Înapoi la treabă! „Sperăm să avem un an bun din punct de vedere fotbalistic”

Echipa noastră de fotbal a reluat astăzi pregătirea pentru a doua parte a sezonului de Liga a II-a. Reunirea lotului a avut loc la stadionul „Ștefan Dobay”, de unde echipa s-a deplasat la Covaci, pentru primul antrenament al anului.

La reunire au fost prezenți mai mulți jucători noi, cei mai mulți dintre ei sosiți în probe. Sunt însă și jucători cu care clubul nostru se află în tratative avansate și cu care urmează să se înțeleagă.

„Începem pregătirea, așteptăm această reluare a antrenamentelor de multă vreme. Sperăm să avem un an bun din punct de vedere fotbalistic, iar lucrurile să se desfășoare așa cum trebuie. La capitolul veniri, singurul jucător care a și semnat cu noi e Răzvan Morariu. Sunt la pregătiri destul de mulți jucători tineri, care ne-au contactat pentru a-și încerca șansa la Liga a II-a. De asemenea, mai sunt o serie de jucători pe care îi dorim și care se pregătesc cu noi cu acceptul cluburilor de care aparțin. E vorba de Cristian Gavra de la Șoimii Lipova, Cătălin Horcea de la Phoenix Buziaș și Ahmet Ekmekci, de la UTA, care vine astăzi și cu acordul de transfer, am discutat și cu clubul UTA, iar din acest punct de vedere e totul ok”, a declarat președintele secției de fotbal a clubului nostru, Florin Macavei.

Avem o noutate și în staff-ul tehnic, Călin Frunză preluând rolul de antrenor cu portarii. „Din punctul nostru de vedere, e o mutare foarte bună, pentru că e un antrenor foarte cunoscut în zona noastră și nu numai”, a mai spus Macavei.

În această pauză de iarnă, clubul nostru s-a despărțit deja de șase jucători – Plokhotnyuk, Ciui, Mercioiu, Tănase, Gîsă și Amariei. După cum a explicat Florin Macavei, se poartă negocieri și cu alți trei jucători din lot în privința rezilierii: „Într-adevăr, au plecat mai mulți jucători, nu cu toți am reușit să și reziliem deocamdată. Vreau să fiu scurt și la obiect, la o parte dintre ei e vorba strict de motive fotbalistice, în sensul că antrenorul nu a fost mulțumit de ei, iar la alții sunt motive de indiscipline, clubul a considerat de cuvință să întrerupă colaborarea cu ei. Nu vreau să dezvolt mai mult, a fost decizia clubului, iar din punctul nostru de vedere cazul e închis. Mai sunt trei jucători cu care discutăm pentru rezilierea contractului, sperăm ca în aceste zile să reziliem și cu ei. Sunt cu toții la reunire, fiind încă sub contract cu clubul. La prima vedere, par multe schimbări, însă mai mult decât jumătate dintre cei de care ne despărțim pleacă din motive pur fotbalistice, adică antrenorul sau clubul nu a fost mulțimit de ei”.

Din lotul pe care ne-am bazat în sezonul de toamnă, la antrenamentul de azi a lipsit motivat doar Alexandru Martinov.

Legat de partea a doua a campionatului, Florin Macavei a declarat: „E greu, trebuie să fim foarte atenți. În momentul de față stăm destul de bine, dar nu suntem în niciun caz liniștiți. Trebuie să ne organizăm foarte bine, sperăm să reușim să semnăm cu jucătorii pe care îi dorim și să reușim să repetăm performanța de anul trecut, de a ne menține fără probleme în Liga a II-a”.

Jucătorii noștri vor efectua miercuri dimineață vizita medicală. Tot miercuri, e programat și primul meci de verificare al iernii, cu echipa U19 a celor de la UTA, de la ora 15.30, la Covaci. Ne vom reîntâlni cu juniorii arădeni și sâmbătă, de la ora 13.00, pe terenul sintetic din Șega (Arad).