Modificări în programul de amicale și noutăți la antrenamente

Echipa noastră de fotbal a intrat în cea de-a doua săptămână de pregătire pentru Liga a II-a, cu câteva noutăți la nivel de lot. Anunțata despărțire de atacantul Andrei Făgărășanu a fost compensată de doi nou-veniți, care sunt aproape de a semna cu clubul nostru, ambii jucători sosind sub formă de împrumut din Liga I.

La antrenamentele echipei noastre participă, de ieri, Alexandru Sabău. Fundașul central care împlinește chiar azi 24 de ani aparține de Petrolul Ploiești, formație alături de care a promovat în Liga I la finalul sezonului trecut. Născut la Arad, Alexandru Sabău a trecut pe la academia lui Inter Milano, evoluând apoi pentru clubul AVC Vogherese, tot în Italia. În ianuarie 2018 s-a întors acasă, jucând pentru Gloria Lunca Teuz Cermei până în vara anului trecut. Prima parte a stagiunii precedente a petrecut-o la FC Brașov (14 meciuri disputate, toate ca integralist, cu 2 goluri marcate), fiind cedat în iarnă la Petrolul (un meci bifat, ca integralist).

Cel de-al doilea nou-venit al săptămânii e Petre Simon. Mijlocașul dreapta în vârstă de 21 de ani aparține de UTA. În sezonul trecut, a evoluat în Liga a III-a, pentru Corvinul Hunedoara, pentru care, în campionat, a marcat 19 goluri în 31 de meciuri, iar în Cupa României s-a remarcat printr-un gol de generic marcat cu FCSB. El s-a pregătit cu Ripensia Timișoara în ultima săptămână și se va prezenta la antrenamentele conduse de Cosmin Stan începând de astăzi.

În altă ordine de idei, nu se mai pregătește cu echipa noastră mijlocașul ofensiv Septimiu Kolbasz, care s-a întors ieri la „U” Cluj.

În ceea ce privește programul amicalelor, clubul nostru nu a primit niciun fel de răspuns de la UTA în privința unui test la mijlocul acestei săptămâni. În aceste condiții, programul continuă cu antrenamente desfășurate la Dumbrăvița până la testul de la finalul săptămânii, cu Unirea Dej. Meciul va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Dej (nu la Alba Iulia, cum se stabilise inițial). Altfel, s-a anulat amicalul programat miercurea viitoare (20 iulie) cu Progresul Pecica, la cererea formației arădene. Pentru acea dată, se poartă discuții pentru găsirea unui alt adversar.