Eșec dureros, cu doi oameni în minus

În ultimul meci al etapei a patra din Liga a II-a, CSC Dumbrăvița a suferit o înfrângere dureroasă pe teren propriu, 0-3 cu CSA Steaua București. Diferența de pe tabelă poate fi explicată în primul rând prin cele două eliminări dictate în tabăra noastră, la mijlocul celor două reprize, care ne-au dat planurile tactice complet peste cap.

Cei peste 1.000 de spectatori din tribune și din jurul terenului (plus o galerie a Stelei formată din 100 de ultrași) s-au bucurat de o primă jumătate de oră în mare măsură echilibrată. Dumbrăvița a fost curajoasă în startul meciului, iar Grancea a finalizat în minutul 3 cu un șut moale, de la 18 metri, care a ocolit ținta. Oaspeții au marcat, practic, la prima minge expediată pe poartă. În minutul 13, ȘTEFAN PACIONEL a șutat de la 25 de metri, ușor din lateral dreapta, la colțul lung al porții lui Trifon. Alb-verzii au replicat prin Olaru, în minutul 26, cu un șut de la 20 de metri respins de Dincă, iar la cornerul rezultat Grancea nu a putut împinge balonul în poartă de la numai doi metri!

După această uriașă ocazie a echipei noastre, a venit prima eliminare a jocului. Răzvan Ghinescu l-a faultat pe Adi Popa, iar centralul arădean Mircea Ardelean i-a arătat al doilea „galben” (primul fiind dictat în minutul 13). Gazdele au resimțit șocul eliminării și le-au permis „militarilor” să revină în atac. Mai întâi, Atanas Trică i-a încercat vigilența lui Trifon în minutul 30, cu un șut de la distanță, pentru ca două minute mai târziu DRAGOȘ GHEORGHE să marcheze din careu. Până la finalul primei reprize, am mai notat o acțiune splendidă a lui Olaru, în minutul 43, finalizată cu un șut de la 30 de metri, în vinclul din dreapta lui Dincă, însă portarul Stelei a reușit să respingă.

La pauză, Cosmin Stan a schimbat aproape o jumătate de echipă, fiind efectuate nu mai puțin de patru modificări (Grancea cu Curea, Olaru cu Grigoriu, Luca Bodri cu Toma Bodri și Simon cu Popa). Iar startul de repriză secundă a fost încurajator, cu echipa noastră presând în jumătatea stelistă, fără situații clare finalizate. Totul s-a năruit însă în minutul 69, atunci când nou-intratul Toma Bodri a căzut în careul stelist, iar Mircea Ardelean i-a arătat acestuia al doilea „galben” pentru simulare. Până la final, acțiunile ofensive ale echipei noastre s-au rărit considerabil, Martinov mai încercând să găsească breșa în apărarea stelistă, în mare parte prin acțiuni individuale. Scorul final a fost stabilit în minutul 88, atunci când fundașul dreapta al roș-albaștrilor, STEPHAN DRĂGHICI, a pătruns prin centrul defensivei noastre și l-a învins la rândul său pe Trifon.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț (70, Ungureanu), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Grancea (46, Curea), Olaru (46, Grigoriu), I. Tănase, Martinov, Ghinescu – L. Bodri (46, T. Bodri), Simon (46, D. Popa)

CSA Steaua (antrenor Daniel Oprița): Dincă – Drăghici, Walace, A. Sabău, Corbu (72, Sima) – A. Popa (64, Bodișteanu), Șt. Pacionel, Balgiu, D. Gheorghe (56, Enceanu) – A. Trică (64, Chunchukov), Chipirliu (cpt.) (72, Em. Pacionel)

Declarațiile antrenorilor

COSMIN STAN

„Vedeți cum e fotbalul… Se rupe un joc echilibrat în minutul 25. E clar că acolo s-a rupt jocul, pentru că am rămas cu un om în minus, după ce la faza anterioară am avut o ocazie foarte mare de a egala. Nouă, de pe margine, ni s-a părut că Grancea a avut poarta goală în față, dar se pare că era și portarul acolo. Oricum, a fost o șansă imensă de 1-1. Era foarte greu să rezistăm cu un om în minus, în fața unei echipe experimentate, în condițiile în care noi suntem o echipă neexperimentată”.

„Nu am fost supărat pe nimeni la pauză. Dar în momentul în care aveam un om în minus, adversarul avea 2-0, iar efortul depus de noi în prima repriză a fost foarte mare, era clar că trebuia să intre niște jucători proaspeți, pentru a ține ritmul mult mai bine. În cazul în care am fi rămas în aceeași formulă, probabil cedam cu totul. Totuși, cred că ne-am descurcat destul de bine în limitele posibilităților. Am avut câteva acțiuni periculoase și cu unul, și cu doi oameni în minus”.

„În primele 25 de minute am jucat mult mai bine decât în precedentul joc de acasă, cu Unirea Dej. Dacă țineți minte, atunci am fost dominați în startul de meci. Acum, nu a fost deloc așa, Steaua a marcat la primul șut pe poartă, iar jocul a fost echilibrat. Plus acea mare ocazie de 1-1 a lui Grancea”.

„Cum mi s-a părut arbitrajul? Nicicum… A influențat clar jocul prin acea eliminare ușoară din minutul 25”.

DANIEL OPRIȚA

„Importante sunt cele trei puncte pe care le-am luat de aici, de la Dumbrăvița. Mai multe nu am ce să comentez. Chiar dacă a fost 3-0, ne-am chinuit în fața unei echipe cu doi oameni eliminați. Am făcut schimbări și nu ne-au adus nimic. E incredibil… Dumbrăvița chiar a avut atitudine, s-a dăruit, a rămas în 9 oameni. Respectăm toți adversarii și asta a fost, i-am prins în situația asta. Culmea, și așa au avut destule situații de a marca. Nu m-am bucurat după victoria aceasta. E a doua victorie de care nu mă bucur în acest sezon, a doua victorie după care merg în vestiar și țin ședință. Trebuie să fim realiști… La Slatina am câștigat gâfâind, i-am avertizat de acest lucru. A venit Csikszereda și ne-a dat patru… Dacă nu tratăm fotbalul serios, așa pățim. E al patrulea meci în care cei de pe bancă nu vin cu un plus. Ei sunt supărați că nu joacă, dar cifrele nu mint! Nu există așa ceva, chiar nu pot să-mi explic… Mă gândeam că am făcut o echipă bună, asta arăta numele jucătorilor, dar atitudinea și jocul prestat mă dezamăgesc”.