O performanță uluitoare: Dumbrăvița în „B”!

CSC Dumbrăvița a scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria recentă a fotbalului bănățean. Echipa noastră a reușit promovarea în Liga a II-a, după ce s-a impus astăzi la loviturile de departajare pe terenul marii favorite, CSM Reșița. A fost 1-1 după 90 și apoi după 120 de minute de joc și 4-2 la penalty-uri pentru echipa noastră.

În prima repriză, reșițenii au fost cei care au dominat, dar fără ocazii importante. În schimb, echipa noastră a fost în două rânduri aproape de gol, prin loviturile libere executate de Făgărășanu (min. 10, deviat de zidul gazdelor) și Martinov (min. 40, puțin pe lângă poartă din lateral dreapta). Prima ocazie importantă a Reșiței a venit în minutul 40, atunci când Mediop a reluat cu capul din careu, dar Trifon a reținut.

Repriza a doua a început furibund, cu o ocazie imensă a Reșiței la 35 de secunde de la reluare: șut Mediop în blocajul lui Olaru și apoi reluare din voleu a senegalezului, în transversală! Golul a venit, însă acolo unde aproape întreaga asistență din Valea Domanului se aștepta mai puțin: în poarta gazdelor! În minutul 50, Paulevici a centrat de pe dreapta, defensiva Reșiței a respins până la Olaru, care din interiorul careului, ușor lateral dreapta, a înscris cu un șut pe jos, la colțul lung. Reșița a găsit cu greu replica, iar Dumbrăvița a mai avut șanse de a se desprinde, prin Făgărășanu și Paulevici (în câteva rânduri). În cele din urmă, în minutul 86, Reșița a reușit egalarea printr-un jucător proaspăt introdus, Marian Drăghiceanu, care l-a învins pe Trifon cu un șut frumos, sub transversală, de la marginea careului.

Prelungirile nu au mai adus noutăți pe tabelă, în ciuda dominării reșițene, care s-a soldat și cu câteva ocazii importante. De departe cea mai mare a fost în minutul 115, atunci când Drăghiceanu a scăpat pe contraatac, a rămas singur cu Trifon, dar portarul nostru a ieșit în întâmpinare și a reușit să respingă.

La „loteria” penalty-urilor, mai inspirați au fost jucătorii noștri, care au înscris din toate cele patru încercări pe care le-au avut, prin Făgărășanu, Ghinescu, Olaru și Gologan. Reșița a marcat din primele două lovituri, prin Cioinac și Drăghiceanu, dar execuțiile lui Cristea și Munteanu au fost parate de Cătălin Trifon, pe care îl numim pe bună dreptate marele erou al acestui meci și al acestei uluitoare promovări în Liga a II-a.

La ultimul meci al sezonului, echipa noastră a evoluat în această formulă, care va rămâne pentru totdeauna în istorie: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Amariei (68, Ilan), Olaru, Schinteie (116, Gologan), Martinov, Ghinescu – Paulevici (78, L. Bodri), Făgărășanu.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

Despre meci…

„Au fost emoții foarte mari! Noi am vorbit înainte de joc și am vrut să dedicăm promovarea aceasta unui înger, Marjan Maric. Pe undeva, e o promovare tristă, pentru că acum ne-am adus din nou aminte de el. Dar în vestiar, înainte de joc, asta am și zis, că vom fi protejați de Maric și că îl vom avea pe bancă. Nu știu dacă mă credeți, dar la penalty-uri am fost foarte, foarte liniștit. Trifon a fost, cu siguranță, omul meciului! Nu numai pentru că a scos cele două penalty-uri, ci pentru toată prestația lui de astăzi. Trebuie să ținem cont că jumătate din jucătorii din lotul nostru lucrează. Unii au fost chiar azi dimineață la lucru și nu au muncă ușoară… lucrează în construcții. E vorba de Martinov și de Trifon. Dar cred că bioritmul lor e deja obișnuit așa. Dacă nu mergeau azi la lucru, probabil că jucau mai slab! Era clar că în prelungiri ei vor fi mai proaspeți. Reșița a venit cu elan peste noi, dar am rezistat și în prelungiri am avut noroc. Am avut mari ocazii de 2-0, dar trebuie să fim corecți că au avut și ei șanse de a face 2-1”.

Întrebat dacă Dumbrăvița are forța de a evolua în Liga a II-a…

„Nu știu… Ne bucurăm de promovarea asta istorică și, mai departe, vom vedea ce se întâmplă. În condițiile în care vom juca în Liga a II-a, pregătirea va începe la 4 iulie. E destul de devreme să vorbim”

Despre această realizare istorică…

„Dacă îmi spunea cineva anul trecut că voi promova? Îl credeam! De ce? Am mai spus-o, pentru că eu nu-s normal. De când am preluat această echipă, am crezut acest lucru. Iar băieții sunt martori! După pauza de iarnă, înaintea primului meci oficial, cel cu Șoimii Lipova, le-am zis băieților înainte de meci că eu am un vis: ca echipa asta să promoveze în Divizia B. Martinov a venit la mine după și mi-a zis că vreo cinci jucători au început să plângă, le tremurau mâinile în vestiar. Și uite că visul pe care l-am avut s-a îndeplinit! În momentul în care muncești cu foarte multă dăruire, uite că rezultatele vin”