O victorie cât o calificare la barajul de promovare!

Echipa noastră de fotbal a reușit astăzi o victorie istorică, 1-0 cu Crișul Chișineu Criș. Istorică, prin prisma faptului că aceste trei puncte ne-au calificat matematic la barajul de promovare și ne-au urcat pe prima poziție, la egalitate cu CSC Ghiroda. Istorică și prin faptul că, indiferent de deznodământul actualului sezon, Dumbrăvița a reușit cea mai bună clasare din istoria ei fotbalistică, în condițiile în care de două ori s-au reușit clasări pe locul 3 în Liga a III-a.

Dumbrăvița a dominat meciul de azi în ceea ce privește posesia, în fața unui adversar vizibil obosit, cu un lot restrâns numeric. În prima repriză, alb-verzii au căutat cu insistență golul, dar tabela a rămas nemodificată până la pauză. În contul nostru am trecut însă două „transversale”, nimerite de Zurbagiu (31) – cu un șut de la 35 de metri și de Făgărășanu (35) – o reluare din careu, la un corner bătut de Martinov. Ocazie mare de partea noastră și în minutul 39, atunci când Paulevici a rămas singur cu portarul Blaga, dar a reluat, din stânga, în plasa laterală.

Deschiderea scorului a venit finalmente în minutul 56. După o lovitură de colț respinsă, Martinov a șutat fără preluare, puternic, de la 30 de metri, Blaga a respins balonul în față, iar Costel Zurbagiu a împins balonul în plasă, din fața porții. Oaspeții au încercat să ofere o replică cât mai consistentă, dar nu au fost periculoși decât prin șuturi de la distanță – Susan (61) și Haloș (65) și-au încercat astfel norocul. Finalul putea fi chiar mai liniștit, dar în minutul 83 Blaga a reușit să respingă șutul fără preluare al lui Paulevici, iar în minutul 86, Făgărășanu a trimis la o palmă peste transversală, cu un șut de la 18 metri.

S-a încheiat 1-0, iar CSC Dumbrăvița reușește să o răpună pe Crișul Chișineu Criș la a cincea încercare în acest sezon. Alb-verzii acumulează 43 de puncte și sunt la egalitate cu CSC Ghiroda, care a salvat dramatic azi un punct cu Șoimii Lipova – scor 1-1. Dumbrăvița și Ghiroda sunt matematic calificate la barajul de promovare, iar săptămâna viitoare se vor întâlni, pe terenul „Emilian Pavel”, într-un duel care ar putea stabili campioana acestei serii.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Tismonar, Bura-Koț, Moțiu (73, Bain), Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Schinteie (26, L. Bodri) – Paulevici, Martinov, Grigoriu (46, Paunchici) – Făgărășanu (89, Olaru)
Crișul Chișineu Criș (antrenor Adrian Abrudean): Blaga – Haloș, Pașca, Sabău, Nistor (cpt.), Siminic – Clej, Tănase, Susan, I. Ciubotariu (75, Ciornei) – P. Pășcălău (62, Giurgiu)

„S-a întâmplat exact ce am vrut noi! Condiția sine qua non era ca noi să învingem Crișul, iar Lipova să nu câștige la Ghiroda, pentru a fi matematic la baraj. Eram în vestiar, acolo era în minutul 90+8, băieții strigau deja «Cine e pe primul loc?». Urmăreau pe telefoane desfășurarea meciului, iar Amariei a fost cel care a strigat că s-a terminat 1-1. Vă dați seama ce a fost în vestiar… Suntem pe primul loc, la egalitate cu Ghiroda, iar ultimele două etape nu le vom juca cu gândul la baraj, ci cu gândul la consolidarea primei poziții. Am controlat meciul de azi aproape în întregime, ei nu au fost periculoși decât prin niște șuturi de la distanță. Nici noi nu am avut foarte multe ocazii, dar la posesie am stat destul de bine. S-a întâmplat exact ce zicea antrenorul secund Iacobici, i-am bătut chiar atunci când le era lumea mai dragă”, ne-a declarat la final antrenorul Cosmin Stan.