În linie dreaptă, spre noul sezon

Echipa noastră de fotbal și-a definitivat, în proporție mare, lotul de jucători pentru sezonul competițional 2023/2024. În pauza de vară, au fost operate mai multe schimbări la nivelul lotului, care au fost explicate în detaliu de managerul secției de fotbal Florin Macavei.

Dintre cei pe care i-am utilizat în ediția trecută de campionat, 11 jucători au părăsit echipa în ultimele săptămâni: Robert Mikloș, Toma Bodri, Petre Simon, Abdoulaye Niakate, Cristian Grancea, Luca Bodri, Călin Toma, Alexandru Piftor, Sebastian Bura-Koț, Denis Curea și Daniel Grigoriu, cel din urmă fiind încă sub contract cu clubul nostru și împrumutat.

Florin Macavei ne-a declarat:

„Acum, când situația este clară, aș dori să fac câteva precizări. Am putea împărți jucatorii plecați în mai multe categorii. Una ar fi cea a jucătorilor care, din diverse motive, nu s-au acomodat la noi la nivelul dorit de ei și de club, nu au jucat cât și-au dorit și ne-am dorit și de aceea am concluzionat că cea mai bună soluție este să caute alte oportunități. Aici i-aș include pe Toma Bodri, Cristian Grancea și Petre Simon, cu mențiunea că ultimul a marcat câteva goluri foarte importante. Plus Niakate, care a fost la final de împrumut de la CFR Cluj.

Apoi ar fi cei care, de asemenea, au jucat puțin și de aceea, pentru a reveni la o formă sportivă adecvată și a face parte din lot cu șanse reale de titularizare, au nevoie de meciuri oficiale. Aici ar intra Robert Mikloș, care a traversat o perioadă foarte dificilă după accidentarea din meciul de Cupă și s-a recuperat mai greu din punct de vedere sportiv decât ne-am așteptat si dorit cu toții. Sperăm ca la Poli să joace cât mai mult și astfel să revină rapid la tonusul de competiție. Apoi Sebastian Bura-Koț, căruia clubul i-a făcut o propunere de prelungire pentru doi ani, însă în primul an să meargă împrumut la o echipă de Liga a III-a, măcar pentru turul campionatului, pentru a avea jocuri în picioare, propunere pe care nu a acceptat-o. Iar Daniel Grigoriu este în continuare jucătorul Dumbrăviței, dar am considerat că are nevoie de o echipă la care să prindă cât mai multe meciuri, astfel că a fost împrumutat la Timișul Șag.

O altă categorie ar fi cea  a jucătorilor cu care noi am vrut să continuăm, însă din diverse motive nu am putut continua colaborarea. Călin Toma avea o înțelegere semnată cu noi, dar a primit o ofertă financiară superioară de la CSM Slatina și, ținând cont de vârsta lui, am hotărât să îi dăm acordul de transfer. Cu Luca Bodri am dorit să semnăm un nou contract, a fost în discuții și apoi în probe la UTA și nu a dorit să dea curs ofertei noastre. Lui Piftor i s-a propus de asemenea un nou contract, dar și-a dorit o nouă provocare și, în cele din urmă, nu l-a acceptat și a plecat la Unirea Dej. În ceea ce îl privește pe Denis Curea, clubul nostru și-ar fi dorit prelungirea împrumutului dar nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu cei de la Farul Constanța. În cele din urmă, dorința jucătorului a fost de a se întoarce aproape de casă, având o propunere de la Viitorul Șimian”.

La capitolul sosiri, unul dintre primii jucători care s-au înțeles cu clubul nostru a fost Cosmin Mancaș, de la CSC Ghiroda. După încheiera cantonamentului, jucătorul și-a exprimat dorința de a reveni la vechiul său club.

„În discuțiile pe care le-am avut cu el, a fost foarte încântat să facă pasul spre Liga a II-a. După o perioadă, și-a dat seama probabil că îi va fi foarte greu să facă față acestui ritm, pentru că în Liga a II-a e un cu totul alt stil de viață decât în Liga a III-a. Astfel că a decis să nu mai continue cu noi. Ca o paranteză, dacă îți dorești să faci fotbal la un nivel superior, trebuie să faci anumite sacrificii, pe care probabil Mancaș nu a dorit să și le asume, mai cu seamă că are și un loc de muncă foarte bun” a explicat managerul secției de fotbal de la CSC Dumbrăvița.

În schimb, echipa a fost întărită, deocamdată, cu 10 jucători care și-au pus semnătura pe contractul oferit de club. Putem confirma astfel sosirile lui Paul Toroc, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Nicolae Sofran (toți de la Ripensia Timișoara) Vlad Băluțoiu (LPS Banatul), Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Paul Mercioiu (toți sub formă de împrumut de la UTA Arad) și Mykhailo Plokhotnyuk (CSM Slatina).

„Sunt cu toții jucători doriți de antrenorul principal și de club, pe posturile pe care am considerat că avem nevoie de întăriri. Din punctul nostru de vedere, sunt jucători care au confirmat la nivelul Ligii a II-a, iar printre ei sunt și jucători care au debutat în prima divizie. Sperăm ca ei să ne ajute cât mai mult pentru îndeplinirea obiectivelor”, a punctat Florin Macavei.

CSC Dumbrăvița e pregătită și din punct de vedere logistic și organizatoric pentru viitorul sezon, clubul îndeplinind toate cerințele impuse de Federația Română de Fotbal.

„Pentru participarea în sezonul 2023/2024 în Liga a II-a, centrul de copii și juniori al clubului nostru a intrat în procesul de evaluare al academiilor, realizat anual de FRF, aceasta fiind o condiție obligatorie din acest an, și a obținut 46 de puncte, față de necesarul de 20. Dincolo de punctaj însă, dorim să îmbunătățim pas cu pas activitatea centrului nostru, inclusiv ca metodologie de pregătire, deși problemele legate de infrastructură sunt dificile, ca de altfel, cum se știe, în tot județul. Însă sunt variante, planuri, chiar dacă unele pe termen lung. De asemenea, clubul nostru a obținut certificarea pentru Liga a II-a, iar săptămâna trecută a primit și omologarea stadionului din Dumbrăvița pentru viitorul sezon”, a mai declarat managerul secției de fotbal de la CSC Dumbrăvița.