Eșec și în ultimul meci oficial al anului

Echipa noastră de fotbal a pierdut meciul disputat în această seară, la Mioveni, în fața fostei prim-divizionare FC Argeș. Piteștenii s-au impus cu 2-0, prin goluri marcate în minutele 8 ale celor două reprize. Cu acest rezultat, alb-verzii au adunat trei înfrângeri consecutive și cinci meciuri la rând fără gol marcat.

Echipa noastră a început însă curajos meciul de la Mioveni, iar imediat după lovitura de start, Zaluschi a pătruns spre careul advers, l-a lansat pe Paulevici, dar golgheterul nostru a fost blocat de Turda în momentul șutului. Deschiderea de scor s-a produs rapid, la prima acțiune consistentă de atac a piteștenilor. În minutul 8, Haită a centrat de pe stânga, Lalic a intervenit nefericit, iar balonul a ajuns la Andrei Tofan, care l-a împins în plasă. A urmat o perioadă destul de lungă cu joc confuz, cu posesii pierdute ușor de ambele părți și fără faze de poartă. Prima notabilă a venit abia în minutul 37, când Bogdan Rusu a scăpat pe contraatac de pe stânga, dar a trimis pe lângă stâlpul de la colțul lung.

Finalul primei reprize ne-a aparținut însă, când a ieșit la rampă Ionuț Tănase, fără îndoială cel mai bun jucător al Dumbrăviței în jocul din această seară. În minutul 44, mijlocașul nostru a încercat un lob de la 20 de metri, dar Straton a reușit să se redreseze și să respingă de sub transversală. Iar la cornerul rezultat, același Tănase a reluat cu capul, mingea a prins și pământul, dar Straton a reușit să rețină.

Repriza secundă a început tot cu echipa noastră în atac, iar în minutul 47 Zaluschi a încercat un șut de la 30 de metri, care a trecut peste poartă. Și tot de la distanță și-a încercat norocul și Salhi, cinci minute mai târziu, dar balonul trimis de marocan de la 35 de metri a trecut puțin pe lângă poarta părăsită de Straton. Pe acest fond, a venit însă al doilea gol al gazdelor. În minutul 53, la capătul unei faze prelungite de atac, Rădescu a trimis din partea stângă în fața porții, pentru Bogdan Rusu, care a înscris simplu, din 6 metri. La fel ca în prima repriză, echipa noastră nu a reacționat imediat, iar Argeșul s-a mulțumit să calmeze jocul. Acalmia de la Mioveni a fost întreruptă de Haită, în minutul 64, care a trimis un șut bun de la 22 de metri, dar Trifon a reușit să rețină. Pe final, am mai notat câte o ocazie clară la ambele porți. În minutul 83, doi jucători proaspăt intrați în echipa noastră au conlucrat pentru poate cea mai mare ocazie a meciului: Olaru a pasat de pe dreapta pentru apariția lui Sofran, care a reluat spre colțul lung, dar Straton, cu mult efort, a reușit să rețină. În fine, în minutul 89, croatul Babin a tras în forță de la 20 de metri, dar Trifon, aflat pe direcția mingii, a reușit să respingă.

Pentru prima oară în ultimii ani, CSC Dumbrăvița intră în vacanța de iarnă în urma unei înfrângeri. Este a treia consecutivă pentru alb-verzi, după cele suferite la Slatina și acasă, cu Gloria Buzău.

FC Argeș Pitești (antrenor Eugen Neagoe): Straton – Tofan, Turda (cpt.), Tudose, Rădescu – Boboc, Balaur – Pîrvu (59, P. Dulcea), Haită (76, Babin), Bertrand – Rusu (59, M. Angelov)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei (82, Sofran), Țieranu, Zurbagiu (cpt.), Lalic, Gîsă – Tănase, Salhi (82, Olaru), Cibi (82, Martinov) – Zaluschi (69, A. Toroc), Paulevici (69, B. Nortey)

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

„Am făcut un meci slăbuț. E o victorie meritată a echipei gazdă. Nu putem să ne depășim deocamdată condiția. Ne mulțumim cu puțin, iar când te mulțumești cu puțin așa se întâmplă. Cine a văzut cam toate meciurile noastre, vede că aceleași greșeli le facem. Adversarul ne dă gol când ajunge pentru prima oară la noi în careu, reușește să marcheze. Asta mai ales în meciurile din deplasare! Când faci același lucru, aceleași greșeli, înseamnă că nu merităm mai mult. Atât putem, degeaba vrem mai mult, asta e situația în acest moment. Nu îmi pare rău că am făcut schimbările atât de târziu, din punctul meu de vedere toată echipa a fost la același nivel, un nivel modest. Inclusiv cei care au intrat pe parcurs. Rămân la concluzia asta, că nu ne putem depăși condiția. Asta e problema noastră și cu asta ne ducem mai departe”.

„Rămân totuși la părerea că e un sezon mai bun decât cel trecut. Chiar dacă anul trecut am terminat sezonul de toamnă în forță, iar acum l-am terminat în genunchi. Anul trecut, după 15 etape aveam 16 puncte, iar acum avem 19. Deci și din acest punct de vedere, al statisticii, e un sezon mai bun pentru noi. E trist faptul că am fost foarte mult timp pe locuri de play-off sau în apropierea play-off-ului. Spre final, ne-am îndepărtat decisiv din punctul meu de vedere, indiferent de jocul rezultatelor din această etapă. Cred că rămânem să luptăm pentru evitarea retrogradării. Cu echipele din spate, am reușit să acumulăm puncte, dar cu echipele din față, mai puțin din păcate”.