N-a venit surpriza la Giurgiu

Echipa noastră de fotbal se întoarce învinsă de la Giurgiu. Într-un meci din etapa a 14-a a Ligii a II-a, Dinamo București a trecut de CSC Dumbrăvița cu 4-1, rezultat configurat în repriza secundă, după ce la pauză tabela indica încă scor alb. Pe lângă unele momente bune de joc, e de remarcat că alb-verzii au pus punct secetei ofensive, după trei meciuri consecutive fără gol marcat.

Meciul a început în nota de dominare a dinamoviștilor, care în primul sfert de oră s-au instalat în jumătatea noastră de teren. Prima ocazie importantă a venit în minutul 4, atunci când Iglesias a șutat de la 20 de metri, din poziție centrală, puțin pe lângă poartă. În minutul 11, Bani și-a încercat și el norocul cu un șut de la distanță, mult peste poartă, iar la faza imediat următoare, Buhăescu a reluat cu capul o minge centrată de pe dreapta de Moura, însă pe lângă poartă. Prima apariție mai periculoasă a alb-verzilor în preajma careului dinamovist s-a consemnat în minutul 16, atunci când Ionuț Tănase a finalizat o acțiune prelungită de atac cu un șut cu exteriorul, de la 18 metri, pe lângă țintă. Mai apoi, în minutul 21, Călin Toma a centrat foarte aproape de poartă, balonul a luat efect, iar pentru siguranță, portarul Oncescu a respins în corner. Din acest moment, raportul de forțe s-a echilibrat, cele două echipe împărțindu-și momentele de dominare. Dinamo, chiar dacă a avut mai mult posesia, nu a fost periculoasă decât prin șuturi de la distanță, încercate în principal de același Iglesias, care a fost cel mai aproape de gol în minutul 33, cu o reluare de la 22 de metri, puțin pe lângă poartă. Pe finalul primei părți, tot cu un șut de la mare distanță a încercat să creeze pericol Neluț Roșu, iar Trifon a respins în față, fiind apoi lovit de Buhăescu, care urmărea mingea.

Repriza secundă a început perfect pentru gazde, care au deschis scorul în minutul 47, la prima acțiune de atac de după pauză. Bani a centrat de pe dreapta, la bara a doua, pentru apariția lui Iulian Roșu, care a înscris cu o lovitură de cap de lângă Toma Bodri. Avantajul bucureștenilor s-a dublat în minutul 60, atunci când Vasile Buhăescu a transformat un penalty dictat pentru un fault al nou-intratului Bura-Koț asupra lui Amzăr. Echipa noastră a reintrat în joc în minutul 67, atunci când tânărul Curea, și el recent intrat pe teren, l-a deschis excelent pe dreapta pe Alexandru Martinov, iar „Jardel”, rămas singur cu portarul Oncescu, a șutat în forță și a scuturat plasa. Au urmat momente bune de joc pentru formația noastră, care s-a instalat în jumătatea adversă de teren și a forțat golul egalizator. Prima acțiune finalizată din această perioadă a meciului a venit în minutul 74, atunci când Curtea a șutat încurajator, de la peste 30 de metri, peste buturile dinamoviste. Din păcate, pe fondul jocului bun al echipei noastre, Dinamo a marcat pentru 3-1. În minutul 79, Tănase a pierdut mingea la centrul terenului, aceasta a ajuns la Pop, care a trimis din flancul drept, în fața porții, pentru apariția nou-intratului Valentin Borcea, care a trimis în vinclul din stânga lui Trifon. Echipa noastră a încercat să se apropie din nou pe tabelă, însă în minutul 83, Paulevici a trimis puțin peste poartă de la 17 metri, la o fază la care portarul Oncescu era ușor ieșit dintre buturi și putea fi prins pe picior greșit. Tot pe contraatac au mai marcat o dată dinamoviștii, în minutul 90, prin același Valentin Borcea, care a profitat de un culoar liber în partea dreaptă a apărării nostre.

Dinamo București (antrenor Ovidiu Burcă): Oncescu – Moura, Giafer (cpt.), Bena, Amzăr (71, A. Șerban) – Iglesias, Larrucea (89, Dudea), I. Roșu (68, N. Roșu) – Ghezali (46, Al. Pop), Buhăescu, Bani (68, V. Borcea)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Moțiu (46, Bura-Koț), Zurbagiu (cpt.), C. Toma (27, Ghinescu) – T. Bodri (68, Simon), Tănase, Gîsă, Grancea (57, Curea), L. Bodri (46, Olaru) – Martinov, Paulevici

Declarații Cosmin Stan

„Concluzia pentru noi e că nu suntem încă la nivelul Ligii a II-a. Încercăm, ne zbatem, dar nu suntem încă la nivelul la care ar trebui. Cred că rezultatele noastre mai bune, pe care le-am avut la început de sezon, au fost din elan. Deja toate echipele s-au pus la punct, acum spre finalul sezonului de toamnă. Cred că asta e concluzia, că încă nu suntem la nivelul Ligii a II-a, dar putem ajunge acolo. Am avut un program infernal, dar ne-am asumat acest lucru. Nu e o scuză pentru modul în care arată jocul nostru în momentul actual. Din punct de vedere fizic, avem clar de suferit de pe urma meciurilor din Cupa României. La 2-1, am sperat, chiar am dat la un moment dat senzația că ne-am revenit, am pus un pic de presiune pe cei de la Dinamo, dar din păcate a venit foarte ușor golul 3. Problema noastră cea mare e că facem foarte ușor greșeli individuale, greșeli de ligile inferioare. Și le facem meci de meci, băgăm imediat adversarii în joc. Chiar dacă oponenții noștri, în unele momente ale jocurilor, au un moral mai scăzut, prin greșelile noastre îi readucem în joc”.

„Nu știu dacă vine bine această pauză. Mai avem două etape în campionat, cu Unirea Constanța și Șelimbăr. Teoretic, sunt meciuri din care mai putem scoate puncte și ar fi cam obligatoriu să facem acest lucru. Dar la modul în care ne prezentăm, e foarte greu și în ultimele două etape”.

„Dinamo e o echipă într-o formă sportivă bună. Ei au început destul de prost sezonul, dar s-au legat, s-au pus pe picioare. Acum arată clar ca o echipă pretendentă la play-off. În plus, au făcut un meci foarte bun marți, în Cupa României, cu cei de la Sepsi, chiar dacă au pierdut”.

Urmează o săptămână de pauză în Liga a II-a. Următorul meci de campionat pentru formația noastră va fi sâmbătă, 26 noiembrie, pe teren propriu cu Unirea Constanța, în penultima etapă programată în 2022.