Ne pregătim de încă un meci special: „Pentru suporteri, rezultat bun cu Dinamo spală ce s-a întâmplat în ultimul timp!”

Echipa noastră a revenit noaptea trecută de la Cluj, iar mâine dimineață va porni din nou la drum, de această dată cu destinația Giurgiu. CSC Dumbrăvița întâlnește în deplasare Dinamo București, în cadrul etapei a 14-a din Liga a II-a de fotbal. Meciul este programat duminică, 13 noiembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, și va fi televizat de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Înaintea deplasării spre Giurgiu, antrenorul Cosmin Stan a oferit declarații pentru site-ul nostru oficial, pe care le redăm în cele ce urmează:

Dacă meciul cu Dinamo e unul special…

„Pentru mine, care am crescut cu Poli Timișoara, e clar un meci special. Dinamo era echipa hulită în Timișoara, în acest spirit am crescut și am rămas cu lucrul acesta. Jucătorii noștri, care sunt foarte tineri, nu prea mai știu de această mâncărime, cu ghilimelele de rigoare, dintre Timișoara și Dinamo. Dar sper să reușesc să le explic aceste lucruri și sper să înțeleagă de ce poate fi un meci special pentru ei. Pentru că un rezultat favorabil șterge din rezultatele proaste în ultimul timp. Pentru suporteri, un rezultat bun cu Dinamo e clar că spală tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, dar pentru mine nu! Deși e clar că un meci bun acolo și un rezultat favorabil ar veni ca o mănușă pentru noi, la situația în care suntem acum. Dar ceea ce a fost în ultima lună, pentru mine rămâne. Analizez și tot încerc să descopăr cauzele pentru care am avem această cădere”.

Despre mesajele de susținere primite după meciul cu CFR Cluj…

„Am văzut că sunt foarte multe comentarii laudative la adresa noastră după meciul cu CFR Cluj. Chiar vreau să le mulțumesc pe această cale. Eu nu intru prea des pe Facebook, nu scriu acolo și țin să le mulțumesc pentru aprecieri. Chiar nu mă așteptam să fie atât de multă lume aproape de noi, chiar și acum, când trecem printr-un moment prost prin prisma rezultatelor. E de apreciat că mulți oameni ne laudă pentru ceea ce facem, chiar și așa, cu mijloacele mai modeste de care dispunem în momentul de față. Dar muncim mult și sperăm să ieșim din pasa asta proastă în care ne aflăm”.

Despre urmările fizice ale deplasării de la Cluj…

„Am ajuns azi-noapte în jurul orei 2.00 acasă, iar mâine dimineață (n.r. sâmbătă), la ora 9.00, plecăm spre Giurgiu. Suntem tot pe drumuri, dar aceste lucruri ni le-am asumat, nu ne plângem. Cei care au jucat cu CFR sunt storși, pentru că marea lor majoritate nu au prea multe meciuri în picioare. Dar îi avem pe cei menajați pentru meciul cu Dinamo și sperăm ca strategia pentru această săptămână să dea roade. E clar că trebuie să fim pozitivi, nu avem voie să fim altfel. Dacă nu abordăm meciul cu atitudinea potrivită, nu vom avea nicio șansă!”

Despre Dinamo și forma generală a echipei noastre…

„Dinamo e o echipă în formă în ultimul timp, care joacă un fotbal foarte bun de câteva etape încoace. Am fost o perioadă lungă deasupra lor în clasament, dar cum am tot spus, atunci a fost o conjunctură. Sigur, era o mândrie să fim peste Dinamo, Ripensia sau Poli, dar trebuie să fim realiști! Trebuie să muncim mai mult, pentru a ne ridica la nivelul Ligii a II-a. Deocamdată, nu suntem acolo, la modul în care arătăm în această perioadă, dar cred că ne putem ridica la nivelul Ligii a II-a. Avem nevoie și de un pic de șansă, pentru că și norocul ne-a cam ocolit în ultima perioadă. Mă refer aici și la cele două jocuri de Cupă, cu Rapid și CFR Cluj. Și în Gruia, în minutul 35, a fost o fază clară de cartonaș roșu, care sigur putea schimba soarta jocului, iar în minutul 80, la 0-1, Patrick Pașcalău a ratat singur cu portarul advers. Deci, cred că avem nevoie și de un pic de noroc, dar știți cum se spune, norocul și-l face omul cu mâna lui. Iar la cum am arătat în ultima lună, nici nu cred că meritam să avem noroc!”.

Despre starea lui Robi Mikloș și soluțiile pentru poartă…

„În niciun caz nu va fi apt! E bine deocamdată. Aseară, echipa a plecat fără el, pentru că a rămas la Cluj, la spital, pentru investigații, alături de tatăl său. Din fericire, investigațiile au fost pozitive, nu are probleme majore. În schimb, are dureri pe locul loviturii, la tâmplă, și în zona cervicală, probabil de la căzătură. Mă bucur foarte mult că nu are nicio problemă majoră, sper să nici nu fie urmări. E mare păcat pentru el, pentru că era într-o formă sportivă bună. Și acest lucru s-a văzut și în cele 35 de minute pe care le-a prins în Gruia. E păcat că trebuie să stea acum, dar sunt convins că va reveni într-un timp cât mai scurt. Pentru Dinamo, rămân ca variante Ciui și Trifon, care are însă degetul luxat. Sunt singurele variante pe care le avem”.

După cum se știe, urmează un weekend fără meciuri în Liga a II-a. În săptămâna ce urmează, jucătorii vor avea liberă ziua de luni, urmând apoi să se antreneze zilnic până vineri inclusiv. La finalul săptămânii, nu e prevăzută disputarea unui meci de verificare.