Eroul promovării, Cătălin Trifon: „În unele zile, plec la muncă la 5 dimineața și mă întorc la 7 seara”

Povestea echipei de fotbal a Dumbrăviței din acest sezon e și mai frumoasă dacă aflăm poveștile individuale ale celor care au izbutit promovarea istorică în Liga a II-a. Eroul returului cu CSM Reșița a fost, fără doar și poate, portarul Cătălin Trifon. În timpul celor 120 de minute de joc a avut intervenții fantastice, păstrând vii speranțele pentru această performanță. Iar la loviturile de departajare s-a dovedit extrem de inspirat, reușind să pareze execuțiile lui Călin Cristea și Valentin Munteanu.

Promovarea reușită chiar în Valea Domanului a reprezentat și o descătușare pentru Cătălin Trifon, care a mărturisit că ostilitatea jucătorilor și a suporterilor reșițeni la adresa sa l-au ambiționat și mai mult: „Sunt foarte fericit, nu am cuvinte să-mi exprim bucuria! Toată săptămâna m-am rugat să câștigăm la penalty-uri. Nu pentru a mă evidenția eu, ci pur și simplu m-am gândit că e cel mai dureros mod de a pierde pentru o echipă cu valoarea și bugetul Reșiței. La meciul tur, am fost înjurat în permanență, atât de jucătorii lor, cât și de suporteri. M-au făcut blatist și m-au înjurat în toate felurile, de la mamă până la cel mai mic nepot! Le mulțumesc pentru toate injuriile, m-au motivat și le-am demonstrat că îi putem bate”.

CSC Dumbrăvița a condus până spre finalul timpului regulamentar, însă rosso-nerii au împins meciul în prelungiri printr-o execuție frumoasă a lui Marian Drăghiceanu. Fapt recunoscut și de Cătălin Trifon: „Am fost aproape de victorie, într-adevăr, dar a venit acel gol al lui Drăghiceanu. O execuție de fotbalist, trebuie să recunosc! Așa că n-am avut ce să facem și a trebuit să luptăm mai departe. Se pare că la penalty-uri inspirația noastră a făcut diferența”.

Faptul că o echipă tânără precum Dumbrăvița a reușit să elimine din cursa spre promovare un colos (atât ca buget, cât și ca valoare individuală a jucătorilor) e în sine o performanță remarcabilă. Puțină lume știe însă că o parte a jucătorilor pregătiți de Cosmin Stan nu se ocupă doar cu fotbalul. Cătălin Trifon, de pildă, lucrează în construcții, alături de un alt jucător remarcat pozitiv pe tot parcursul sezonului, Alexandru Martinov.

„Nu am fost la lucru în ziua meciului, din fericire. După cum știți, cu doi dintre colegii mei lucrez în construcții, asta ne e meseria, nu avem ce să facem. Am promovat în Liga a II-a și, probabil, va trebui să-mi dau demisia de acolo. Ar cam trebui, pentru că e un alt nivel. În unele zile plec la muncă la 5 dimineața și mă întorc la 7 seara, în altele plec la 7 dimineața și vin la 10, pentru că merg și la antrenament”, a povestit Trifon.

Nici trecutul fotbalistic al lui Cătă nu i-ar fi permis poate să-și măsoare forțele cu jucători care au strâns sute de meciuri în Liga I. „N-am avut niciun fel de juniorat, am crescut la Diniaș, în comuna din care provine și Romario Benzar. Am câștigat în 2009 Cupa Hagi Danone. În rest, am jucat doar pe la sate. Îi mulțumesc antrenorului Cosmin Stan, el e singurul care a avut încredere, atât în mine, cât și în «Jardel» (n.r. Martinov) că putem face ceva în Liga a III-a. Eu am mai colaborat cu Cosmin Stan la Carani timp de o jumătate de ani. Mai apoi, m-am lăsat doi ani de zile de fotbal, am mers să lucrez în construcții, iar în vara anului trecut ne-am reapucat serios de fotbal, atât eu, cât și «Jardel»”, a mai spus Cătălin Trifon.

Născut la 25 octombrie 1999, Cătălin Trifon s-a alăturat echipei noastre în vara anului trecut, la fel ca marea majoritate a jucătorilor care au scris povestea acestei promovări.