„Mi-aș dori ca suporterii să se întoarcă fericiți de la Dej”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de o nouă deplasare. În etapa a 9-a din Liga a II-a, jucăm pe terenul celor de la Unirea Dej. Meciul este programat sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal” din Dej.

Înaintea jocului din județul Cluj, am stat de vorbă cu antrenorul principal al echipei noastre, Cosmin Stan.

Cosmin, cum a decurs această săptămână? Punctul salvat cu Metaloglobus a mai liniștit un pic situația în vestiar?

Nu putem spune că a fost o atmosferă ce nu a fost propice fotbalului. Era normal ca băieții să fie supărați după meciul de la Târgoviște, ținând cont de proporțiile scorului și de modul în care am arătat. Ca să înțeleagă toată lumea, în prima repriză la Târgoviște am fost în control, am jucat foarte bine, am continuat seria de jocuri bune pe care le-am avut înainte de această deplasare. Am ratat câteva ocazii mari, am luat două goluri pe finalul reprizei, iar după pauză am căzut din toate punctele de vedere. Sigur că, după o perioadă bună, o repriză slabă te poate duce în jos și așa a fost săptămâna trecută. Dar nu trebuie să dramatizăm. Într-adevăr, dacă pierzi patru-cinci meciuri consecutive, situația poate fi de așa natură, dar în niciun caz după o singură repriză slabă. Așa e, săptămâna trecută băieții au fost apăsați, am fost și eu destul de dur cu ei, s-a resimțit acest lucru și în meciul cu Metaloglobus. La urma urmei, am scos maximum din acel meci, cred că Metaloglobus a făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale lor din acest sezon, pentru că i-am urmărit și am văzut multe partide pe care le-au disputat. Cred că punctul acesta a fost pentru noi ca o victorie, pentru că am văzut în această săptămână un tonus foarte bun, i-am văzut foarte atenți, foarte concentrați, exact cum erau înaintea meciului de la Târgoviște. Deci o schimbare în bine, care se vede cu ochiul liber.

Urmează o deplasare la Unirea Dej, o formație ce nu traversează o perioadă foarte bună. Cum vezi întâlnirea de sâmbătă?

Nici Metaloglobus nu traversa o perioadă prea bună și a făcut un meci foarte bun contra noastră. E un campionat echilibrat, nicio echipă nu s-a remarcat ca fiind mult mai bună decât alta, chiar și o echipă de la coada clasamentului poate să câștige și cu echipele din față. Diferențele de puncte nu sunt foarte mari, iar rezultatele de la o etapă la alta variază foarte mult, sunt surprinzătoare. La prima vedere, Dejul are probleme, deși au făcut un meci foarte bun la Piatra Neamț, s-au apărat exact, iar după primirea golului au avut niște ocazii foarte mari. Meritau să egaleze pe final, ținând cont de aceste ocazii. Nu au arătat ca o echipă care nu se regăsește. E adevărat, dacă ne uităm la ce au reușit sezonul trecut și la cum merg acum, e o diferență. Dar, repet, se poate întâlmpla orice în acest campionat.

E importantă obținerea unui rezultat pozitiv la Dej pentru a vă asigura o liniște în această pauză internațională care urmează după etapa a 9-a?

Da, 100%. În momentul când vine o pauză, e important să intri cu un rezultat pozitiv, pentru că în cele două săptămâni ai liniștea necesară de a pregăti următorul joc. În cazul unei înfrângeri, atmosfera nu e prea bună, simți o apăsare, nu e acel entuziasm în pregătire. Iar noi chiar avem nevoie de o săptămână în care să ne reîncărcăm pentru ultimele șase etape care ne mai rămân în această toamnă. Reîncărcarea aceasta ar fi benefică și ar avea efect doar cu un rezultat pozitiv la Dej.

Vă motivează suplimentar faptul că veți avea și un grup de suporteri alături?

Chiar am discutat cu domnul Valeriu Rișcuța legat de acest aspect, cred că e primul meci de campionat în care se face o deplasare a suporterilor organizată. A mai fost doar în meciul de Cupă cu UTA. Fiind prima dată, sper să fie cu noroc și să-i mulțumim pe suporteri. Mi-aș dori să se întoarcă și ei fericiți de la Dej.

Cum se mai prezintă situația medicală din lot?

Din păcate, situația medicală nu e prea roz. Martinov și Paulevici au probleme de sănătate și nu vor putea face deplasarea la Dej. Din păcate, pierdem doi oameni importanți. Martinov are o răceală destul de severă, nu s-a antrenat până acum în această săptămână și nici nu se întrevede o îmbunătățire în starea lui. Iar Paulevici a contractat o bacterie stomacală, a făcut o alergie destul de complicată, cu internare în spital, și din păcate nu ne putem baza pe el. Acestea sunt chestiunile cele mai grave, pentru că mai sunt mici probleme medicale și la alți jucători. Dar, ca să nu fie totul negru, revine Salhi, după cele trei etape de suspendare. Sper să aibă un tonus bun după cele trei săptămâni de pauză. Când are un tonus bun, Salhi trage echipa după el.