Eșec în Valea Domanului, la prima deplasare stagională

Echipa noastră de fotbal a suferit astăzi prima înfrângere din actualul sezon competițional. În etapa a 3-a a ligii secunde, a fost CSM Reșița – CSC Dumbrăvița 2-1, după un duel echilibrat și un final tensionat.

După 25 de minute cu puține situații la cele două porți, echipa noastră a deschis scorul în minutul 26, la o fază care nu anunța nimic. După prima pauză de hidratare a meciului, portarul gazdelor, Ionuș Rus, a repus neatent mingea în joc din propriul careu, trimițând direct la Dragan Paulevici, care a oprit balonul și a șutat din lateral dreapta la colțul lung, bară-gol. Avantajul nu a durat decât două minute pe tabelă. Gladun l-a incomodat pe Lascu în careu, iar centralul Naidin a indicat punctul cu var, de unde Ionuț Popescu a reuit transformarea. Puteam reveni în avantaj în minutul 33, atunci când Paulevici a recuperat o minge aproape de careul nostru, a inițiat o cursă de peste 70 de metri – urmărit de Szijj – a rămas singur cu portarul Rus, a tras mai întâi în el și, după respingere, peste poartă.

Reșița a ieșit mai hotărâtă de la cabine, izbutind să preia conducerea la una dintre primele acțiuni ofensive ale reprizei secunde. În minutul 51, Fota a centrat de pe stânga, pe jos, la bara a doua, pentru apariția lui Domil, care a reluat în plasă. Cărășenii au mai avut o situație bună în minutul 55, când Lascu a pătruns în dribling în careul nostru, dar a șutat pe direcția lui Trifon, și apoi în minutul 82, când Lalic a fost aproape de un autogol, trimițând involuntar, cu capul, de la 16 metri, spre propria linie de fund, dar din fericire balonul a ocolit poarta părăsită de Trifon. Mai apoi, minutul 87, a consemnat câte o ocazie mare de fiecare parte. Mai întâi, Salhi a reluat cu capul de la șapte metri, dar a nimerit transversala, iar pe contraatac Gomboș a profitat de greșeala lui Nortey, l-a văzut ieșit pe Trifon și a încercat lobul, dar goalkeeperul nostru, care între timp preluase și banderola de căpitan, s-a redresat și a reținut în doi timpi.

Nervozitatea din cele două tabere a crescut treptat odată cu scurgerea timpului și a ajuns în punctul culminant în minutul 90+3. Atunci, Szijj a preluat un balon cu mâna în propriul careu de 16 metri, însă centralul le-a făcut semn jucătorilor noștri să continue jocul. Protestele au continuat și după fluierul final la adresa piteșteanului Marian Naidin, fundașii Lalic și Gîsă văzând din acest motiv cartonașe roșii.

CSM Reșița (antrenor Ștefan Bărboianu): I. Rus – B. Szijj, Răuță (67, A. Sabău), Rimovecz, Fota (80, Chera) – I. Popescu, Domil (80, Gomboș) – Negru, Dolghi (58, Velcotă), Drăghiceanu (cpt.) – Lascu (80, C. Rus)
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.) (58, Olaru), Lalic – Moțiu (58, Tismonar), Cibi (69, Ristin), Salhi, Martinov (77, B. Nortey), Gladun – Zaluschi (69, A. Toroc), Paulevici

La conferința de presă de după meci, staff-ul nostru tehnic a fost reprezentat de antrenorul cu portarii Alexandru Ciui, care a declarat: „Nu ar fi prea multe de spus, mai ales după o înfrângere. Ne pare rău tuturor că nu am reușit să obținem un rezultat favorabil, dar așa e la fotbal. Ținem capul sus, mergem mai departe și ne pregătim începând de luni pentru meciul de acasă cu Viitorul Târgu Jiu. Nu ne doream o victorie neapărat la Reșița, ne dorim la fiecare meci victoria, pentru asta ne pregătim zi de zi și așa abordăm fiecare etapă. Rezultatul de azi nu știu dacă e corect, fiind subiectiv aș putea spune că nu, pentru că în mod evident îmi doream să câștige echipa mea. Dar așa e în sport, cineva trebuie să piardă. CSM Reșița nu a fost un adversar ușor de abordat, iar dovadă stă scorul final. Ei trec printr-o schimbare de antrenor, am văzut că domnul Cheregi și-a dat demisia, consider că un asemenea impact la echipă poate fi cu plus și minus. Șocul creat poate fi pozitiv, cum din nefericire pentru noi s-a întâmplat astăzi. Vreau să cred că nervii din final au venit din prea multă dorință de a câștiga”