Golul primit rapid a cântărit decisiv

Echipa noastră de fotbal se întoarce învinsă de la Cisnădie, din duelul cu a doua clasată, CSC Șelimbăr. Sibienii s-au impus cu 1-0, rezultat stabilit încă din primele minute ale meciului.

Practic, gazdele au înscris la prima fază fixă de care au beneficiat, un corner executat de Monea pentru lovitura de cap a stoperului Radu Crișan: 1-0. Echipa noastră nu a acuzat însă șocul încasării golului și a ieșit la atac. De altfel, Dumbrăvița a controlat ostilitățile în ceea ce privește posesia pe aproape toată durata întâlnirii, dar nu a avut inspirație în fața porții. În minutul 18, Paulevici a șutat de la 30 de metri, dar Roșca a reușit să rețină. Apoi, în minutul 29, la o lovitură de colț, Zurbagiu a trimis cu capul puțin alături. Iar în minutul 33, Toroc a trimis puțin peste poartă, de la marginea careului. În acest timp, gazdele au încercat să lovească pe contraatac, iar în minutul 28, Rodrigo Hernando a nimerit transversala, cu un șut de la 18 metri.

Și în partea secundă, bara a fost luată la țintă de jucătorii ambelor echipe. Gazdele au lovit din nou transversala în minutul 57, la lovitura liberă executată de Panos. Cinci minute mai târziu, și Paulevici a tras în bară, dintr-o poziție foarte bună. Același Paulevici a mai avut o ocazie importantă în minutul 69, când a rămas din nou într-o situație ideală, dar a trimis puțin pe lângă. Iar în minutul 72, Toroc a încercat un șut de la distanță, respins de portarul Roșca.

CSC Dumbrăvița încheie în cele din urmă învinsă confruntarea de la Cisnădie, bifând abia al treilea eșec stagional. A fost, totodată, tot al treilea meci din actuala stagiune fără gol marcat de echipa noastră.

Urmează o nouă întâlnire dificilă, etapa viitoare, cu CSA Steaua București. Partida va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

CSC Șelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu): Roșca – Palmeș (cpt.), Lumbu, Crișan, Mitrea – Panos, Moussinga – Schieb (67, I. Năstăsie), Monea (87, Alexe), R. Hernando – Rotund

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Sofran (85, Tismonar), Salhi, Tănase (75, Ghinescu) – A. Toroc (75, Cibi), Paulevici (75, Plokhotnyuk), Nortey (75, Martinov)

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

„Un meci foarte bun făcut de noi, cu mult curaj. Am făcut astăzi unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din deplasare, chiar dacă nu am luat punct. Din păcate, am fost neinspirați în ultimii 20 de metri, am avut foarte multe situații bune, dar n-am fost inspirați. Cred că asta a fost buba noastră. Am dat și de o echipă care s-a apărat foarte exact, nu au făcut foarte multe greșeli pe care noi să le speculăm pe faza lor defensivă. Dar cred că noi am fost echipa mai preocupată de fotbal astăzi, iar gazdele au fost echipa preocupată să respingă acțiunile noastre. Au dat gol foarte repede. Fiind o echipă mai masivă, m-am temut de lucrul acesta și așa am și primit golul. Dar foarte repede am reintrat în joc și am controlat ostilitățile la mijlocul terenului. Ei au jucat pe minge lungă și au încercat să ne surprindă pe contraatac, de unde și-au creat alte câteva situații bune”

„Nu m-au mulțumit cei veniți de pe bancă. Niciunul! Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, cred că asta ar fi. Mă gândeam să nu fac deloc schimbări, dar am văzut la unii dintre jucători că sunt afectați de efortul depus. De aceea, am ales să fac acele schimbări, patru la număr, în minutul 75. Niciunul dintre cei care au intrat nu m-au mulțumit, poate cu excepția lui Cibi. Dacă până acum, tot timpul cei care intrau de pe margine aduceau un plus, astăzi cred că au adus un minus”.

„Concluzionând, cred că ne-a lipsit luciditatea pe ultimii 20 de metri. Am avut și noi foarte multe situații, mingea a căzut în careul de 6 metri advers de vreo patru-cinci ori la fazele noastre fixe, dar nimeni nu a avut inspirația să urmărească. Acele mingi foarte ușor se puteau transforma în gol. Avem problemele noastre, dar vom încerca la antrenamente să le corectăm și să arătăm mai bine la meciul următor”.