O victorie echivalentă cu locul 2

CSC Dumbrăvița a încheiat en fanfare sezonul regular din Liga a III-a. Formația noastră a bifat astăzi a patra victorie consecutivă, 3-1, în deplasare, la Frontiera Curtici. Acest rezultat, coroborat cu eșecul suferit de Crișul Chișineu Criș pe teren propriu cu Avântul Periam, ne propulsează pe locul 2 la intrarea în play-off – poziție ce duce la barajul de promovare. Vor urma însă nouă etape extrem de dificile și de disputate, împotriva celor mai bune grupări din Seria a VIII-a (s-au mai calificat CSC Ghiroda, Crișul și Șoimii Lipova).

Prima repriză a întâlnirii de la granița cu Ungaria s-a disputat sub semnul echilibrului, cu o ușoară dominare din partea echipei noastre, însă fără foarte multe acțiuni finalizate. Gazdele au intrat și ele în joc în a doua jumătate a reprizei, replicând cu un șut al lui Andrieș, în blocajul apărării noastre.

Situația s-a schimbat imediat după pauză, atunci când Daniel Grigoriu a deschis scorul, în minutul 49, după o pătrundere pe flancul drept și o finalizare elegantă, la colțul lung. Alb-verzii au profitat la această fază de un moment de superioritate numerică, fundașul lateral al gazdelor, Cleuță, aflându-se în afara terenului pentru îngrijiri medicale.

Partida s-a aprins realmente spre final, atunci când s-au mai marcat alte trei goluri. Mai întâi, în minutul 86, alb-verzii au obținut un penalty, prin Martinov, ținut în careu de A. Popescu, iar Andrei Făgărășanu a transformat de la punctul cu var, marcând primul său gol de la revenirea în tricoul Dumbrăviței. Apoi, în minutul 90, Răzvan Ilan – aflat și el la prima reușită în alb-verde – a finalizat un contraatac și a risipit orice dubiu cu privire la soarta celor trei puncte. În al doilea minut de prelungire, gazdele au marcat golul de onoare, prin Remus Avrămuțiu, care a reluat în plasă după o combinație cu Burlă. Echipa noastră venea după trei meciuri consecutive fără gol primit, precedentul adversar care ne-a marcat fiind liderul CSC Ghiroda.

În urma acestui succes, echipa noastră încheie sezonul regular pe locul 2, depășind Crișul Chișineu Criș, formație învinsă surprinzător pe teren propriu de ultima clasată, Avântul Periam.

Frontiera Curtici (antrenor Radu Anca): Mucha – Cleuță (67, Morar), Calvin, Gligor, A. Popescu – N. Varga, Coșa (67, Lolea) – Avrămuțiu, Prică, Andrieș (78, Ciupuligă) – Burlă
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Bain, Moțiu (87, Vidican) – L. Bodri (87, Ciubotariu), Olaru (79, Gologan), Zurbagiu (cpt.), Schinteie (55, Martinov), Ghinescu – Grigoriu (55, Ilan), Făgărășanu

Un antrenor fericit!

După jocul de la Curtici, l-am abordat pe antrenorul Cosmin Stan, extrem de mulțumit de parcursul elevilor săi din finalul sezonului regular. Iată câteva dintre concluziile tehnicianului echipei noastre…

Despre meci…
„Prima repriză a fost mai slăbuță. Am fost în control, dar am arătat ca o echipă fără prospețime. Ne-a lipsit foarte mult Martinov la mijloc, pentru că el e jucătorul care schimbă ritmul. La pauză, am făcut niște modificări de sistem și a ieșit bine. Am marcat repede, am mai făcut apoi câteva schimbări ofensive, iar jocul a intrat pe făgașul normal. Pe lângă golurile pe care le-am marcat pe final, am mai avut trei-patru situații mari. În schimb, adversarul a intrat o singură dată în careul nostru, în prelungiri, și ne-a taxat. Dar având în vedere că era final și că am încheiat pe locul 2, nu e nicio problemă. Dacă era prima etapă, poate mă supăra primirea acelui gol. Dar în contextul actual, n-am de ce să fiu supărat! Aș fi chiar exagerat”.

Despre locul 2…
„Încă de la începutul săptămânii am repetat că tot ce contează e să batem noi pe Curtici. Având această victorie asigurată, ne apropiam simțitor de locul 2. Știam că Periamul le va pune probleme celor de la Crișul, pentru că acum e o echipă chiar incomodă. Și iată că s-a adeverit! Cred că mai important decât faptul că intrăm în play-off de pe locul 2 e diferența de puncte pe care ne-am asigurat-o față de locul 4. Suntem acum la patru puncte de Șoimii Lipova, echipa pe care eu încă o văd una dintre principalele candidate la primele două poziții. Lipova va începe tare, cu Ghiroda, iar dacă noi vom continua pe aceeași linie, s-ar putea ca peste o săptămână să ne distanțăm și mai mult față de ei”.

Despre situația medicală a lui Martinov…
„N-am vrut să-l utilizez, mi-am dorit să îl protejăm. El a fost prezent la toate antrenamentele din această săptămână, chiar dacă, propriu-zis, nu s-a pregătit în nicio zi. Am avut foarte multe discuții cu el, am discutat zilnic. De marți, nu mai simțea durere. De aceea, am zis că totuși, cu două zile înaintea termenului fixat de medici, că merge să riscăm. A intrat și a fost hotărâtor! După intrarea lui, am avut o grămadă de ocazii create de el. Se simte foarte acum, după meci, deci e totul în regulă!”