Duș rece înainte de pauză, revenire spectaculoasă în repriza a doua!

Echipa noastră de fotbal a câștigat amicalul disputat azi, la Covaci, în compania formației de Liga a III-a CSC Ghiroda. S-a încheiat 5-3, însă la pauză adversarii noștri conduceau cu 3-0.

Meciul a început cu o situație periculoasă pentru echipa noastră, consemnată în minutul 6, atunci când Zaluschi l-a căutat în careu pe Capătă, dar „nouarul” nostru nu a nimerit mingea, din alunecare. La faza imediat următoare, Ghiroda a deschis scorul, prin Andrei Mura, care a profitat de o greșeală în careu a fundașului Bura-Koț. Echipa noastră a căutat egalarea, însă nu a reușit să fructifice cele câteva situații importante de gol. Zaluschi a trimis alături, din lovitură liberă, în minutul 17, apoi Paulevici n-a reușit să controleze balonul în careu în minutul 17, iar peste alte șase minute Capătă a scăpat în poziție de unu contra unu cu portarul advers, pe care l-a luat la țintă. Pe acest fond de joc, s-a făcut 0-2, în minutul 28, printr-un penalty transformat de galben-albaștri prin fostul nostru jucător, Andrei Făgărășanu. Și tot în urma unei greșeli în defensivă s-a făcut și 0-3, în minutul 34, atunci când pentru Ghiroda a înscris Ion Vasluian.

Totul avea să se schimbe în repriza a doua (nu doar alcătuirea formației noastre, antrenorul Cosmin Stan rulând până la final toți jucătorii apți). Petre Simon a dat semnalul revenirii în minutul 49. Apoi, Andrei Olaru a marcat pentru 2-3, în minutul 67. După doar 10 minute, s-a făcut 3-3, același Simon punctând din lovitură liberă, pentru ca, în minutul 83, golgheterul nostru din campionat să reușească chiar „tripla” și să ne ducă pentru prima oară în acest meci în avantaj!. Scorul final a fost stabilit în minutul 87: „bis” și pentru Andrei Olaru, iar rezultatul s-a fixat la 5-3.

Echipa noastră a început în următoarea alcătuire: Mikloș – Bura-Koț, Niakate, Moțiu – Paulevici, Martinov, Tănase, Curea, L. Bodri – Capătă, Zaluschi. Au mai intrat pe parcurs Trifon, Ciui – Gîsă, Zurbagiu, C. Toma, Tismonar, Olaru, Salhi, Torok, Amariei, Simon, Piftor, Grancea.

Au fost indisponibili Toma Bodri – răcit, care a efectuat azi doar niște alergări ușoare și Răzvan Ghinescu – care a acuzat unele dureri după antrenamentul de ieri și a fost menajat. Anunțat inițial ca indisponibil, Vlad Gîsă a intrat și el la joc, după ce în ultimele zile a fost în repaus, în urma unei lovituri destul de dure în mușchi la amicalul de la Deva, cu CSC Șelimbăr.

„Au fost multe greșeli individuale în prima repriză. Pe acest fond am și luat cele trei goluri. Nu am jucat rău nici înainte de pauză, ne-am creat foarte multe situații, am și ratat câteva situații importante. După pauză, diferența față de prima repriză a fost că nu am mai tratat cu superficialitate fazele de atac. Am înscris cinci goluri și puteam să marcăm și altele! Iar pe faza defensivă nu am mai făcut cadouri. Cum spuneam, nici în prima repriză nu am practicat un joc slab, în niciun caz. Au fost foarte multe ocazii în jocul de astăzi, iar faptul că ajungem destul de ușor la poarta adversă nu poate decât să mă bucure”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan.

Meciul s-a disputat la Covaci, în condiții foarte bune pentru mijlocul lunii februarie, fapt subliniat și de antrenorul nostru: „Terenul a fost acceptabil pentru această perioadă a anului. Am și încercat să îl protejăm, ieri am făcut antrenament pe terenul 2, tocmai pentru a putea beneficia de o suprafață bună. Chiar pot să spun că s-a putut juca astăzi, față de ultimele noastre amicale în care am dat peste terenuri înghețate. Astăzi, chiar a arătat a teren de fotbal”.