În vinerea mare, pe 30 aprilie, în ultima rundă a ediției 2020-2021 a Ligii a III-a, a 18-a, echipa noastră a primit vizita Crișului Chișineu Criș. Trupa din orașul situat pe Crișul Alb sosea la Dumbrăvița în postura unei formații neînvinse pe teren. În acest campionat, elevii lui Adrian Abrudean au înregistrat 10 victorii și 6 remize. Doar partida de acasă cu Progresul Ezeriș, din runda a 13-a, s-a încheiat cu scorul de 0-3. Jocul a fost pierdut, însă, la „masa verde” din pricina absenței medicului.

Așadar, băieții lui Florin Bătrânu aveau în față gruparea care în acest campionat a ocupat primul loc al clasamentului din etapa a 5-a, până în cea de-a 16-a. Iar faptul că oaspeții aveau o mare încredere în forțele proprii s-a văzut încă de la începutul partidei. În minutul 2, vizitatorii au avut prima mare ocazie de a marca. Clej a șutat din centrul careului, dar goalkeeper-ul Popeț a avut o intervenție miraculoasă, salvându-și echipa. Alb-verzii au înțeles mesajul și au evoluat apoi cu o mai mare atenție în defensivă, prima repriză fiind una echilibrată.

În partea secundă, ritmul de joc a crescut, cele două formații oferind un spectacol agreabil. Amfitrionii au deschis scorul în minutul 53. Făgărășanu l-a pus în cursă, cu o pasă printre fundașii adverși, pe Mura, iar acesta, față în față cu portarul Zamfir, a înscris cu un șut plasat. 1-0. După gol, vizitatorii s-au aruncat în atac, descoperindu-se însă în apărare. Bucurându-se de spațiile rămase în jumătatea adversă, protagoniștii primei reușite dumbrăvițene, Mura și Făgărășanu, au creat mari emoții la poarta lui Zanfir. Nu au reușit însă desprinderea pe tabelă, ratând cu lejeritate din fața porții. Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 72, Crișul a restabilit egalitatea. Velici a așezat un balon în centrul careului pentru Susan, iar acesta a șutat cu sete, pentru 1-1.

Până la urmă, dumbrăvițenii au obținut toate punctele puse-n joc grație unui penalti. În minutul 85, Făgărășanu și Mura au combinat din nou în jumătatea adversă de teren. Autorul primului gol a centrat în fața porții, dar Haloș a comis un henț, sancționat prompt de către centralul Ioan Boldea. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de către Făgărășanu în minutul 86. 2-1 a fost și rezultatul final. Iată cele două formații care s-au înfruntat pe arena „Ștefan Dobay”:

CSC Dumbrăvița (antrenor Florin Bătrânu): Popeț – Motreanu, Telescu (cpt.), David, Coroiu – Morariu (’58, Zurbagiu), Udrea, Jichici, Rus (’71, Ștefan) – Făgărășanu (’90, Ferțu) – Mura.

Crișul Chișineu Criș (antrenor Adrian Abrudean): Zamfir – Sabău, Pavel (cpt.) (’54, Budur), Nistor – Haloș, Susan, Suslak, Siminic – Clej (’60, Busuioc), Modan (’69, Ciubotariu), Ciornei (’54, Velici).

Grație victoriei obținute, CSC Dumbrăvița a încheiat cu fruntea sus ediția de campionat 2020-2021, ocupând locul trei în ierarhia seriei a 8-a a eșalonului trei. Totodată, formația noastră se poate mândri cu faptul că a obțnut cea mai bună clasare dintre trupele timișene.

Bravo, băieți!