Maine, de la ora 17, pe stadionul Stefan Dobay, echipa noastra debuteaza pe teren propriu in acest campionat, venind dupa  victoria de la Periam,  6 – 0 cu Avantul, si remiza alba de la Chisineu Cris, cu Crisul. Adversar ii va fi actualul club al lui Sorin Balu, care se intoarce la Dumbravita la carma echipei din Pecica, Progresul, acolo unde are in lot 4 jucatori pe care i-a avut sub comanda si in cadrul clubului nostru, Enciu, Podina, Stefan si Telescu, componenti ai echipei noastre in sezonul precedent.

Progresul este fara victorie in primele 2 etape, fiind insa neinvinsa: 0 – 0 la Curtici cu Frontiera, apoi 1 – 1 acasa cu Avantul Periam, meci in care a fost egalata in min 90+5 si pe care l-a abordat in formula:

Zamfir – Wild, Telescu, Podină – Ţugulescu, Oancia, Gabor, Ov. Bănățan – Răchită – Ștefan, Capătă. Rezerve: Iosub – Arsene, Moraru, Saizu, Tambor, Onișor, R. Bănățan.

La finalul partidei, Sorin Balu declara: „Nu meritam să pierdem două puncte astăzi. Am condus tot meciul, am fost mai buni, mai prezenți la finalizare, dar am reușit doar un gol. Trebuia să mai marcăm când am avut situații clare și au fost cel puțin două. Trebuia să câștigăm și să ne descătușăm după șirul de partide amicale și oficiale fără victorii. În loc să închidem jocul în repriza a doua, Capătă ratează cu poarta goală și luăm apoi un gol nemeritat în ultimul minut.

Îmi pare rău pentru băieți, ar fi fost o victorie fără dubii, muncită, meritată, care putea fi semnalul pentru un șir de meciuri pozitive. Am avut băieți care au plâns după meci în vestiar. Îmi pare rău și pentru oamenii care ne sprijină, dar îi asigur că nu suntem slabi, suntem doar blocați și ne vom reveni repede. Trebuie să muncim mai departe, să lucrăm la finalizare, să lucrăm la mentalul jucătorilor. Apoi, bineînțeles, trebuie să ne recuperăm accidentații. E greu fără Arsene, Enciu și Gabor, dar strângem rândurile, tot noi trebuie să o scoatem la capăt. Mergem la Dumbrăvița, un alt meci greu, îl abordăm la fel, la victorie. Trebuie să iasă soarele și pe strada noastră.”

Spre deosebire de perioada anterioara, cand s-a pregatit cu preponderenta in Timisoara, pentru a menaja suprafata de joc de pe “Stefan Dobay”, in aceasta saptamana echipa noastra s-a antrenat “acasa”, pentru ca jucatorii sa se adapteze mai bine la reperele arenei noastre. Scop in care marti a disputat si un joc amical cu juniorii U17 ai Politehnicii, pregatiti de Alin Paleacu.

Referindu-se la meciul de vineri, Cosmin Stan ne-a spus: “Suntem la ora primului joc acasa in acest campionat, intalnim o echipa care are in componenta jucatori cu experienta, cu un antrenor si el experimentat, dar meciurile si rezultatele bune de pana acum ne dau incredere si pentru meciul de vineri si speram ca elanul nostru tineresc va triumfa in fata experientei.”

Reamintim regulile aplicate la primul meci al sezonului, cel cu Soimii Lipova, din Cupa, valabile si maine. Astfel, conform ultimei decizii a CNSU, aprobate de Guvern, accesul spectatorilor în tribune se poate face la o capacitate maximă de 75%, iar acestia trebuie să păstreze distanța de siguranță de minimum 1 metru.

Persoanele eligibile pentru a asista la meci sunt:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor in stadion va fi gratuit, dar este necesară dovada testului negativ, RT-PCR sau rapid, efectuat în condițiile de mai sus, sau adeverința de vaccinare cu a doua doză, din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la un rezultat pozitiv.