Mai clar decât o arată scorul

Echipa noastră de fotbal a încheiat seria meciurilor de verificare cu o victorie, scor 3-1, pe terenul formației de Liga a III-a FC Bihor. Pe lângă cele trei reușite, alb-verzii au mai avut câteva ocazii clare de a marca, astfel că succesul e unul meritat, în fața unei formații cu aspirații la promovarea în eșalonul secund.

Alb-verzii au deschis scorul la una dintre primele acțiuni mai consistente de atac. În minutul 10, Martinov l-a găsit cu o pasă pe Mykhailo Plokhotnyuk, la marginea careului mic, iar atacantul ucrainean a deschis scorul. O șansă bună de majorare a avantajului am avut în minutul 20, atunci când Paulevici i-a pasat lui Tănase, care a finalizat cu un șut de la 20 de metri, ușor din lateral dreapta, puțin pe lângâ stâlpul de la colțul lung. Tot un printr-un șut de la distanță avea să se facă 0-2. În ultimul minut al primei reprize, Cosmin Gladun a executat excelent o lovitură de la 25 de metri, din lateral dreapta, trimițând balonul aproape de vinclul de la colțul lung.

Echipa noastră și-a continuat evoluția bună și în repriza a doua. În minutul 64, s-a făcut 3-0 pentru alb-verzi, după o acțiune marca „Jardel”. Alexandru Martinov a driblat doi apărători bihoreni în suprafața de pedeapsă și a înscris din lateral dreapta, la colțul scurt. Gazdele au redus din diferență în minutul 86, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Echipa noastră a evoluat astăzi în următoarea alcătuire: P. Toroc (46, Trifon) – Gîsă (87, Jorz), Țieranu (57, Băluțoiu), Lalic (74, Amariei) – Paulevici, Ristin (70, A. Toroc), Tănase (cpt.) (46, Cibi), Salhi (80, D. Croitoru), Gladun (46, Moțiu) – Plokhotnyuk (65, Mercioiu; 80, Olaru), Martinov (74, Tismonar)

Acesta a fost ultimul meci de verificare al formației noastre din această vară. Săptămâna viitoare, miercuri, va mai avea loc un joc-școală cu echipa de juniori U17 a clubului nostru, în care nu se va ține cont de scor și vor fi mai multe opriri ale meciului pentru explicarea și exersarea unor situații tactice.

Echipa noastră va disputa primul joc oficial al noului sezon sâmbătă, 5 august, de la ora 11.00, în deplasare, fie cu Progresul Spartac București, fie cu FC Brașov. Decizia TAS în această privință e așteptată în weekend-ul ce urmează.

Declarații Cosmin Stan…

„Un joc pe care l-am controlat în cea mai mare parte. Poate doar în ultimele 10 minute, când am făcut foarte multe schimbări și au intrat mulți copii, poate atunci au fost ei un pic mai periculoși. În general, un meci controlat de noi, un meci bun. Mă bucur că am reușit să și marcăm de trei ori, am mai ratat câteva ocazii destul de mari, dar e bine că reușim, cu o săptămână înainte de a începe campionatul, să marcăm trei goluri într-un meci în deplasare. Chiar dacă am întâlnit o echipă de nivel inferior, FC Bihor e un club cu tradiție, care a jucat baraj de promovare în Liga a II-a în ultimele două sezoane. Am jucat cu un adversar bun, dar consider că victoria noastră a fost super-meritată”.

„Paradoxal, în această săptămână am lucrat mai puțin la finalizare și mai mult pe anumite sisteme de joc pe care vreau să le imprim echipei. Am lucrat mult și pe faza defensivă. Am avut și ieri un antrenament în care am lucrat și pe plan ofensiv. Încă o dată, mă bucur pentru faptul că am marcat de trei ori”.

„Sunt mulțumit de nivelul arătat de echipă, dar din păcate jucătorii care vin după pauze forțate de accidentări nu au încă ritmul necesar. Asta îmi displace în momentul de față și încercăm ca într-un timp cât mai scurt să îi aducem la un tonus bun de competiție și pe jucătorii care au avut probleme medicale. Aici e buba noastră în momentul de față, pentru că vorbim despre jucători buni, care ar putea să fie titulari, dar nu au avut meciuri în picioare și nu am putut să îi aducem la nivelul celorlați din punctul de vedere al tonusului. Mai avem jucători cu probleme, cum sunt Zaluschi și Ghinescu, probabil ne vom lovi de aceeași problemă și la ei. Dar mă bazez pe experiența lor, sunt jucători care pot trece mai ușor peste perioada de inactivitate pe care au avut-o”.

„Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Rămâne să demonstrăm că suntem mai buni decât anul trecut. În viitorul sezon îmi doresc să ne autodepășim, să reușim o performanță mai bună decât anul trecut”.