O victorie meritată, muncită și obținută pe final

CSC Dumbrăvița s-a impus cu 2-1 în duelul nou-promovatelor cu CSM Slatina, disputat astăzi, pe stadionul „Ștefan Dobay”, în etapa a 10-a a Ligii a II-a. Alb-verzii au dominat copios meciul în cea mai mare parte a sa și chiar au irosit o lovitură de pedeapsă în finalul primei reprize.

Pe un gazon mult mai bun decât la precedentele două jocuri de acasă, echipa noastră a fost echipa mai prezentă și în joc și a presat în permanență apărarea adversă. Cu atacuri care s-au dezvoltat pe ambele flancuri, primele probleme reale pentru poarta lui Pop au venit însă abia spre mijlocul primului mitan, atunci când Martinov (22) a șutat din întoarcere, pe direcția goalkeeperului slătinean. Trei minute mai târziu, Călin Toma a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, din lateral dreapta, a încercat poarta dar Pop a respins în față, iar Paulevici a șutat în blocaj din câțiva metri. Fără șut pe poartă în prima repriză și cu doar câteva apariții periculoase în preajma buturilor lui Trifon, Slatina s-a mulțumit să conserve acest 0-0 cel puțin până la pauză. Iar pasiența le-a ieșit oaspeților cu mari emoții! În minutul 44, Pașcalău a așezat perfect pentru Luca Bodri, care a trimis în transversală, din șapte metri. Mingea a fost recuperată de Ghinescu, împiedicat la intrarea în careul mic de Gherghe, iar centralul a indicat punctul cu var. Tânărul Patrick Pașcalău și-a asumat execuția, a tras pe centru, dar Pop, plecat în dreapta, a respins cu vârful ghetelor, iar balonul a ricoșat din nou în transversală!

După aceste ocazii imense de deschidere a scorului, golul a venit la începutul părții secunde, însă în cealaltă poartă. În minutul 54, Pisăru a aruncat de la margine, de pe stânga, Leață a pătruns în careu și l-a servit la firul ierbii pe Luis Nițu, care a deviat ușor balonul și l-a păcălit pe Trifon, care nu se repliase. Dumbrăvița a avut însă reacție la golul încasat, iar în minutul 56 a inițiat un contraatac periculos, prin Martinov, care l-a lansat pe dreapta pe Paulevici, dar acesta nu a găsit cadrul porții.

Egalarea a venit în cele din urmă, tot dintr-o fază fixă. În minutul 66, Călin Toma a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral dreapta, plasând balonul perfect, în dreapta lui Ionuț Pop, care nu a mai putut interveni. Au urmat minute bune de dominare alb-verde, fără mari ocazii la poarta oltenilor. Și totuși, în minutul 87, Cosmin Stan a efectuat o schimbare la prima vedere defensivă, sacrificând un atacant, pe Pașcalău, în favoarea unui stoper, Vlad Gîsă. Jucătorul venit de la Astra Giurgiu a fost însă trimis în avanposturi, iar momentul de „nebunie” al tehnicianului nostru a avut efect! În minutul 90, după o lovitură liberă de pe stânga, Gherghe a respins nefericit de la bara a doua, iar Vlad Gîsă a împins balonul în plasă și a adus trei puncte extrem de importante pentru echipa noastră!

2-1 cu Slatina, o victorie pe care însă nu avem prea mult timp să o sărbătorim, deoarece urmează două jocuri departe de casă. Marți, întâlnim Rapidul în Cupa României (pe Giulești, în calitate de gazde), iar sâmbăta viitoare jucăm la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda!

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Tismonar (76, T. Bodri), Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Bura-Koț, Tănase – Paulevici (87, Grigoriu), Martinov (76, Grancea), L. Bodri (90+2, Olaru) – Pașcalău (87, Gîsă)

CSM Slatina (antrenor Daniel Oprescu): I. Pop – C. Radu, Gherghe, Sălcianu, Pisăru – Trașcu, Simoes de Oliveira (79, M. Șerban) – Dav. Oprescu (79, Trancă), C. Doman (cpt.) (86, Necșulescu), Leață (74, Cr. Dinu) – L. Nițu (74, A. Popovici)

Declarațiile antrenorilor

COSMIN STAN

„Am jucat un fotbal bun. Cred că, din toate meciurile disputate până acum acasă, a fost meciul cel mai bun. Chiar dacă am bătut Politehnica Iași și Ripensia, consider că acesta a fost cel mai bun joc al nostru, ne-am creat foarte multe ocazii, am pus tot timpul presiune pe adversar, care până la urmă a cedat. Cred că era nedrept dacă nu luam astăzi cele trei puncte. Chiar dacă le-am obținut pe final, am crezut tot timpul, am jucat până în ultima clipă și e super-meritată această victorie!”.

„Am încasat un gol foarte ușor la începutul reprizei a doua… Prima mea reacție? Să mă așez pe bancă, pentru că nu-mi venea să cred. Mă și gândeam deja că se vor aglomera cei de la Slatina, vor sta doar pe 16 metri, noi vom intra din nou în criză de idei, nefiind o echipă cu multă experiență la nivelul Ligii a II-a. Mă gândeam că iar se repetă scenariul din meciul cu Metaloglobus. Dar, după 2-3 minute, mi-a revenit și eu, și echipa. Am pus presiunea necesară ca ei să cedeze și noi să câștigăm. Vă dezvălui un lucru pe care îl știu doar jucătorii… La pauză, le-am spus că golurile vor veni la poarta dinspre balon, pentru că acolo ne-am antrenat în această săptămână, acolo am exersat fazele de finalizare, și joi și vineri. Până la urmă, așa a fost! Dar nu mă așteptam nicium ca Slatina să deschidă scorul la modul în care curgea jocul”.

„Nici nu știu cum mi-a venit ideea asta, să îl folosesc pe Gîsă atacant! Nu cred că a jucat niciodată pe postul acesta, nu am pregătit niciodată o situație de joc cu el ca atacant. Până în minutul 80, nu m-aș fi gândit la așa ceva. E o nebunie a mea, care mi-a ieșit! Dar asta nu înseamnă că am fost inspirat, hai să fim serioși… A fost un hazard. Așa s-a întâmplat, că a și marcat el. Eu consider că nu e vorba de inspirație aici”.

„Am mai spus acest lucru: locul pe care îl ocupăm și punctele pe care le avem cred că reflectă exact realitatea din momentul de față. Puteam să facem câteva puncte în plus, dar cred că totuși acest loc, cu 13 puncte, exprimă exact realitatea lotului nostru și modul în care am jucat până acum”.

DANIEL OPRESCU

„Chiar dacă înfrângerea s-a conturat pe final, scorul e corect din punctul meu de vedere. E o victorie meritată a gazdelor astăzi. Noi nu am jucat nimic în prima repriză, am jucat ceva la începutul reprizei a doua, dar tot nu a fost ceea ce trebuia. Până la urmă, nu putea să fie alt deznodământ decât acesta… În prima repriză, nu știu ce s-a întâmplat, voi analiza, nici nu îmi place să vorbesc public despre aceste lucruri. În orice caz, eu le-am atras atenția în ultima săptămână, știam că meciul cu Dumbrăvița va fi mai greu decât cel pe care l-am câștigat acasă cu Csikszereda. Echipa gazdă de azi e una extrem de agresivă, lucru care s-a și dovedit. Au reușit să câștige aproape toate duelurile unu contra unu și cred că aici a fost marea noastră problemă”.

„E o nouă înfrângere cu o nou-promovată, dar nu cred că e o problemă de concentrare. Am luat gol din două faze fixe… Noi am atenționat că sunt foarte periculoși la cornere și lovituri libere, dar din păcate nu am putut preîntâmpina aceste goluri încasate. Cum am spus, vom analiza…”.