Înfrângere la Mioveni, iar salvarea se lasă așteptată în ultima etapă

Echipa noastră de fotbal a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă a play-out-ului din Liga 2. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, prin golul lui Valentin Buhăcianu, în vreme ce alb-verzii au ratat un penalty în minutul 82, prin Răzvan Ghinescu.

Echipa noastră a arătat azi mult mai hotărâtă decât în ultimele deplasări și a dominat jocul în cea mai mare parte. Prima ocazie a venit chiar în primul minut, prin Băluțoiu, urcat de pe flancul drept, care a trimis la colțul scurt pe direcția lui Straton. În minutul 10, Paulevici a țâșnit spre poarta adversă, dar a fost blocat în momentul șutului de Tudose. După cornerul rezultat, executat de pe stânga de Martinov, Salhi a trimis de la limita careului mic peste poartă. Apoi, în minutul 16, după o acțiune personală, Paulevici a reluat puțin alături de la 16 metri.

Pe acest fond, a venit golul, însă în poarta apărată de Paul Toroc. La prima acțiune de atac „legată” a piteștenilor, Borța a centrat de pe dreapta, iar Valentin Buhăcianu a reluat în plasă, din fața porții. Argeșul a mai avut o situație bună în minutul 24, prin Rădescu, al cărui șut din dreapta a lovit plasa laterală.

Dumbrăvița a revenit din nou în fața porții adverse, dar golul tot nu a venit. În minutul 27, Salhi a reluat din semi-foarfecă, din careu, însă peste transversală. În minutul 35, Paulevici a șutat de la 25 de metri, pe direcția lui Straton. Trei minute mai târziu, Ekmekci a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, a încercat direct poarta, dar balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Iar în minutul 44, după o acțiune în banda dreaptă a lui Martinov, balonul a ajuns în centru, la Sofran, al cărui șut a fost scos de la rădăcina barei de Straton.

Prima ocazie a părții secunde i-a aparținut Argeșului: în minutul 47, Adelin Mircea a tras din poziție excelentă, pe direcția lui Toroc. Au urmat apoi din nou șiruri întregi de ocazii mari irosite de alb-verzi.

În minutul 60, Morariu a înaintat pe centru și a șutat din 18 metri, puțin pe lângă poartă. În minutul 65, Ghinescu a centrat de pe stânga, iar micuțul Ekmekci a trimis cu capul spre vinclu, dar Straton a respins spectaculos. La cornerul rezultat, bătut de același Ghinescu de pe dreapta, Zurbagiu a reluat cu capul de la șapte metri, pe lângă poartă.

Cea mai importantă situație de egalare a venit însă în minutul 81. Nou-intratul Cibi a rămas față în față cu Straton, portarul piteștean i-a parat șutul, dar apoi s-a prăbușit peste el. Centralul a indicat fără ezitare punctul cu var, de unde Răzvan Ghinescu nu l-a putut învinge pe Straton, care a respins.

CSC Dumbrăvița pierde așadar un meci în care a avut 10 lovituri de colț și penalty, iar cel mai bun om al gazdelor a fost portarul Cătălin Straton. O înfrângere care amână verdictul menținerii în Liga 2 pentru ultima etapă, în condițiile în care Unirea Dej a remizat în deplasarea de la Piatra Neamț, 1-1.

În ultima rundă, vom primi vizita celor de la Ceahlăul, și avem două șanse din trei pentru a ne salva: egal sau victorie – rezultate prin care nu vom depinde de deznodământul partidei Unirea Dej – CSM Alexandria.

FC Argeș Pitești (antrenor Eugen Neagoe): Straton – Tofan (cpt.) (6, Ad. Mircea), Orozco, Tudose, Borța – Dinoci, Boboc (62, B. Rusu) – Rădescu, Petrescu, Șerban (67, Ciuciulete) – Buhăcianu (67, Pîrvu)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Băluțoiu (79, Cibi), Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – Morariu, Salhi – Sofran, Martinov (79, Olaru), Ekmekci (87, Nortey) – Paulevici

După meciul de la Mioveni, antrenorul Cosmin Stan ne-a declarat următoarele:

„Suntem foarte triști că am pierdut acest meci, după un joc bun făcut de noi, cu o sumedenie de ocazii mari, inclusiv cu un penalty ratat. Am început bine, în primele 20 de minute am fost prezenți în jumătatea adversă de teren, cu situații periculoase, dar am luat gol la prima fază la care adversarul a ajuns în careul nostru. E păcat pentru numărul mare de ocazii pe care le-am avut și nu am reușit să marcăm. Am pierdut total nemeritat astăzi! Un meci bun, după care ne întoarcem acasă fără punct. Înaintea meciului, Zurbagiu vorbea mult despre ghinion. Eu nu am apelat la această explicație, dar azi chiar am avut ghinion! Parcă nicicum nu a vrut mingea să intre în poartă. Ei au dat un gol ușor, din puținele lor faze… Deci pot să zic și eu că am ajuns la concluzia lui Zurbagiu. Am jucat slab cu Metaloglobus, iar în minutul 80 avem bară transversală, azi jucăm foarte bine, avem o sumedenie de șanse și un penalty și tot nu reușim să marcăm. Păcat pentru meciul bun făcut astăzi, fiecare dintre jucători s-a străduit și a încercat să rezolve menținerea noastră în Liga 2 încă de azi. Probabil suntem prea păcătoși că nu avem și noi măcar un pic de noroc. Poate acum, odată cu sărbătorile, se întoarce Dumnezeu cu fața spre noi, în ultima săptămână competițională a sezonului. Ceea ce e cert, pentru cei care sunt în interior și cunosc situația, suntem o echipă mică, dar care își joacă toate meciurile corect. Iar cei care blamează ceea ce s-a întâmplat în iarnă, să o facă mai departe, dacă ei cred că era mai bine să rămâi cu jucători care nu erau trup și suflet pentru echipă și care făceau prostii. Noi suntem o echipă curată!”.

„Pentru Cibi a fost primul meci oficial din acest an. Intrarea lui putea fi decisivă dacă reușea Ghinescu să transforme penalty-ul. Cred că e primul penalty pe care îl ratează el în ultimii 3 ani, deci nu îl putem acuza, chiar dacă a fost o ratare venită într-un moment foarte important. Dar ghinionul acesta despre care vorbeam s-a văzut și în accidentările pe care le-am avut, foarte numeroase, iar acest lucru s-a simțit. A trebuit să schimbăm mult de la o etapă la alta, iar când ne lipsesc unul-doi jucători de bază se simte, nu avem cu ce să îl înlocuim. Și azi, cu 30 de minute înainte de meci, Martinov a acuzat dintr-o dată stări de vomă, probleme… Am ales totuși să riscăm și să jucăm cu el, deși nu era așa cum ar fi trebuit să fie. Nu știu de ce ni se întâmplă lucrurile acestea, dar vom vedea în ultima etapă dacă merităm sau nu să retrogradăm”.