Față în față cu echipa Armatei

Al doilea meci pe teren propriu al echipei noastre din Liga a II-a aduce la Dumbrăvița un adversar puternic prin prisma bugetului, a lotului și a susținerii din tribune. CSA Steaua se află la a doua prezență consecutivă în acest eșalon și, cu toate că nici în acest sezon nu are drept de promovare în prima divizie, din cauza formei de organizare a clubului, se anunță printre protagonistele ediției.

Promovată în „B” în vara anului trecut, CSA Steaua a terminat pe locul 4 sezonul regular în precedenta ediție de campionat, poziție pe care și-a păstrat-o și la finalul play-off-ului. Din cauza situației juridice a clubului, trupa lui Daniel Oprița nu a putut participa la barajul de promovare în Liga I, unde a mers următoarea clasată, Concordia Chiajna. FRF a reiterat și în această vară că echipa din Ghencea nu poate face pasul în Liga I, un anunț care pare să fi lăsat urme adânci în psihicul jucătorilor, cel puțin în acest început de sezon.

La fel ca echipa noastră, roș-albaștrii au 4 puncte după primele trei runde, după o remiză cu Metaloglobus (1-1 în Ghencea), o victorie la Slatina (2-1) și un eșec usturător pe teren propriu, la începutul acestei săptămâni, 0-4 cu FK Csikszereda. A fost, de altfel, cel mai drastic eșec suferit de echipa militară la acest nivel fotbalistic.

Aparent, steliștii se descurcă mai bine în deplasare, unde în 2022 au o singură înfrângere, 0-1 la „U” Cluj, pe 7 aprilie. Anul trecut, în sezonul regular, roș-albaștrii au mai înregistrat alte trei eșecuri pe teren străin, la Dej, Ploiești și Timișoara, în fața Politehnicii.

Lotul pregătit de Daniel Oprița a primit o completare după eșecul cu Csikszereda. E vorba despre mijlocașul Dragoș Gheorghe, sosit până la finalul sezonului de la prim-divizionara Petrolul Ploiești. Iată lotul complet pe care îl au „militarii” la dispoziție:

Portari: David Dincă, Cristian Blaga, Horia Iancu;

Fundași: Dean Beța, Doru Calescu, Adrian Ilie, Alexandru Sima, Tinel Marin, Darius Oroian, Costinel Gugu, Walace da Silva, Laurențiu Corbu, Alexandru Sabău;

Mijlocași: Mădălin Mihăilescu, Valentin Bărbulescu, Emilian Pacionel, Rareș Enceanu, Adrian Popa, Stephan Drăghici, Cristian Bustea, Ștefan Pacionel, Cristian Balgiu, Ștefan Bodișteanu, Teodor Erhan, Dragoș Gheorghe;

Atacanți: Iustin Răducanu, Tsvetelin Chunchukov, Bogdan Chipirliu, Atanas Trică.

Antrenorul formației militare e fostul atacant Daniel Oprița (41 de ani), aflat în funcție din iulie 2019. În trecut, le-a mai pregătit pe Metalul Reșița, FCSB (secund), Juventus București, Sportul Snagov, FC Voluntari și CS Mioveni.

Partida CSC Dumbrăvița – CSA Steaua București închide etapa a 4-a a Ligii a II-a și va avea loc luni, 29 august, de la ora 18.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. Partida va fi televizată de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.