Încrezători într-un rezultat pozitiv la Reșița

Echipa noastră de fotbal se află în fața primei deplasări din actualul sezon al Ligii a II-a. O deplasare scurtă, în Banatul de Munte, unde vom întâlni CSM Reșița, în cadrul etapei a 3-a a campionatului, mâine, de la ora 11.00. Partida va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a gazdelor, și cu aspecte în direct, în format audio, la Radio Timișoara, Sport Total FM și Metropola TV, dar și în format live text, pe liga2.prosport.ro.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu hunedorenii, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei preparatorul fizic Alexandru Albert, însoțit de doi dintre jucătorii sosiți în această vară, fundașii Darius Țieranu și Cosmin Gladun.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă:

ALEXANDRU ALBERT

„Din punctul nostru de vedere, este un joc greu, cu o echipă puternică din punct de vedere valoric pentru Liga a II-a. Mergem încrezători că putem să scoatem punct sau puncte de acolo. Ei trec printr-o perioadă puțin mai dificilă, au două înfrângeri în primele două etapei, ieri a demisionat și antrenorul lor principal. Dar acestea sunt chestiuni care pot fi în avantajul nostru și trebuie să profităm de orice situație mai neplăcută a adversarului pentru a ne adjudeca victoria. Poate fi și o armă cu două tăișuri, demisia antrenorului poate să îi trezească, dar cred că din punct de vedere psihic băieții de la Reșița nu trec printr-o perioadă foarte bună. Este presiune mare, investițiile sunt pe măsură acolo. Noi mergem pentru a pune în practică ceea ce lucrăm la antrenamente și ne dorim să ieșim cu punct sau cu puncte. De altfel, acesta este obiectivul nostru în fiecare meci”.

„Jocul de la Ghiroda îl consider unul de antrenament, fără a jigni pe cineva de acolo. Aveam nevoie să marcăm, ne bucurăm mult că am făcut-o, au fost și patru bare, deci am avut apetit ofensiv. Nu rămâne decât să aplicăm în meciul de mâine lucrurile bune care ne-au reușit la Ghiroda”.

„Ghinescu mai are puțin de recuperat, pentru că a stat trei săptămâni, după acea problemă la ligamentul colateral. Mai e o problemă la Miky Sofran, care s-a accidentat chiar în prima zi a pregătirilor. Doctorul ne spune că undeva în două săptămâni va fi și el 100%. El a avut o entorsă destul de urâtă, după un contact la antrenament. A suferit, a venit în cantonament, a tras de el, dar până la urmă a trebuit să meargă și la doctor pentru a-și face recuperarea acolo. Altfel, nu sunt probleme”.

DARIUS ȚIERANU

„Meciul de mâine va fi unul greu. Într-adevăr, cei de la Reșița nu au început foarte bine acest sezon, însă au jucători cu experiență. Noi trebuie să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut și cred că vom obține un rezultat pe măsură dacă vom fi atenți. Stăm bine defensiv, după cum a spus și antrenorul nostru. Cred că e un factor important faptul că am venit mai mulți băieți de la Ripensia, ne cunoaștem foarte bine între noi, îi cunoșteam pe cei de aici și dinainte să vin. Sunt convins că putem face împreună o figură frumoasă. Lotul Dumbrăviței este unul bun, unit, sunt mulți jucători de calitate, cu experiență, combinați cu cei tineri”.

COSMIN GLADUN

„Cred că mâine va fi un meci greu, ținând cont că ei nu au traversat o perioadă prea bună. Vor juca în fața propriilor suporteri și sigur vor dori să demonstreze că valoarea lor nu a fost cea de până acum. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că Reșița are un lot foarte bun, cu jucători cu experiență, care au evoluat în Liga I. Sigur meciul de mâine nu se va asemăna cu cele făcute de ei înainte. Cred că noi am reușit prestații foarte bune până acum, avem un moral bun și mergem încrezători la Reșița. Trebuie să fim concentrați din primul până în ultimul minut. La final, ne dorim să avem zâmbetul pe buze și să ne uităm în ochii colegilor știind că am dat tot ce era mai bun. Personal, consider că am făcut alegerea bună în această vară, odată cu venirea la Dumbrăvița. Pe mulți dintre colegi îi știam dinainte, cu unii chiar am făcut junioratul la LPS Banatul. Sunt jucători cu experiență, chiar și cei tineri sunt foarte buni, unii au venit din Liga I, de la UTA”.