Informare pentru spectatori înaintea debutului în noul sezon

Ne aflăm în fața debutului în ediția 2023/2024 a Ligii a II-a de fotbal. În etapa a 2-a, întâlnim nou-promovata Corvinul Hunedoara, sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. În acest context, clubul nostru face câteva precizări cu privire la condițiile de joc și de acces.

Din păcate, suprafața de joc nu se va prezenta în condiții ideale la startul întâlnirii cu Corvinul. Terenul avea nevoie de un sistem de drenaj și de un sistem de irigare, lucrări ce nu au putut începe decât după încheierea sezonului trecut. Toate instalațiile au fost montate, însă aducerea suprafeței de joc la un nivel optim a fost întârziată și de vremea nefavorabilă din această vară. De asemenea, în această perioadă, s-au realizat însămânțări, fertilizări, tratamente fitosanitare, carotări, nisipări și aerări la nivelul gazonului. În cel mai scurt timp, stadionul „Ștefan Dobay” va beneficia de o suprafață de joc foarte bună.

În conformitate cu reglementările ce țin de omologarea stadionului, dar și din rațiuni legate de regulile privind ordinea și siguranța publicului, s-au realizat unele lucrări de îngrădire ce vor limita accesul spectatorilor în anumite zone, după cum urmează:

– În zona platformelor TV din spatele băncilor de rezervă, a fost înălțat un gard suplimentar. Astfel, accesul publicului nu va mai fi permis în acea zonă (în spatele băncilor de rezerve și pe platforme);

– S-au înălțat garduri de separare pentru tribune, din acest sezon fiind interzis accesul publicului în zona vestiarelor. (În funcție de locul pe care doresc să îl ocupe pe stadion, spectatorii sunt îndemnați să folosească cele două intrări din zonele laterale ale clădirii vestiarelor, dinspre strada Mihai Eminescu. Spectatorii sunt rugați să nu urmărească meciul din picioare, de la gard, în fața tribunelor, pentru a nu obtura vizibilitatea celorlalți privitori.)

– De asemenea, în cel mai scurt timp, publicul nu va mai putea urmări meciul de la gardul din spatele porții situate spre strada Kos Karoly (înspre piață);

În contextul acestor măsuri (impuse de reglementările FRF și cele de ordine și siguranță) de limitare a accesului spectatorilor în anumite sectoare ale stadionului, precizăm că, pe parcursul acestui sezon, se vor construi două noi tribune, tot pe latura dinspre strada Mihai Eminescu: o tribună acoperită ce va avea 92 de locuri, și o tribună în dreapta clădirii vestiarelor, de 112 locuri. Astfel, capacitatea stadionului va crește cu 204 locuri pe scaune.