Micii fotbaliști au făcut curățenie în zona Bălții Măcin

La finalul săptămânii trecute, juniorii noștri născuți în anii 2013-2014 au participat la o acțiune de ecologizare la Pădurea Verde, în zona Bălții Măcin. Copiii, însoțiți de antrenorul Ștefan Ovidiu Preda, au stâns câțiva saci de gunoaie dintr-o zonă în care, din păcate, lumea s-a obișnuit să arunce resturi la voia întâmplării și chiar să abandoneze diverse categorii de deșeuri.

„Am venit cu saci de acasă, am strâns câte gunoaie am putut, pentru că, din păcate, acolo e o mizerie de nedescris. Doar sticle sunt câteva sute de kilograme! Astfel de acțiuni sunt importante pentru copii, în primul rând pentru că trebuie să învețe să prevină astfel de situații. Asta nu e o soluție, să vină cineva să strângă. În mintea lor trebuie implementat faptul că nu trebuie să arunce, să facă mizerie, să risipească. Dacă de mici se învață să facă curățenie în vestiar, poate vom fi și noi cândva «japonezi»”, ne-a declarat antrenorul tinerilor fotbaliști, Ștefan Ovidiu Preda.

În opinia profesorului grupei 2013-2014, astfel de acțiuni, ce țin de educația elementară, sunt esențiale în formarea copiilor: „Educația de tipul acesta e cea mai importantă. Rămâne de văzut dacă ajung sau nu fotbaliști, dar oameni trebuie să ajungă toți! Aici e secretul… Dacă ei sunt sunt serioși și fac lucrurile așa cum trebuie, vor și reuși ceva în viața lor”.