Jucăm în deschiderea turneului final al Cupei Satelor

Echipa comunei noastre a ajuns la Sibiu, pentru turneul final al Cupei Satelor. În această seară, a avut loc tragerea la sorți a celor două grupe, iar meciurile vor începe mâine dimineață, pe baza „Cindrelul” din Gura Râului.

La Muzeul Satului „Astra” din Sibiu, s-au stabilit cele două grupe ale competiției:

GRUPA A
COMUNA DUMBRĂVIȚA
COMUNA ULMENI (Călărași)
COMUNA CUMPĂNA (Constanța)
COMUNA ȘURA MARE (Sibiu)

GRUPA B
COMUNA ȘANȚ (Bistrița-Năsăud)
COMUNA MIROSLAVA (Iași)
COMUNA BUCȘANI (Dâmbovița)
COMUNA MÂRȘANI (Dolj)

Conform regulamentului, în faza grupelor fiecare echipă va juca cu fiecare. La final, primele două clasate vor juca încrucișat în semifinale (Locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B și locul 2 din Grupa A cu locul 1 din Grupa B). Echipele clasate pe locul 3 în cele două grupe vor juca meciul pentru stabilirea locurilor 5-6, iar cele clasate pe locul 4 vor juca pentru locurile 7-8.

Semifinalele vor avea loc sâmbătă, iar duminică se vor desfășura meciurile pentru medalii: finala mică la ora 10.00, iar finala mare la ora 11.30.

Competiția începe mâine dimineață, la ora 10.00, iar echipa comunei noastre va evolua chiar în meciul de deschidere, contra celor de la Șura Mare. Tot mâine, la ora 17.00, vom disputa al doilea meci al grupei, în compania echipei din Ulmeni, pentru ca sâmbătă dimineață să încheiem această fază în compania celor din Cumpăna.

După cum se știe, echipa Comunei Dumbrăvița e formată pe scheletul echipei U13 a clubului nostru, pregătită de Adrian Ștefan, care ne-a declarat: „E o performanță să ajungem aici, iar băieții realizează acest lucru. Competiția în sine e foarte bună, aici se pot descoperi mici fotbaliști care pot avea un viitor frumos. Am înțeles că va veni aici conducerea Federației, inclusiv domnul Burleanu. Noi ne-am ales echipamentul verde, cel care ne reprezintă, și privim cu încredere spre meciuri. Din moment ce au ajuns la turneul final, toate echipele sunt apropiate valoric. Obiectivul nostru e să luăm fiecare meci în parte. Copiii sunt foarte montați, dar totodată modești, pentru că știu că au foarte mult de muncit pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toții. Eu am mare încredere în ei!”.

Competiția națională U13 Cupa Satelor este organizată de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.