Față în față cu o revelație a sezonului trecut

Primul oaspete al Dumbrăviței în Liga a II-a e Unirea Dej, una dintre surprizele plăcute ale ediției trecute de campionat. De altfel, între formația din județul Cluj și alb-verzii noștri sunt mai multe puncte comune: ardelenii au promovat anul trecut, la fel de surprinzător, revenind după 14 ani în eșalonul secund, lotul de jucători are o medie de vârstă scăzută, neexistând nume consacrate în echipă, fotbalul practicat este unul modern, plăcut ochiului, bazat pe spiritul colectiv și nu pe individualități.

Unirea Dej a fost una dintre marile surprize ale Ligii a III-a în sezonul 2020/2021. Echipa antrenată (și atunci, ca și acum) de Dragoș Militaru a încheiat pe locul 2 în Seria a 9-a, la egalitate de puncte cu liderul CSO Cugir, iar în baraj a eliminat (ca și Dumbrăvița, de altfel), reprezentantele a două municipii reședință de județ care dispuneau de bugete consistente și aveau ca obiectiv clar promovarea. În semifinalele barajului, a fost 0-0 (în deplasare) și 3-1 (acasă) cu Minaur Baia Mare, iar în finală, 0-0 (acasă) și 1-1 (în deplasare) cu SCM Zalău – regula golului marcat în deplasare nefiind încă schimbată la nivel european.

La prima participare în eșalonul secund după 14 ani, Unirea Dej a încheiat mai mult decât onorabil sezonul regular, pe locul 9, cu 28 de puncte (8 victorii, 4 egaluri, 7 înfrângeri, golaveraj 17-16). O formă și mai bună au avut ardelenii în play-out, unde au câștigat cinci din cele șase meciuri disputate și au încheiat finalmente pe locul 2 în Grupa 2, cu 43 de puncte, la o lungime în spatele liderului SCM Buzău.

La fel da Dumbrăvița, Unirea Dej a început cu dreptul și actuala ediție a ligii secunde, cu o victorie în fața unei echipe „grele”, FK Csikszereda, scor 2-1. De altfel, dejenii au câștigat ultimele cinci meciuri disputate în Liga a II-a, unde au pierdut ultimele puncte la 9 aprilie (1-2, acasă, cu Viitorul Pandurii). De asemenea, Unirea s-a impus în ultimele patru deplasări din Liga a II-a (1-0 la Dacia Unirea Brăila, 2-1 la Unirea Constanța, 2-0 la FC Brașov și 4-1 la Ripensia Timișoara). Așadar, seria deplasărilor din acest sezon începe pentru ardeleni acolo unde s-a terminat cea din stagiunea trecută: în județul Timiș!

Din ianuarie 2020, Unirea Dej e pregătită de Dragoș Militaru, un tehnician originar din Târgu Jiu. În sezonul trecut, a fost cel mai tânăr antrenor din eșalonul secund (calitate pe care o păstrează și acum), fiind născut la 2 martie 1990.

Vă amintim, CSC Dumbrăvița și Unirea Dej s-au întâlnit în cadru amical în urmă cu mai puțin de o lună, pe terenul ardelenilor. La 16 iulie, ne-am impus cu 2-1, prin golurile marcate de Adrian Ungureanu (min. 40) și Cristian Grancea (min. 86), unica reușită a dejenilor fiind semnată de Alexandru Pop (min. 54-penalty).

Meciul CSC Dumbrăvița – Unirea Dej, din etapa a 2-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

Foto: FC Unirea Dej oficial / Facebook