Eșec conturat încă din prima repriză

Echipa noastră de fotbal a suferit astăzi cel de-al treilea eșec consecutiv în campionat, 2-4, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia. Jocul a fost decis, practic, în prima repriză, scorul la pauză fiind deja 4-1 în favoarea ialomițenilor, care prin acest succes au preluat șefia în clasamentul Ligii a II-a.

Partida a început complet nefast pentru echipa noastră, oaspeții reușind să deschidă scorul la prima acțiune mai periculoasă de atac. În minutul 7, Martinov l-a agățat pe Golda, în careul propriu, iar penalty-ul dictat fără ezitare de centralul Florin Mazilu a fost transformat de căpitanul vizitatorilor, Constantin Toma. Unirea a continuat să atace și, după un șut al lui Afalna în plasa laterală, în minutul 11, a venit și golul desprinderii. În minutul 16, după un corner executat de Silaghi de pe dreapta, fundașul central Ionuț Dinu a înscris cu o lovitură de cap. Alb-verzii au răspuns imediat după reluarea partidei, prin tânărul Patrick Pașcalău, a cărui reluare din șase metri a fost deviată în corner de un fundaș ialomițean. Iar dacă nu s-a făcut 1-2, s-a făcut 0-3, în minutul 24, după ce Afalna a profitat de o greșeală colectivă a defensivei noastre și a împins balonul în plasă.

Dumbrăvița părea să reintre în joc în minutul 31, atunci când Florin Mazilu a dictat penalty pentru un henț comis de fundașul dreapta al Sloboziei, Ibrian. Sigur pe el, Răzvan Ghinescu a executat de la punctul cu var și l-a învins pe portarul Păduraru. Golul nu a avut darul de a oferi un plus de curaj elevilor lui Cosmin Stan sau măcar de a liniști jocul defensiv. În minutul 34, Afalna a fost găsit complet liber la marginea careului, dar Mikloș, ieșit oportun dintre buturi, a reușit să rețină. Același Afalna avea să scuture însă plasa în minutul 37, cu o lovitură de cap, după centrarea de pe dreapta a lui Ibrian.

La pauză, Cosmin Stan a efectuat patru modificări, trimițându-și în teren aproape toate „gloanțele” din atac. Repriza a doua a început însă cu o nouă gafă, comisă de Tănase, care a trimis neatent o pasă la propriul portar, mingea a fost interceptată de Afalna, dar Mikloș a fost la post. Au început să apară ocaziile și la poarta lui Păduraru, care a intervenit la șuturile lui Simon (54), Luca Bodri (69) și mai ales David Popa (79) – o „torpilă” de la 25 de metri, trimisă sub transversală și reținută în doi timpi de portarul Sloboziei. Zurbagiu a fost și el aproape de gol, în minutul 83, când a tras peste transversală, de la 16 metri, în urma unei scheme la executarea unei lovituri libere, pentru ca în minutul 87 să se remarce din nou Păduraru, cu o minge boxată de sub transversală, după șutul lui Simon.

Scorul final a fost stabilit în ultimul minut al timpului regulamentar, tot din penalty. La un duel între Pașcalău și Dinu, Florin Mazilu a arătat pentru a treia oară punctul cu var. Cel care a transformat a fost de această dată Călin Toma.

S-a terminat 2-4, iar echipa noastră poate regreta faptul că nu a avut atitudinea și ritmul din partea secundă și în prima jumătate a meciului.

Pentru echipa noastră urmează o săptămână cu două meciuri oficiale. În turul 3 al Cupei României, jucăm marți, 13 septembrie, de la ora 16.30, pe terenul celor de la Avântul Periam. Mai apoi, sâmbătă, de la ora 11.00, jucăm tot în deplasare, pe terenul unei alte nou-promovate, Minaur Baia Mare.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): R. Mikloș – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri (77, D. Popa), Ungureanu (46, Grancea), Olaru (46, Tănase), Martinov (46, Paulevici), Ghinescu (46, Simon) – L. Bodri, Pașcalău. Pe bancă: Trifon – Bura-Koț, Curea, Amariei

Unirea Slobozia (antrenor Costel Enache): Păduraru – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin Toma (cpt.) (87, G. Lazăr) – Coadă, Ekollo – Boțogan (59, Dorobanțu), Silaghi (87, Lemnaru), Afalna (59, C. Rus) – Golda (71, Bolohan). Pe bancă: M. Contra – Ben Levy, Gârbacea, Ciobanu

Declarațiile antrenorilor

COSMIN STAN

„Aceste cadouri pe care le facem pe începutul meciurilor… Iarăși am început meciul de la 0-1, ceea ce e extrem de dificil în fața unui adversar foarte bun. Am întâlnit poate cea mai bună echipă cu care am jucat până acum, care practică un joc modern. Cine nu a văzut meciul, poate se gândește că, la 2-4, a fost un meci strâns. Scorul trebuia să fie mult mai mare, chiar am ieșit bine cu acest scor la ceea ce s-a întâmplat pe teren. Chiar au avut niște ocazii rasissime în care puteau să se distanțeze și să facă scor. Meciul a fost deschis de la început, ambele echipe au fost preocupate de a juca ofensiv. Lor le-a ieșit foarte bine, dar nouă nu ne-a ieșit, am avut puține realizări. Pentru spectatorul neutru, probabil a fost un spectacol, a văzut șase goluri, multe alte ocazii, un fotbal ofensiv…”.

„Credeam că vom avea trac la început de campionat, după care vom scăpa de el. Culmea, am început destul de tare sezonul, nu am avut trac foarte mare, dar se manifestă cel mai clar în momentul de față. Pe mine mă nemulțumesc aceste greșeli pe care le facem foarte ușor. Băgăm adversarii în joc și în felul ăsta nu putem continua. Dacă nu vom scăpa de aceste greșeli, va fi foarte greu să mai acumulăm puncte. Nu știu cum le vom putea elimina. Să le pun pe seama lipsei de experiență, a deconcentrării, a lipsei de valoare, nici nu știu… Acum e și lipsă de încredere, pentru că e al treilea meci la rând pierdut. Nu au picat prea bine ca program, aceste meciuri cu echipe foarte grele unul după altul. În următoarele două etape, urmează meciuri cu echipe din a doua parte a clasamentului, Minaur și Ripensia. Să vedem, poate cu aceste echipe reușim să acumulăm puncte”.

„La pauză, am fost total nemulțumit de modul în care am jucat. Să-i iau pe rând pe cei care au intrat… Paulevici a intrat foarte bine, având în vedere că vine după o pauză lungă, de trei luni, în care a fost accidentat, a fost peste așteptările mele. Tănase și Grancea – modești, la nivelul celor care au evoluat în prima repriză. Iar Simon a adus un plus, dar nu sunt mulțumit de el. În schimb, a intrat destul de bine Popa, în ultimele 20 de minute. Dar cred că astăzi, pe lângă toate aceste lucruri negative, am câștigat un jucător. Un atacant de 16 ani, la primul lui meci ca titular. E vorba de Patrick Pașcalău, care a făcut un meci foarte bun. În vestiar, îl voi felicita și le voi spune celorlalți că, un copil de 16 ani, a jucat fotbal și a avut atitudinea necesară pentru Liga a II-a, în vreme ce mulți alții nu au jucat și nu au avut atitudine. Bravo, Patrick Pașcalău!”.

COSTEL ENACHE

„Am pregătit oarecum special acest meci, nu era modelul nostru clasic de joc. Am încercat să profităm de punctele mai slabe ale adversarului și cred că ne-a ieșit bine în prima repriză, mai puțin în cea de-a doua. Prima repriză ne-a aparținut în totalitate, iar după pauză adversarul a avut multe situații periculoase la poarta noastră. Le-am gestionat binișor, deși, de multe ori, adversarul a terminat cu șut la poartă acțiunea de atac, ceea ce nu prea mi-a plăcut. Una peste alta, îi felicit pe jucătorii mei, pentru că au făcut un joc bun, după un drum foarte lung și în fața unui adversar extrem de motivat. Am luat cele trei puncte, obiectivul e realizat, astfel că eu sunt mulțumit. Încă sunt multe lucruri de îmbunătățit la echipa noastră. Mi-a plăcut și adversarul, mai ales în partea a doua. O echipă tânără, mobilă, dinamică. Am rămas un pic surprins, pentru că o echipă tânără poate ceda foarte ușor, dar azi am văzut o formație cu tărie psihică foarte bună, care a încercat să revină de la 1-4, și-a jucat în permanență șansa. Cred că a fost un spectacol bun, o propagandă bună pentru fotbal. Eu rămân mulțumit cu cele trei puncte și în mare măsură cu jocul prestat”.

„Așa am abordat acest joc, cu pressing încă din start în jumătatea adversă. Sigur, era și varianta a doua în cazul în care nu ne-ar fi ieșit. Din fericire, ne-a ieșit destul de bine”.

„La primul penalty, nu aș vrea să mă exprim. În schimb, cel de-al doilea a fost exact invers, a fost un fault făcut de adversar asupra fundașului meu central. Am văzut foarte clar faza. Dar și arbitrii sunt oameni și pot greși. Eu rămân însă cu alte semne de întrebare… Suntem echipa cu cele mai multe avansări în careul advers și am avut abia primul penalty astăzi, în etapa a 6-a. Dumbrăvița are, în schimb, 5 penalty-uri în șase etape, deci un randament foarte bun. Înseamnă că sunt foarte percutanți în careu”.

„Am urcat pe primul loc, dar e o situație de conjunctură. Drumul e foarte lung… Nu voi lua niciodată ca reper un jos sau situația după o etapă. Săptămâna trecută, când am pierdut cu Csikszereda, nu am fost supărat, am spus că ne-am împiedicat și că ne vom reveni. La fel și acum, spun că mai avem meciuri grele, probabil că vom mai și pierde unele dintre ele. Ideea e să nu cedăm de la lupta noastră de la obiectivul pe care ni l-am propus și să ne ducem destinul până la capăt cu demnitate și cu foarte multă muncă”.