Eșec în fața „Călăreților roșii”, la Deva

Echipa noastră de fotbal a fost învinsă cu 4-0 în amicalul disputat astăzi, la Deva, în compania unei colege de eșalon, CSC Șelimbăr. „Călăreții roșii” s-au răzbunat astfel pe alb-verzi, în fața cărora pierdeau pe teren propriu ultimul meci de campionat din 2022, scor 0-3!

Pe „sinteticul” din Deva, din incinta Stadionului Municipal, jocul a fost alert, cu ocazii de ambele părți. Sibienii au deschis scorul în minutul 15, după o fază în care Trifon a ieșit pe o minge lungă, a respins cu genunchiul până la Nini Popescu, care l-a lobat de la marginea careului. Goalkeeperul nostru avea să intervină salvator în minutele 29 și 30, mai întâi la șutul lui Jordan Gele, scăpat în situație unu contra unu, și apoi la o lovitură de cap trimisă de Radu Crișan, în urma unui corner. Până la pauză, echipa noastră a căutat să construiască în jumătatea adversă de teren, dar nu a reușit să-și încheie cu șut acțiunile ofensive.

CSC Șelimbăr a marcat pentru 2-0 la șapte minute de la reluare, în urma unui corner bătut de pe dreapta, la colțul scurt, de unde balonul a fost deviat în poartă cu călcâiul de Radu Crișan. 3-0 s-a făcut în minutul 59, când s-a dictat penalty pentru ardeleni în urma unei intervenții întârziate în careu a lui Curea. Inițial, Trifon a parat execuția de la punctul cu var, dar arbitrul a dispus repetarea loviturii de pedeapsă, deoarece portarul nostru se mișcase pe linie. La repetare, Jordan Gele a scuturat în cele din urmă plasa. Au urmat minute bune de joc pentru echipa noastră: în minutul 61, Ghinescu a centrat de pe stânga pentru lovitura de cap a lui Piftor, însă portarul advers a reținut; în minutul 69, pe contraatac, Simon a scăpat singur cu goalkeeperul sibian, dar a fost blocat; în minutul 71, Piftor a recuperat în zona centrală, a pătruns spre careu, dar a șutat puțin alături, iar în minutul 73, după o recuperare a lui Martinov, mingea a ajuns la Simon, care a șutat din lateral dreapta, puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Pe acest fond, cei din Șelimbăr au marcat pentru 4-0, în minutul 77, prin Ionuț Năstăsie, cu un șut de la marginea careului.

Echipa noastră a aliniat formula: Trifon – Moțiu, Gîsă (63, Torok), C. Toma – Curea (81, Tismonar), Niakate, Zaluschi (35, Tănase), Ghinescu (cpt.) – Martinov, Simon, Piftor

Următorul amical din programul echipei noastre va fi tot în compania unei echipe de Liga a II-a. Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11:00, vom întâlni Ripensia Timișoara pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Accesul spectatorilor nu va fi permis, arena fiind închisă pentru evenimentele cu public de aproape un an.

„Cum am spus și ieri, după meciul cu Periam, pe noi ne-a interesat în această săptămână doar ca jucătorii să primească câte 90 de minute. Aș putea spune că un astfel de rezultat ar trebui să ne îngrijoreze, mai ales că e vorba despre două înfrângeri în două zile. Dar venim totuși după cantonament, e prima oară în această iarnă când fiecare dintre ei joacă 90 de minute și într-un fel e normal. Sunt îngrijorat în schimb pentru Curea, care a primit o lovitură în genunchi și sper să nu fie nimic grav. Ar fi păcat pentru el, pentru că e în creștere ca joc. Sper să nu fie nimic complicat și să ne continuăm drumul în formulă completă. Ca efort, sunt 100% mulțumit! Ca efort, ca implicare, ca dorință am arătat bine. Dar nici ieri, nici astăzi nu am avut putință, dar cum spunea, e normal acest lucru imediat după cantonament. Probabil că de săptămâna viitoare lucrurile vor intra pe făgașul normal și vom avea și prospețimea care acum ne lipsește”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan după jocul de azi.

Din cele două jocuri de la acest mijloc de săptămână, ne-au lipsit doi jucători din linia mediană, Andrei Olaru și Ouadie Salhi. „Olaru s-a accidentat în perioada de cantonament. De ieri, a început să se antreneze ușor, iar dacă totul decurge normal va reintra de vineri în programul echipei. Iar Salhi a acuzat niște dureri la genunchi cu două zile înainte de încheierea cantonamentului, probabil din cauza terenului tare pe care am alergat. A fost menajat de la efort, dar și pe el sper să îl putem integra în program începând de vineri”, a explicat Cosmin Stan.

În schimb, atât contra Periamului, cât și împotriva Șelimbărului a bifat minute mijlocașul Andrei Torok, mijlocaș provenit de la echipa de juniori U17 a clubului nostru. „Torok va fi și sâmbătă, la meciul cu Ripensia, va mai fi prezent și la antrenament. Dar îi e greu să joace la prima echipă, în Liga a II-a, pentru că e totuși un copil de 15 ani. Va continua să evolueze la echipa de juniori U17 și cred că îi va prinde foarte bine, pentru că se lucrează chiar bine acolo. În momentul în care vom considera că trebuie să facă pasul spre echipa mare, va fi chemat. Probabil că va fi un permanent «du-te, vino» pentru el în următoarea perioadă, când la prima echipă la antrenamente, când la juniori. Dar e un copil foarte talentat, care mie îmi place și care va primi încrederea noastră și pe viitor”, a mai precizat Cosmin Stan.