Fundașul-golgheter | CĂLIN TOMA:

„E o premieră pentru mine…”

Un aport substanțial la victoria cu Politehnica Timișoara, l-a adus Călin Toma. Fundașul în vârstă de 30 de ani a punctat de două ori pe finalul primei reprize și a stabilit scorul pauzei – 3-0! Cu ocazia meciului de ieri, fundașul nostru a marcat câteva premiere: primul gol contra lui Poli și prima „dublă” din Liga a II-a.

Prin reușitele sale de ieri, Călin Toma ajunge, din postură de fundaș, la un bilanț remarcabil în acest sezon: 4 goluri în campionat și alte 2 în Cupa României, egalându-l astfel pe colegul său din atac, Petre Simon.

Prin prestațiile sale constant bune, Călin Toma se apropie de cifrele celui mai bun sezon al său din Liga a II-a, 2018/2019, când a înscris 8 goluri pentru Ripensia Timișoara.

La finalul meciului cu Poli, l-am provocat la un scurt dialog pe purtătorul tricoului cu numărul 19:

Călin, o victorie mare pentru voi. Cum ai trăit din teren meciul cu Poli?

Un derby local, între două echipe care se luptă pentru evitarea retrogradării. Mă bucur nespus, pentru că această victorie ne apropie și mai mult de îndeplinirea obiectivului.

O „dublă” pentru tine împotriva alb-violeților. Te așteptai ca, din postură de fundaș, să ajungi în situația de a marca de două ori?

Nu, nu mă gândeam. Chiar e o premieră pentru mine, să marchez de două ori într-un meci în Liga a II-a.

Și ai făcut-o chiar împotriva Politehnicii Timișoara. Și subliniez acest lucru pentru că tu ai făcut junioratul în alb-violet…

După atâtea meciuri disputate cu ei, e prima dată când reușesc să marchez în poarta lui Poli. Nu simt nimic special din acest punct de vedere.

Atunci te întreb altfel: Dumbrăvița e echipa cea mai bine clasată din județul Timiș. În momentul de față, e vârful fotbalistic al județului. Sună ciudat?

Nu știu dacă sună neapărat ciudat, probabil pur și simplu asta e realitatea în momentul de față. Cred că acum Dumbrăvița e clubul cu cea mai mare liniște din județul Timiș. Încercăm să facem pași mărunți, dar siguri, în limitele posibilităților noastre.

Simți echipa mai puternică după transferurile din iarnă?

Sincer să fiu, da. Cel puțin la capitolul experiență și maturitate am câștigat clar.

S-a văzut acest lucru la meciul cu Poli? Chiar mi s-a părut că ați fost mai stăpâni pe situație decât adversarii voștri.

Așa este. S-a văzut clar că am fost stăpâni pe noi. Chiar și după ce am primit golul, în repriza a doua, am reușit să rămânem calmi, concentrați și să ducem până la capăt planul tactic pe care l-am stabilit.

Urmează un nou meci împotriva unei contracandidate la supraviețuire. Sâmbăta viitoare, jucați pe terenul celor de la Progresul Spartac. Sperați să dublați victoria cu Poli printr-un succes acolo?

Clar, clar… Mergem cu încredere, după un rezultat pozitiv. Acolo vom juca pe un teren sintetic, ne va fi puțin mai dificil din acest punct de vedere, dar trebuie să ne adaptăm și să scoatem un nou rezultat pozitiv acolo.