Întrecuți la limită de vicecampioana României

Echipa noastră de fotbal a pierdut cu 1-0 amicalul disputat în această seară, pe terenul vicecampioanei României, CFR Cluj. Partida de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” s-a disputat pe durata a două reprize de câte 60 de minute.

În prima parte, plusul de posesie și de ocazii a aparținut clujenilor, însă echipa noastră a oferit câteva replici tăioase, fiind de mai multe ori aproape de deschiderea scorului.

Prima șansă notabilă a partidei a venit în minutul 12, când experimentatul Deac a reluat spre poartă, dar Apro a respins din fața liniei. Replica alb-verzilor a venit în minutul 17, când Paulevici a înaintat spre careul vicecampioanei, a fost faultat, iar pe avantaj Olaru a șutat de la marginea careului, dar timișoreanul Sava a respins.

Fazele de poartă au continuat să se succeadă. În minutul următor, Kamara a tras în forță, Mikloș a respins, iar la faza imediată echipa noastră a obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, de unde Apro a trimis peste poartă.

Tot dintr-o fază fixă a venit următoarea ocazie a CFR-ului: în minutul 26, după un corner, Kresic a reluat cu capul de la 10 metri, dar Mikloș a reușit să rețină. A urmat o succesiune de șuturi de la distanță, la ambele porți: Olaru (31), Tacshtsidis (39), Deac (41). O nouă minge salvată din fața liniei porții, de această dată prin Scutaru, în minutul 43, chiar cu prețul unei ușoare accidentări, dar care nu l-a scos din dispozitiv pe căpitanul nostru din prima repriză.

Finalul primei părți a fost spectaculos. Mai întâi, în minutul 45, Kamara a expediat un șut de la marginea careului, foarte puțin peste poartă. Cinci minute mai târziu, Salhi l-a observat ieșit dintre buturi pe Sava și a încercat un lob de la 60 de metri, dar balonul s-a scurs puțin pe lângă țintă. Iar ultima șansă a primului mitan a venit în minutul 59, atunci când noul nostru om de atac, Nicu Modan, a șutat periculos de la 18 metri, din poziție centrală, milimetric peste poartă.

La pauză, ambele echipe au schimbat în totalitate „liniile”. Iar vicecampioana României a găsit drumul spre gol în cel de-al cincilea minut de la reluare, prin Adrian Păun, care a profitat de o aglomerare în careul dumbrăvițean și a trimis, din șase metri, sub transversală.

Echipa noastră nu a cedat inițiativa și a avut câteva incursiuni periculoase în jumătatea CFR-ului. Așa a fost și în minutul 80, când, la capătul unei faze foarte bine legate, Ristin a trimis o centrare de pe dreapta, dar Horcea, apărut în fața porții, a ratat întâlnirea cu balonul. Clujenii au mai avut o șansă mare în minutul 86, când un alt jucător intrat în repriza secundă, Robert Filip, a tras în bara laterală, de la 12 metri.

Până la final, ardelenii au controlat situația în ceea ce privește posesia, însă fără să-și creeze alte situații clare de gol.

În jocul de astăzi, antrenorul Cosmin Stan a utilizat următoarele formule de joc:

Repriza 1: Mikloș (40, Iliescu) – Morariu, Scutaru (cpt.), Apro, Cibi (35, Joldea) – Olaru, Salhi – Sima, L. Bodri, Paulevici – Modan

Repriza 2: Iliescu (80, Trifon) – Vasluian, Burdeț, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – Ristin, Horcea – Băluțoiu, Martinov, Sofran – Pădurariu

Din lotul aflat în cantonament, a lipsit la meciul de astăzi doar tânărul mijlocaș Eric Adam, din pricina unor ușoare probleme medicale.

După jocul din această seară, echipa noastră revine în cantonamentul de la Sântămăria-Orlea. Stagiul se încheie odată cu amicalul de sâmbătă, 13 iulie, cu formația de Liga a III-a CSM Unirea Alba Iulia. Partida va avea loc cu începere de la ora 10.00, la Simeria.

„Pentru noi au fost două teste foarte tari, cu două dintre cele mai bune echipe din țară, cel de astăzi și cel de la Craiova, cu jucători de forță, puternici pe duelurile fizice. În proporție mare, cred că am reușit să ne ridicăm la nivelul adversarilor noștri, mai ales pe această parte, a duelurilor fizice. Probabil că pe termen scurt nu vor fi atât de importante aceste două meciuri, dar pe termen un pic mai lung, vorbesc de două-trei luni, cred că sunt foarte utile aceste jocuri. Ne readuc aminte că am avut meciuri puternice, cu adversari puternici, iar aceste dueluri tari cred că ne vor ajuta și în campionat”, ne-a declarat antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.