Întâlnim FC Brașov, la căderea cortinei: „Ultima impresie contează!”

Echipa noastră de fotbal încheie sezonul 2022/2023 în fața propriilor suporteri. Sâmbătă, 6 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”, jucăm în compania liderului Grupei B din play-out, FC Brașov.

Pentru ultima reprezentație stagională, avem câteva absențe importante. Adrian Zaluschi este suspendat, după cartonașul roșu încasat în meciul de săptămâna trecută, de la Buftea, cu Progresul Spartac, iar Răzvan Ghinescu e accidentat. De asemenea, foarte tinerii Andrei Toroc și Bogdan Sima vor fi implicați în optimile de finală ale Campionatului Național U17. Mâine, de la ora 14.00, grupa de juniori preluată de la ACS Galaxy Timișoara va întâlni LPS Satu Mare, la Timișoara, pe fostul stadion de rugby din zona „Dan Păltinișanu”.

Înainte de căderea cortinei peste acest sezon, am prefațat jocul cu FC Brașov împreună cu managerul secției de fotbal a clubului nostru, Florin Macavei.

Iată că am ajuns la ultimul „hop” al acestui sezon, meciul cu FC Brașov. Cum vezi confruntarea cu echipa lui Dan Alexa?

Din fericire pentru clubul nostru, suntem deja matematic salvați de la retrogradare și ne bucurăm pentru acest lucru. Dar vrem să câștigăm meciul cu Brașovul, pentru a termina sezonul cu o victorie în fața suporterilor noștri și a tuturor celor care sunt alături de echipă. E o vorbă: ultima impresie contează.

Chiar dacă obiectivul e deja îndeplinit, i-am văzut pe băieți foarte deciși să mai câștige puncte și în jocul de la Buftea. Ce îi ține atât de montați pe acest final de sezon?

S-a creat un spirit în adevăratul sens al cuvântului la CSC Dumbrăvița, de la jucători, antrenori, conducere, tot ce înseamnă acest club. De aici rezultă această atitudine a băieților din acest final de sezon. Jucătorii, antrenorii și conducerea vor să câștige fiecare meci, formăm un grup foarte bun și foarte unit. Ne dorim mereu să câștigăm fiecare meci. Cu toate că obiectivul a fost deja îndeplinit, i-am văzut și la Buftea că au fost supărați că nu au câștigat punct sau puncte.

Cum ai caracteriza acest sezon, care a oferit Dumbrăviței niște momente și niște meciuri la care poate că nici n-ar fi îndrăznit să viseze?

Am discutat cu multă lume din fotbal și toți îmi spun acest lucru: ceea ce s-a întâmplat la Dumbrăvița e o poveste frumoasă a fotbalului. Din momentul în care am pornit în sezonul promovării din Liga a III-a și până în prezent, e ceva fantastic. Meritul e al jucătorilor, al antrenorului, ei au făcut acest lucru posibil. Ne bucurăm enorm. Pentru unele echipe, cred că suntem un model de urmat.

Meciul cu FC Brașov are loc în data de 6 mai. Anul trecut, tot într-o zi de 6 mai, câștigam cu 1-0 în fața Crișului și ne asiguram matematic prezența la barajul de promovare. A fost prima bornă a aceste ascensiuni. Te gândeai atunci că se poate chiar mai mult?

Tot timpul tinzi mai sus în fotbal. Noi am luat-o pas cu pas și s-au întâmplat niște lucruri fantastice pentru noi și pentru club în acest ultim an.