foarte importantă”.

„Am mai fost în aceeași echipă cu Luca la nivel de seniori doar la Slatina. Ambii eram juniori, dar el a plecat după o jumătate de an”.

LUCA BODRI

„Personal, nu am emoții înaintea debutului pe teren propriu, dar ca echipă sper să facem un meci foarte bun. Va fi o zi istorică, sportul dumbrăvițean nu a mai trăit așa ceva și sper să nu ne dezamăgim fanii”.

„Acum un an, când am venit la echipă, nu-mi imaginam că vom juca atât de repede în Liga a II-a. Doar din iarnă am început să-mi pun problema. Țin minte, am venit destul de târziu, cu două săptămâni înainte de a începe campionatul, iar domnul Stan mi-a spus că are deja lotul format dar îmi dă o șansă, iar dacă voi merita, voi juca. A fost corect cu mine, din punctul acesta de vedere”.

„Primul impact cu Liga a II-a a fost așa cum mă așteptam. Sunt spații mai mari, adversarii te lasă să ataci, nu te presează ca la Liga a III-a. E un fotbal de mai bună calitate, jucătorii sunt mai buni și mă așteptam ca la Târgu Jiu să avem parte de un meci destul de solicitant din punct de vedere fizic. Chiar așa a și fost, dar mă bucur că a ieșit bine”.

„Meciul cu Unirea cred că va fi mai deschis, mai echilibrat, față de meciul de la Târgu Jiu care a fost ceva mai închis. Sunt două echipe tinere, preocupate de fotbal și cu o posesie bună. Eu zic că pentru ochiul spectatorului va fi un joc destul de frumos”.

„Fratele meu voia oricum să vină la un club în Timișoara, pentru că face aici facultatea. A văzut că la noi e un nucleu foarte bun de jucători, condițiile sunt și ele bune… El ar fi venit oricum, chiar dacă n-am fi promovat în Liga a II-a. Îl cunoștea bine și domnul profesor”.