Juniorii noștri și-au încheiat aventura la Dragan Mance Cup 2022

Două echipe de juniori ale clubului nostru au participat la prestigiosul turneu juvenul Dragan Mance Cup 2022, desfășurat în Serbia, la Zemun, pe ultra-moderna bază „Partizan-Teleoptik”. Echipele pregătite de Adrian Ștefan (2010) și Ștefan Ovidiu Preda (2014) s-au duelat cu formații puternice din spațiul fostei Iugoslavii, aces turneu fiind un mare câștig în ceea ce privește experiența pentru micii noștri fotbaliști.

La 2010, CSC Dumbrăvița a fost repartizată în Grupa A, unde a suferit patru înfrângeri și o remiză. Iată rezultatele înregistrate și clasamentul grupei:

Gaucosi Cacak – CSC Dumbrăvița 6-0
Sloga Doboj – CSC Dumbrăvița 3-1
NK Gorica – CSC Dumbrăvița 5-0
Tempo Belgrad – CSC Dumbrăvița 0-0

După această experiență, antrenorul Adrian Ștefan ne-a declarat: „Am venit la turneul acesta pentru a vedea și copiii noștri ce înseamnă contactele puternice și ce înseamnă să nu renunți la niciun duel până când nu fluieră arbitrul. Eu știam unde îi aduc și cum se joacă aici, în Serbia! Aici se joacă mult mai dur decât la noi în țară și asta le prinde bine, pentru că își dau seama că, fără să pui osul la treabă, cum se zice, nu poți să reușești în fotbal! Din punct de vedere organizatorc, a fost totul bine doar că pe noi sistemul 6+1 nu ne ajută deloc, mai ales că regulile sunt fără ofsaid, iar terenul e mic. Noi deja ne apropiem de teren mare, jucând 8+1. Dar pentru copii a fost o experiență pe care sunt sigur că nu o vor uita niciodată, chiar am discutat cu ei dupa meciuri, la hotel, și i-am întrebat ce au înțeles din toate aceste jocuri. Singuri și-au dat seama că le trebuie mai multă răutate și să nu mai renunțe la dueluri atât de ușor. Ajungem acasă și începem să ne pregătim pentru Turneul din Ungaria, unde vom sta 7 zile, fiind cel mai mare din Europa! Am în echipă copii talentați, cu un potențial fantastic și o dorință de fotbal extraordinară, care dacă vor continua tot așa și îi vom susține, vor avea șanse foarte mari să ajungă fotbaliști de succes!”.

Înainte de plecarea spre casă, elevii lui Adrian Ștefan au vizitat Grădina Zoologică din Belgrad și celebra fortăreață Kalemegdan, situată la confluența râului Sava cu Dunărea.

La 2014, CSC Dumbrăvița a fost repartizată în Grupa D, unde a înregistrat două victorii și două înfrângeri, pentru o clasare finală pe locul 3:

Star Zemun – CSC Dumbrăvița 3-1
Olimpik Belgrad – CSC Dumbrăvița 1-2
Javor Ivanjica – CSC Dumbrăvița 1-0
FK 1 Maj Ruma – CSC Dumbrăvița 0-2

Mulțumim partenerilor noștri de la Sar Security, pentru sprijinul acordat pentru această deplasare și, totodată, părinților pentru implicarea lor!