O nouă „finală”, cu Ripensia: „Vrem să fim cât mai repede salvați matematic!”

Echipa noastră de fotbal e angrenată în ultimul derby al județului Timiș din actuala ediție a Ligii a II-a. În etapa a 2-a a Grupei B de play-out, primim vizita Ripensiei Timișoara, mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. Partida va fi transmisă în direct de Dumbrăvița TV.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu gălățenii, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de unul dintre nou-veniții din pauza de iarnă, Ouadie Salhi.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei doi la conferința de presă:

COSMIN STAN

Cred că e un pic cam mult spus derby. Probabil că e ultimul meci între două echipe din județul Timiș în acest sezon. În această primăvară, Ripensia a avut parte de meciuri foarte grele, cu adversari foarte puternici, au pierdut toate aceste jocuri dar au marcat în trei din patru partide. Au pierdut strâns, pe final de meci, iar jocul lor a fost tot mai bun de la meci la meci. Acest lucru l-a dovedit și amicalul cu UTA de la finalul săptămânii trecute, unde au făcut de asemenea un meci bun. Pe de altă parte, dacă ne uităm pe parcursul lor din deplasare, vedem că au probleme mari, nu au reușit să câștige niciun meci pe teren străin, unde au doar trei egaluri. Cred că acesta e un atu foarte important pentru echipa noastră. În ceea ce ne privește, în weekend-ul trecut jucătorii au avut două zile libere. De obicei nu fac acest lucru, să dau jucătorilor două zile libere consecutive, pentru că în trecut am avut probleme, echipa a intrat greu în începutul de săptămână. Dar spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în trecut, am văzut chiar de luni, de la primul antrenament, o echipă foarte atentă, foarte concentrată, jucători îndârjiți, ceea ce îmi dă mari speranțe pentru jocul cu Ripensia”.

„Nu știu la ce ar trebui să fim mai atenți în jocul cu Ripensia. Noi ne facem jocul nostru, spre deosebire de meciurile din toamnă, când am pus mult preț pe studierea adversarilor. Din această primăvară, chiar dacă ne studiem în continuare foarte bine oponenții, punem mai mult preț pe jocul nostru. Cred că și la meciul de mâine, trebuie să ne uităm la jocul nostru. Dacă noi ne vom face jocul din primele patru meciuri din această primăvară, sunt convins că vom fi învingători mâine”.

„Meciul cu Ripensia e într-adevăr o finală. Noi avem 11 puncte avans față de ei, cu o victorie s-ar face 14 cu patru jocuri rămase pentru ambele echipe. Deci, matematic, cu o victorie mâine ne-am salva de retrogradarea directă. În cazul unui egal, ar rămâne 11 puncte, greu de recuperat în patru meciuri. În cazul în care ei ar câștiga, tot ar rămâne o diferență de 8 puncte în patru etape, și ele greu spre imposibil de recuperat. Dar e o finală, pentru că ne gândim doar la noi. Vrem să fim scăpați matematic cât mai repede și de baraj, pentru a aborda cât mai liniștiți finalul de campionat”.

„Avem unele probleme de lot, unii jucători cu probleme mai vechi. Sigur nu va face parte din lot Andrei Toroc, fratele portarului de la Ripensia, care are și el probleme musculare după jocul cu Unirea Constanța. Mai avem jucători cu anumite probleme, care s-au antrenat, au mai stat… Vom vedea exact la antrenamentul din această după-amiază”.

„Terenul arăta foarte bine ieri, antrenamentul l-am făcut chiar acolo. Eu cred că terenul va rezista. Oricum, indiferent de condițiile de joc, în momentul de față și pentru noi și pentru Ripensia contează să își facă treaba, pentru că pe ambele echipe există o presiune a rezultatului”.

„Am antrenat Ripensia în trecut, dar nu sunt un om răzbunător. Îmi doresc să învingem, dar în același timp chiar le doresc să se salveze de la retrogradare”.

OUADIE SALHI

„Meciul de mâine e foarte important pentru noi. Trebuie să câștigăm, să luăm trei puncte pentru a scăpa de retrogradare. Sper să și reușim un joc de calitate. Mâine e și ziua mea de naștere, sper să joc bine, să dau și un gol sau două. M-aș bucura ca toată lumea să fie fericită mâine”.

„M-am integrat foarte repede la Dumbrăvița, mă simt foarte bine aici. Sper să scăpăm de retrogradare cât mai repede și să fie bine și în continuare. Aș vrea să rămân în continuare aici, dar vom vedea ce va fi în vară. Eu sunt împrumutat de la Șoimii Lipova. Sigur, la venirea mea aici a contribuit foarte mult antrenorul Cosmin Stan. A fost o discuție și în vară să ajung la Dumbrăvița, dar atunci conducerile nu s-au înțeles. Dar în iarnă am insistat și eu să vin aici, să văd cum mă descurc la un nivel superior. Nu am mai jucat Liga a II-a, aici jocul e mai rapid, mai agresiv decât în Liga a III-a”.