La 3 saptamani de la reinceperea pregatirilor , echipa noastra de fotbal a disputat primul meci oficial al noului sezon, in cadrul turului II al Cupei Romaniei, in compania campioanei seriei noastre, Soimii Lipova. In vreme ce oaspetii au venit cu un lot destul de putin schimbat fata de cel din sezonul precedent, echipa noastra a abordat partida cu o garnitura mult modificata, foarte tanara (6 jucatori U20 si 3 jucatori U21), doar Motreanu, David, Zurbagiu, Pituc si Andrei (care a fost indisponibil intreg returul) jucand si in campionatul trecut. In plus, Cosmin Stan nu a putut conta in acest meci pe Schinteie, Benea si, in ultima clipa, nici pe Andrei.

Lipovenii, evident mai experimentati, au dovedit si un plus de forta in duelurile fizice, insa jocul a fost foarte echilibrat, ambele echipe fiind preocupate de constructie, rezultand destul de multe faze periculoase, insa putine ocazii mari. Senzatia ramasa este ca jucatorii nostri au un potential superior, raportat la evolutia din acest joc, dar tracul i-a determinat sa rezolve simplist multe faze pe care in meciurile amicale le-au tratat cu incredere si indrazneala.

Momentele relevante ale jocului au fost golul anulat lui Tismonar, in prima repriza, pentru un ofsaid la limita, ocazia lui Filimon (min 55) dupa o pasa lunga, pe fondul nesincronizarii aparatorilor nostri, golul lui Gavrila (min 68), dupa o faza asemanatoare, ratarile lui Martinov (min. 73) si Paulevici (min. 85) şi cea mai mare ocazie de egalare (min. 90+1), după cornerul lui Maric, cand portarul oaspetilor, Buta, a deturnat in corner lovitura de cap a lui Zurbagiu.

Miercuri, 11 august, ora 17:30, Dumbravita, stadion Stefan Dobay

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Motreanu (min. 75, Pituc) – Zurbagiu (cpt.), Gologan – Tismonar (min. 75, Dobie), Martinov (min. 80, Berivoiescu), Ghinescu (min. 75, L. Bodri) – Paulevici. 

Rezerve: Ciui, David, Andrei, Pituc, L. Bodri, Dobie, Berivoiescu.

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Soimii Lipova: Buta – Gherasim (min. 67, Brad), Nicolescu, Abel Popa, Polgar – T. Bodri, Suslak, Gavrilă (min. 87, Hategan) – Ban (min. 46, Sahli), Trabalka (min. 85, Stoin), Filimon

Rezerve: Iliescu, Stoin, Hategan, Ciubancan, Abrudan, Salhi, Brad, Rusu

Antrenor: Flavius Sabau

Arbitru: Pal Adrian (Oradea)

Asistenti: Matica Marius Ionut (Oradea) si Zifceac Ludovic (Aleşd) Observator: Burtea Antonie (Resita)

Dupa meci, antrenorul Cosmin Stan ne-a spus:

„A fost un meci echilibrat, cu destul de multe faze periculoase, în care, totuși, căldura și-a pus amprenta pe joc. Au avut, cum era de așteptat, un plus de maturitate fiind echipa campioană și cu un lot în mare parte păstrat. Noi am jucat cu un ușor trac, am preferat de multe ori varianta simplă a unor mingi lungi, in loc sa pasăm pe jos. Venim după o perioadă intensă de pregatire, cu amicaluri puternice, urmeaza încă unul cu Periam, sâmbătă, iar in săptamâna premergatoare primei etape de campionat vom mai disputa un amical mai lejer. Mai așteptam un jucător care să se alăture lotului, chiar de mâine, pe mijlocasul Vlad Degău.”