Eșec după 147 de zile, tot în fața Crișului

Echipa noastră de fotbal a pornit cu stângul în play-off-ul Seriei a 8-a din Liga a III-a. Alb-verzii au cedat cu 0-1 meciul de pe propriul teren, cu Crișul Chișineu Criș. Interesant e că formația arădeană a fost ultima care reușea să o învingă pe CSC Dumbrăvița, tot pe arena „Ștefan Dobay”, la 5 noiembrie 2021 (atunci a fost 1-2). Așadar, un nou eșec în campionat pentru băieții noștri, venit la fix 147 de zile de la precedentul.

Sosită la Dumbrăvița după cea mai lungă serie negativă de la promovarea în Liga a III-a (3 înfrângeri la rând), Crișul a avut mai mult posesia în prima repriză, dar fără să-și creeze situații foarte clare la poarta lui Trifon. În schimb, Dumbrăvița a avut două situații uriașe de a marca: mai întâi în minutul 34, la o lovitură liberă din lateral stânga executată de Martinov, mingea lovind bara de la colțul lung (în apropiere se afla și Moțiu, care nu a putut relua spre poartă), iar apoi în minutul 38, atunci când Luca Bodri a șutat de la 16 metri, din poziție centrală, puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Blaga.

Deschiderea de scor a venit în penultimul minut al primei reprize, însă la cealaltă poartă. La o fază de atac care nu anunța mare lucru, o centrare de pe dreapta a lui Clej i-a prins pe fundașii noștri „pe călcâie”, iar tânărul Patrick Pășcălău (16 ani împliniți în decembrie!) a reluat „din prima” în stânga lui Trifon.

După pauză, jocul fragmentat la care a apelat Crișul i-a scos din ritm pe alb-verzi. Au fost multe momente de întrerupere, pentru îngrijiri medicale solicitate de jucătorii arădeni. Din păcate, a fost și o accidentare serioasă, cea a lui Mâneran, care a avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță (fiind solicitat, la un moment dat, chiar și echipajul de salvare, care a intrat pe teren). Ultima jumătate de oră a aparținut în totalitate Dumbrăviței, care s-a aflat, nu de puține ori, cu întreg efectivul în jumătatea adversă, însă a lipsit ultima pasă. În secvențele finale, la un corner executat de Martinov, a fost trimis în careu și portarul Trifon, dar fluierul final a consemnat victoria Crișului.

0-1, iar cele două echipe fac din nou schimb de locuri în clasament, așa cum s-a întâmplat și săptămâna trecută: Crișul urcă pe 2, iar Dumbrăvița coboară pe 3.

Pentru ambele combatante urmează, în runda viitoare, dueluri cu conjudețene: Dumbrăvița se deplasează la Ghiroda, iar Crișul o înfruntă pe Șoimii Lipova.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț (68, Olaru), Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Ilan (84, Bain), Martinov, Schinteie (68, Gologan), L. Bodri (87, Grigoriu), Ghinescu – Tismonar (87, C. Ciubotariu), Făgărășanu
Crișul Chișineu Criș (antrenor Adrian Abrudean): Blaga – Pașca, Sabău, Nistor (cpt.) – Clej (90+2, Ciornei), Susan, Tănase, Siminic – Mâneran (60, Haloș), P. Pășcălău (65, Giurgiu), I. Ciubotariu

Reacțiile antrenorilor…

COSMIN STAN: „Am vrut mult la meciul de azi, dar atât am putut. Cred că fiecare jucător s-a străduit să dea maximum, dar atât am putut. Am avut câteva acțiuni foarte bune, am încercat să ducem mingea către margini, pentru că oaspeții au aglomerat foarte bine centrul terenului. Din păcate, centrările pe care le-am dat, fie nu au fost așa cum trebuie, fie au fost întârziate și am fost blocați. Probabil că le-am fi pus mai multe probleme dacă am fi insistat cu centrări șutate în gura porții, ceea ce am pregătit săptămâna aceasta la antrenament, dar în mare parte nu am reușit. La faza golului, pot reproșa lipsa de marcaj. E o boală cronică a fotbalului românesc, nu doar la noi în echipă. În momentul în care ai superioritate în careu și niciun jucător nu se lipește de atacanți… Aceasta a fost cauza pentru care am și primit acest gol!”.


ADRIAN ABRUDEAN: „În cea mai mare parte, sunt mulțumit de joc. Am fost mulțumit și în ultimele jocuri, chiar dacă nu am reușit să adunăm puncte. Dar le-am spus băieților că vom aduna și puncte, pentru că jocul ne-a dat speranțe. Astăzi am reușit o victorie mare, dar dacă analizez mai atent, prin prisma ocaziilor mari, e o victorie meritată. Pe lângă gol, am mai avut un penalty foarte clar la Haloș și două ocazii mari, prin Tănase și Giurgiu. Era însă de așteptat ca Dumbrăvița să forțeze pe final, e o echipă cu elan, o echipă vie, care chiar îmi place! Dar, din punctul meu de vedere, a fost o posesie sterilă, care nu ne-a pus sub o foarte mare presiune. Una peste alta, mă bucur că băieții au câștigat acest joc și cred că vom face jocuri bune în continare”.