Misiune dificilă, într-un duel al nou-promovatelor

În etapa a 10-a a Ligii a II-a, echipa noastră va juca, pe teren propriu, cu CSM Slatina. Meciul va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. Deși oaspeții noștri sunt tot nou-promovați, au avut un parcurs foarte bun în prima jumătate a sezonului regular și vin după o serie de patru etape în care au adunat 10 puncte. Echipa noastră, pe de altă parte, vine după un eșec pe terenul „lanternei roșii”, Metaloglobus București, și are nevoie de un succes pentru moral, în perspectiva celor două jocuri de săptămâna viitoare – cu Rapid, în Cupa României, și cu FK Csikszereda, în campionat.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu CSM Slatina, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de mijlocașul Cristian Grancea și de fundașul lateral Eduard Amariei.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Intrăm în partea a doua a sezonului regular, iar mâine vom întâlni un adversar care, deși e nou-promovat, a avut o jumătate de sezon regular foarte bună. A acumulat 15 puncte, e la 5 puncte de primul loc. Slatina e o echipă care, în marea majoritate a partidelor, a folosit același 11, deci are o omogenitate foarte bună. Pe axul central are jucători cu experiență la nivelul Ligii a II-a, începând cu portarul și continuând cu fundașii centrali Gherghe și Sălcianu, la mijloc Trașcu și Toma, mijlocaș central ofensiv e Doman – unul dintre cei mai buni jucători ofensivi din Liga a II-a, după părerea mea – iar în atac e Alexandru Popovici, pe care îl știm de la Poli și Ripensia. Chiar dacă în ultimul timp nu a mai fost titular, e și el un jucător cu foarte multe meciuri la nivel superior. Ei vin după patru meciuri consecutive în care nu au pierdut în campionat, nu au primit nici gol în aceste jocuri, deci se vede că sunt într-o formă foarte bună. Din cele 5 meciuri în deplasare, au pierdut o singură dată, la o nou-promovată, Minaur Baia Mare. Noi fiind tot o nou-promovată, sper ca acea istorie să se repete și să reușim și noi să îi învingem”

„Venim după o perioadă bună. Pun aici și meciul cu Metaloglobus, pentru că și acolo am făcut un joc destul de bun, chiar dacă rezultatul nu a fost la nivelul așteptărilor noastre. Cel puțin în prima repriză, am fost clar peste adversar. Deci aș spune că suntem și noi într-un moment bun, chiar dacă am pierdut acel joc”.

„Ieri am făcut primul antrenament la Dumbrăvița, după o perioadă un pic mai lungă. Terenul s-a prezentat în condiții destul de bune, nu mai sunt bălți pentru că nici nu a mai plouat în ultima perioadă. Sunt într-adevăr anumite zone unde terenul este un pic mai moale. Dar pot să spun că, la antrenamentul de ieri, am rămas surprins de cât de bine s-a prezentat gazonul. Mă așteptam să arate mai rău”.

CRISTIAN GRANCEA

„Jucăm contra Slatinei, o echipă nou-promovată, care a avut un parcurs destul de bun. Noi avem nevoie de toate cele trei puncte, pentru a avea un moral bun înaintea jocurilor cu Rapid și Csikszereda. Sunt convins că vom avea o atitudine destul de bună și că vom presta un joc bun. Eșecul cu Metaloglobus nu știu dacă ne-a adus neapărat cu picioarele pe pământ. Era normal să fim entuziasmați, după calificarea în grupele Cupei României și victoria cu Ripensia. Dar chiar am dat totul și am jucat destul de bine la Metaloglobus, am avut probleme doar la finalizare. Sper că va fi la fel și cu Slatina, dar să și marcăm!”

„Imactul cu Liga a II-a a fost destul de puternic pentru mine. Nu eram deloc obișnuit cu nivelul, nu mă așteptam să fie diferența atât de mare față de Liga a III-a. Intensitatea e mult mai mare. Pe colegi îi cunoșteam din sezonul trecut, am fost primit foarte bine în vestiar de toată lumea. Avem o relație foarte bună”.

EDUARD AMARIEI

„Ne așteaptă un meci foarte greu, pentru că Slatina e o echipă care a surprins plăcut în acest început de campionat. Sperăm să facem un meci bun, să ne concentrăm asupra jocului și să câștigăm cele trei puncte. Avem mare nevoie de această victorie!”

„Am avut o accidentare la umăr, dar mi-am revenit. Sunt 100% din punct de vedere medical, iar dacă se apelează la serviciile mele, sunt pregătit să joc. Și eu pot spune că nivelul din acest eșalon e total diferit față de Liga a III-a, intensitatea, rapiditatea jocului sunt cu totul altele. Sper să fac față și să demonstrez că îmi merit locul în echipă”.