Înapoi la treabă! „Cu toții ne-am dorit să reluăm antrenamentele!”

Echipa noastră de fotbal din Liga a III-a s-a reunit, în această după-amiază, la stadionul „Ștefan Dobay”. 25 de jucători au fost sub comanda antrenorului Cosmin Stan la prima ședință de pregătire din acest an. Printre ei, sunt și câteva nume noi: tineri născuți între anii 2001 și 2006, care fie se pregătesc să semneze cu clubul nostru, fie încearcă să convingă staff-ul tehnic că merită un loc în echipă.

Iată-i pe cei prezenți astăzi, la reunirea echipei noastre:
Portari: Trifon, Ciui, A. Miklos;
Jucători de câmp: Bura-Koț, Bain, Benea, Zurbagiu, Tismonar, Ghinescu, L. Bodri, Berivoiescu, Dobie, Gologan, Paulevici, Făgărășanu, A. Olaru, Grigoriu (ambii Ripensia), Paunchici (ex-Ghiroda), Vidican (UTA), Ciubotaru (Recaș), Stemate (Politehnica), R. Ilan (ex-Pecica), B. Rajlic (LPS Banatul), Bejan (LPS Banatul), Mayer (junior CSC Dumbrăvița)
Au lipsit: Schinteie, Martinov (ambii răciți), A. Andrei

CSC Dumbrăvița va disputa primul amical din această iarnă sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 10.00, în compania echipei Under 19 a Ripensiei. Partida se va desfășura pe terenul sintetic din incinta bazei „Adrian Stoicov” (din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”).


Înaintea primului antrenament, l-am provocat la un dialog pe antrenorul Cosmin Stan, pentru a lua pulsul echipei la început de 2022:

Cosmin, după o lună și jumătate de vacanță, v-ați întors pe terenul de antrenament. Cu ce gânduri?
Ar fi fost probabil multă veselie în vestiar dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat. E foarte greu să-mi găsesc cuvinte. Îmi e aproape imposibil să vorbesc…
E vorba, firește, de dispariția fulgerătoare a fundașului dreapta Maric. Trecând peste acest moment tragic, cum i-ai găsit pe băieți în ceea ce privește tonusul?
Fiecare dintre ei a primit un program individual pe perioada vacanței. Cred că marea majoritate s-au ținut de acest program pe perioada vacanței. Urmează să vedem dacă e așa, mai ales că miercuri și luni sunt programați la vizita medicală. Cred că tonusul e destul de bun. După o perioadă lungă de vacanță cu toții ne-am dorit să reîncepem antrenamentele. Sperăm să progresăm în a doua parte a sezonului.
Cum va arăta programul de pregătire în această iarnă?
În primele 10 zile, până la amicalul de miercurea viitoare, cu Poli, va fi o perioadă de readaptare la efort, cu antrenamente mai lejere, de tonus. După aceea, vom avea două săptămâni și jumătate de încărcare, în care vom avea antrenamente lungi. După care durata antrenamentelor va scădea, dar intensitatea va crește, urmând ca apoi să intrăm în ciclul obișnuit de pregătire pentru campionat.
Au fost temperaturi foarte scăzute în ultimele zile, iar prognoza ne indică o prelungire a valului de frig și pe mai departe. Terenul înghețat e un impediment în această perioadă de început de pregătire?
E starea de fapt în România, pe perioada iernii. Poate că e mai bine că terenul e înghețat, pentru că putem intra pe el, ne putem antrena. Dacă temperaturile ar fi fost ceva mai ridicate, probabil că terenul ar fi fost moale și ar fi fost chiar o problemă, aceea de a găsi un loc de desfășurare al antrenamentelor.