La câteva minute de o victorie mare

În etapa a 4-a a play-off-ului Ligii a III-a, echipa noastră de fotbal a remizat astăzi, în deplasare, pe terenul celor de la Crișul Chișineu Criș. A fost 1-1, rezultat stabilit în minutul 90, atunci când gazdele au egalat la o fază fixă. Punctul obținut pe terenul echipei clasate pe locul 3 înaintea acestei etape ne menține pe poziția a doua în clasament.

Startul a fost perfect pentru alb-verzi, care au dat lovitura la una dintre primele acțiuni ofensive. În minutul 4, Luca Bodri a profitat de o nesincronizare a fundașilor Nistor și Sabău și a înscris, cu o lovitură de cap. După încasarea golului, Crișul s-a instalat în jumătatea noastră de teren și a căutat cu insistență egalarea. Până la pauză, Tănase (în minutele 29 și 44) și Haloș (min. 43) au avut ocazii notabile, însă băieții noștri au intrat în avantaj la pauză.

În partea secundă, situația a rămas neschimbată: Dumbrăvița s-a așezat bine în propriul teren, încercând să blocheze culoarele de pătrundere și de șut pentru gazde. Iar Crișul, cu Ciubotariu trimis în teren din minutul 46, a fost mai percutantă. Chiar nou-intratul a fost la originea primei ocazii importante din partea secundă, când a inițiat o acțiune personală și i-a pasat lui Pășcălău, dar tânărul atacant al gazdelor nu a găsit ținta. În minutul 54, Paulevici a răspuns cu un șut de la distanță, care a trecut însă puțin peste poartă. Cea mai mare ocazie a gazdelor a venit în minutul 67, atunci când Clej a tras de la 20 de metri, mingea a lovit transversala, a căzut pe linia porții, iar apoi a fost respinsă.

Rezultatul final a fost stabilit în ultimul minut al timpului regulamentar, după un corner executat de Susan și transformat în gol de Patrick Pășcălău. Atacantul în vârstă de 17 ani al arădenilor marchează din nou în poarta echipei noastre, la trei săptămâni după ce a adus victoria cu 1-0 a echipei sale, pe „Ștefan Dobay”, în prima rundă din play-off.

Remiza de pe Crișul Alb ne menține pe poziția a doua a clasamentului, la o lungime în fața adversarei noastre de astăzi. Etapa viitoare, vom fi gazdele derby-ului timișean cu liderul CSC Ghiroda. Până atunci, marți, la ora 17.00, echipa noastră va disputa un meci de verificare pe terenul din Dumbrăvița în compania juniorilor U16 de la Ripensia.

Crișul Chișineu Criș (antrenor Adrian Abrudean): Blaga – Haloș, Pașca (76, Peter), Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, Ciornei (46, I. Ciubotariu) – P. Pașcalău
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Bain, Moțiu – L. Bodri, Schinteie, Zurbagiu, Martinov, Ghinescu – Tismonar (70, Olaru), Paulevici (57, Grigoriu)

Concluziile antrenorului…

„E frustrant când iei gol pe final… Am avut mingea în picior, de două ori am degajat, dar au fost degajări moi. La corner, am pierdut marcajul și am încasat acest gol. Per total, am făcut un meci slab și cred că am fost egalați pe merit. Poate a fost unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, nu am reușit să îi punem în dificultate pe cei de la Crișul. Era o echipă care se apăra sus, iar o repriză întreagă nu i-am putut depăși unu la unu. În aceste condiții, mi se pare destul de dificil pentru linia de fund să reziste până la sfârșit. Am marcat rapid, a fost exact începutul pe care ni-l doream. Dar, din păcate, nu am mai reușit absolut nimic pe atac. Am fost incoerenți, am greșit foarte mult, duelurile unu la unu au fost câștigate de gazde, mingea a doua a fost câștigată de gazde. Nici nu am reușit să recuperăm prea multe mingi în preajma careului nostru. Nu pot să spun că au fost extrem de periculoși, dar au fost peste noi, au pus presiune și în final am cedat”, ne-a declarat antrenorul Cosmin Stan.