Meciul ultimei speranțe! Cu un rezultat pozitiv, continuăm în Liga 2

Echipa noastră de fotbal încheie ediția 2023/2024 din Liga 2 cu un joc pe teren propriu, cu Ceahlăul Piatra Neamț. Meciul contează pentru etapa a 7-a din Grupa A de play-out și va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

E ultima ocazie de a rezolva problema menținerii în eșalonul secund, după șansele ratate din ultimele săptămâni. Înaintea rundei finale, CSC Dumbrăvița are un avans de două puncte față de prima echipă de sub linia retrogradării, Unirea Dej. Un avantaj totuși important, ce le pune alb-verzilor la dispoziție două variante din trei posibile pentru salvare, fără a depinde de rezultatul meciului Unirea Dej – CSM Alexandria: victoria sau egalul. După cum se știe, în cazul în care s-ar înregistra egalitate de puncte, echipa noastră ar fi avantajată, primul criteriu de departajare fiind punctajul din sezonul regular.

Cele două echipe se reîntâlnesc la exact 70 de zile de la precedenta și singura întâlnire în cadru oficial. La 2 martie, în etapa a 17-a a sezonului regular, Ceahlăul a învins CSC Dumbrăvița pe „Municipalul” din Piatra Neamț, scor 2-0. Au înscris pentru nemțeni Cortelezzi (14) și Llullaku (60-penalty). Cronica partidei o puteți reciti AICI.

Meciul de sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamț, a fost prefațat de doi dintre jucătorii echipei noastre: mijlocașul Fabiano Cibi – revenit după o lungă perioadă de pauză cauzată de o accidentare, cu un penalty obținut în ultimul nostru joc, cel cu FC Argeș – și fundașul Răzvan Morariu – care cunoaște foarte bine Dumbrăvița fotbalistică, el revenind la echipă în iarnă, după doi ani și jumătate, în care a evoluat pentru Ripensia Timișoara și NK Fuzinar (Slovenia).

FABIANO CIBI

„E o situație complicată, pe care ne-am făcut-o cu mâna noastră. E o săptămână importantă, fiind și ultima, și trebuie să fim foarte concentrați pe antrenamentele pe care le avem până la ziua meciului. E o atmosferă mai tensionată în vestiar, dată fiind situția, dar suntem motivați și foarte încrezători că o vom scoate bine la capăt. Sunt convins 100% că vom reuși. Noi atacăm victoria, nu jucăm la egal. Când joci la egal, îi lași pe adversari să te călărească tot meciul”

„Am intrat pe final în meciul cu FC Argeș, simțeam că pot schimba rezultatul, dar din păcate nu a fost să fie. Nici cea mai bună pregătire fizică nu am avut-o, pentru că a fost prima mea săptămână cu antrenamente, după o pauză lungă. Am stat pe margine nouă săptămâni. Dar în aceste zile mă antrenez foarte bine, vreau să fac tot posibilul să ajut echipa în ultimul meci. Din punct de vedere fizic, încă las de dorit, dar cred că pot să duc măcar 45 de minute”.

RĂZVAN MORARIU

„E o presiune, pentru că trebuie să facem măcar un egal. Noi jucăm la victorie, e clar. În vestiar, se simte o oarecare tensiune în aceste zile premergătoare meciului, dar eu zic că vom gestiona bine situația”.

„La FC Argeș, am simțit încă din startul meciului că putem înscrie, am și ratat acel penalty spre final, dar așa a fost să fie. Sărbătorim sâmbătă, acasă! M-aș bucura foarte tare să rămânem în Liga a II-a”.

„Ceahlăul e un adversar bun, bine așezat în teren, care pasează foarte bine. Am simțit acest lucru și în meciul pe care l-am jucat în deplasare cu ei. De data aceasta, jucăm acasă și va fi total diferit. E cam greu să câștigi la noi acasă!”.

Meciul CSC Dumbrăvița – Ceahlăul Piatra Neamț nu va fi televizat, dar va putea fi urmărit în format live video prin intermediul partenerilor noștri de la Dumbrăvița TV.