Final de sezon regular cu fruntea sus!

Echipa noastră de fotbal a încheiat sezonul regular cu o remiză, scor 1-1, pe teren propriu, în compania unei formații ce avea deja asigurată prezența în play-off, Oțelul Galați. Ambele goluri s-au marcat în primul sfert de oră al unui meci în care duelurile fizice au luat prim-planul, iar în final rezultatul a fost unul echitabil.

Pe o vreme frumoasă și cu un teren mult mai bun decât la ultimele meciuri de pe arena „Ștefan Dobay”, CSC Dumbrăvița și Oțelul Galați au oferit un meci cu ritm bun, cu faze importante la ambele porți și în general un joc consistent pentru nivelul Ligii a II-a.

Echipa noastră a deschis scorul la prima acțiune ofensivă închegată a meciului. În minutul 11, Olaru a trimis o lansare spre Capătă, care a ținut de minge în duelul cu Yabre și a reușit să centreze la prima bară, de unde Alexandru Piftor a reluat în plasă, dejucând marcajul făcut de fundașul dreapta al gălățenilor Farcaș. Oțelul a dat însă replica după numai trei minute: Cruceru a trimis o pasă de urmărite pentru Octavian Ursu, fază la care Moțiu a fost prins pe picior greșit, iar atacanul trecut și pe la Politehnica Timișoara l-a învins pe Trifon.

A urmat o repriză plină de ocazii, însă fără alte modificări de scor. În minutul 16, Olaru a încercat cu un șut de la 18 metri, din lateral dreapta, puțin peste poartă. De cealaltă parte, Fatai (21) și Mitoi (22) l-au pus la încercare pe Trifon, care a avut de fiecare dată intervenții salutare. Ocazie și pentru Dumbrăvița, în minutul 23, atunci când Piftor a trimis în fața porții, de pe dreapta, dar Capătă nu a putut relua din careul mic. Iar în minutul 38, același Capătă a oprit balonul la 8 metri de poarta adversă, dar în cele din urmă a fost deposedat înainte de a apuca să șuteze. O șansă bună pentru echipa noastră a adus și minutul 43, la centrarea lui Piftor, însă Olaru nu a reușit să reia din fața porții mingea trimisă în forță de jucătorul nostru de bandă stângă.

În repriza a doua, jocul s-a mai domolit în ceea ce privește ocaziile clare de gol, lupta fizică fiind principala caracteristică. Și totuși, au fost două situații cu adevărat mari, câte una de fiecare parte. În minutul 49, Capătă a șutat de la 18 metri, din întoarcere, puțin pe lângă stâlpul din stânga portarului Rareș Pop. Iar în minutul 65, nou-intratul Zivulic a fost găsit în careu, la o lovitură liberă executată de Ursu, însă Trifon a avut o intervenție de excepție și a respins în corner.

1-1 după ultimul fluier, iar echipa noastră încheie sezonul regular al Ligii a II-a pe locul 13, cu 24 de puncte, și a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, alături de Concordia Chiajna, FC Brașov, Viitorul Târgu Jiu, Progresul Spartac București, Ripensia Timișoara și Unirea Constanța.

Tragerea la sorți a programului din ultima fază a campionatului va avea loc mâine, la ora 13.00, la sediul FRF.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Moțiu (66, Amariei), Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Olaru (66, Curea), Salhi – Paulevici, Zaluschi (66, Tănase), Piftor (81, L. Bodri) – Capătă (66, Simon)

Oțelul Galați (antrenor Dorinel Munteanu): R. Pop – Farcaș, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Jardan (77, Adăscăliței), Neagu, Cruceru (61, Zivulic) – Ursu (71, Nica), Fatai (71, Cîrjan), Mitoi (61, L. Maxim)

Concluziile lui Cosmin Stan

„Am făcut un meci bun, în fața uneia dintre cele mai constante echipe ale campionatului. Nu cred că am fost inferiori unui adversar care trage la promovare. Ne-am descurcat destul de bine azi, ne-am ridicat la nivelul adversarului. Dar cred că dacă am fi fost un pic mai atenți la anumite faze am fi câștigat meciul de astăzi. Am încasat rapid acel gol, cred că dacă reușeam să îl evităm am fi fost stăpâni în teren. Asta cred că a fost șansa lor, faptul că au reușit să egaleze foarte repede. Duelurile fizice au caracterizat acest joc, știam că vom avea un meci foarte greu din punct de vedere fizic. Oțelul e o echipă atipică pentru fotbalul românesc, mizează pe aceste dueluri fizice, pe pregătirea fizică ireproșabilă și ne-am temut puțin că nu ne vom putea ridica la nivelul lor din acest punct de vedere. Dar cred că în multe momente am arătat chiar peste ei la meciul de azi”.

„Faptul că nu am pierdut pentru al cincilea meci la rând, 100% ne dă un plus de moral pentru play-out. Faptul că suntem neînvinși de mult timp, faptul că o echipă care trage la promovare nu reușește să se impună în fața noastră sunt clar plusuri pentru moralul nostru. Începem de săptămâna viitoare lupta din play-out și e foarte important cum vom începe. Așteptăm tragerea la sorți de mâine. Cred că dacă vom începe bine play-out-ul, vom fi scutiți de emoții pe final. În play-out, echipele de la retrogradare se întâlnesc între ele, sperăm să fie cât mai multe egaluri și să profităm de acest lucru noi. Am făcut puncte cu aceste echipe, dar trebuie să mai facem o dată, pentru a demonstra că merită să jucăm în Liga a II-a”.