Egalați pe final în testul cu Unirea Dej

Echipa noastră de fotbal a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul de verificare disputat astăzi cu Unirea Dej. Întâlnirea de la Giarmata a fost echilibrată în ansamblu, însă alb-verzii nu au fost departe de un succes în fața unei adversare din campionat, fiind egalați pe final.

După o perioadă de tatonare de aproximativ un sfert de oră, Tănase a tras primul șut spre poartă, în minutul 16, pe lângă țintă. A replicat Dejul, printr-o incursiune a fostului nostru jucător, Alexandru Piftor, care a centrat de pe stânga pentru Denis Golda, care a reluat acrobatic din fața porții, dar Toroc a reușit să respingă de sub transversală. Un minut mai târziu, Andrei Toroc a lovit transversala porții dejene, cu un șut de la 18 metri, mingea a ajuns la nou-venitul Mercioiu, dar acțiunea a fost oprită pentru un ofsaid în care se afla cel din urmă. Deschiderea de scor a venit un minut mai târziu. Olaru a fost jenat în careu de un fundaș al Unirii, iar Mikhalio Plokhotnyuk a transformat penalty-ul rezultat. Ritmul ocaziilor s-a mai domolit până la pauză, notabil fiind doar șutul lui Florin Blaj, de la 30 de metri, puțin pe lângă poartă, în minutul 35.

Echipa noastră a început bine și repriza secundă, însă nu a reușit să-și majoreze avantajul. În minutul 48, Olaru a reluat cu capul din centrul careului, dar Chindriș a reușit să rețină. În minutul 53, după un corner bătut de pe stânga de Toroc, căpitanul Zurbagiu a reluat cu capul de la colțul scurt, iar balonul a șters transversala. După o perioadă de dominare a Unirii, echipa noastră a revenit în atac cu o ocazie enormă în minutul 81: tânărul Neag a recuperat la centrul terenului, balonul a ajuns la Zaluschi, care l-a lansat în adâncime pe Olaru, rămas singur cu portarul advers, însă reluarea a fost puțin pe lângă. În cele din urmă, oaspeții au izbutit egalarea în minutul 88, după o centrare de pe stânga, fructificată de Sergiu Ciocan cu o reluare din centrul careului.

În lotul nostru de astăzi au figurat câteva nume noi față de ultimul joc amical:

DARIUS ȚIERANU (23 de ani, fundaș central) – O constantă a celor de la Ripensia Timișoara în ultimii ani. În total, a evoluat cinci sezoane pentru roș-galbeni, adunând 55 de prezențe și 2 goluri în Liga 2.

COSMIN GLADUN (21 de ani, fundaș stânga) – Venit și el de la Ripensia, unde a fost o piesă de bază în ultimele sezoane. Din 2020 încoace, a adunat 57 de prezențe în Liga 2 pentru roș-galbeni.

PAUL MERCIOIU (19 ani, atacant) – Sosește de la UTA Arad, iar în sezonul trecut a evoluat sub formă de împrumut la Corvinul Hunedoara. Are șapte jocuri în prima divizie pentru formația arădeană, în sezonul 2021/2022.

FABIANO CIBI (18 ani, mijlocaș central) – Venit și el de la UTA Arad, pentru care a disputat deja două partide în Superliga. E timișorean de origine, fiind format la LPS Banatul.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc – Moțiu, Țieranu (60, Lalic), Zurbagiu (cpt.), Gladun – Tănase, Salhi (60, Neag) – Mercioiu, Olaru, A. Toroc (60, Tismonar) – Plokhotnyuk (60, Zaluschi)

Unirea Dej (antrenor Dacian Nastai): Chindriș – Zamfirescu, Burdeț, Negrea, Șuteu – Vict. Stancovici, Cătinean (cpt.), Chira – Fl. Blaj, Golda, Piftor. Au mai intrat R. Pop, Urian – D. Pop, Geană, Roș, Pruteanu, Zanc, Vl. Stancovici, Fulga, Ciocan, S. Pop

Echipa noastră are programat și mâine un test, pe terenul divizionarei secunde sârbe OFK Vârșeț. Partida va avea loc de la ora 18.30 (ora României).

Concluziile antrenorului Cosmin Stan

Despre meci…

„Nu sunt mulțumit de ceea ce am văzut azi. Mă așteptam la mai mult de la jucătorii tineri. La 18-19 ani, ar trebui să aibă mai multă vigoare. Nu e normal ca jucătorii de 30-32 de ani să aibă mai multă vână decât cei tineri. De aceea spun că nu sunt mulțumit, pentru că jucătorii tineri nu se autodepășesc sau nu trag de ei”.

Despre cei patru nou-veniți din această săptămână…

„Cred că toate transferurile pe care le-am făcut în aceste zile întăresc echipa. Se vede clar că aduc un plus. Cei de la Ripensia, Țieranu și Gladun, au jucat în Liga a II-a în ultimii doi-trei ani meci de meci. Iar cei de la UTA, Cibi și Mercioiu, s-au antrenat cu echipa mare, au și debutat în prima ligă, deci sunt jucători care știu ce înseamnă să joci la un nivel înalt. Cred că avem nevoie de astfel de jucători ca să întărim echipa și pentru a ridica un pic spiritul echipei. Pe Cibi chiar l-am vrut de foarte mult timp, el fusese în cărți pentru prima echipă a UTA-ei, dar prin transferurile pe care le-au făcut în ultimul timp, jucători străini pe postul de mijlocaș central, și-au dat seama probabil că are șanse mici să joace. Dacă va reuși să se impună, să aibă continuitate la noi, cred că va fi mult mai câștigat decât juniorii care se antrenează cu UTA dar rămân să joace doar la nivel de juniori. Cu ei, se cam încheie transferurile. Cred că în proporție mare acesta va fi lotul cu care vom aborda campionatul. Sunt 26 de jucători, plus încă trei juniori de 2007 la care vom apela în caz de nevoie”.