Obiectivul e îndeplinit, dar sezonul nu s-a încheiat: „Abordăm meciul la victorie și cu cel mai bun 11 posibil!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de ultima deplasare din ediția 2022/2023 a Ligii a II-a. În etapa a 6-a a play-out-ului, jucăm la Buftea, pe teren sintetic, în compania echipei Progresul Spartac București, care e deja sigură de prezența sa la barajul de menținere în eșalonul secund.

Înaintea plecării spre zona Capitalei, programată după antrenamentul de mâine dimineață, am stat de vorbă cu antrenorul principal Cosmin Stan.

Cosmin, cum e atmosfera la antrenamente după îndeplinirea obiectivului?

O atmosferă super-relaxantă. Venim cu mare plăcere la antrenamente. Pe acest lucru mă bazez pentru ultimele două meciuri. Obiectivul fiind îndeplinit, sper ca această relaxare din timpul antrenamentelor să ducă la o concentrare bună în timpul celor două meciuri rămase și să putem încheia campionatul făcând puncte.

Cum vei aborda această ultimă deplasare, de pe terenul celor de la Progresul Spartac?

Abordăm meciul la victorie și cu cel mai bun 11 posibil. Se joacă totuși pe puncte. E primul nostru sezon de Liga a II-a, momentan avem 33 de puncte și sperăm să avem cât mai multe la final. Ne dorim să mai câștigăm câteva și în aceste jocuri ce ne-au mai rămas.

Gazdele au în continuare regrete pentru acel 0-0 cu echipa noastră din sezonul regular, în care au ratat și un penalty. Te aștepți la o replică tare din partea lor sâmbătă?

Noi intrăm în vacanță peste 8-9 zile, dar ei nu. Pe cei de la Progresul îi așteaptă meciurile de baraj, astfel că miza jocurilor rămase din play-out e cu atât mai mare cu cât se pregătesc pentru baraj. Sunt sigur că vor da tot ce vor putea la meciul cu noi.

Îi cunoști deja bine pe cei de la Progresul Spartac. Cum ai caracteriza această echipă?

E o echipă bună, preocupată să joace fotbal, are mulți jucători tehnici în componență, mingicari – cu ghilimelele de rigoare. Au un joc de construcție plăcut, care îți ia ochii din tribună. Dar au și ei multe puncte slabe, pe care noi va trebui să le speculăm.

Înaintea ultimului meci disputat pe sinteticul de la Buftea, ai programat antrenamente pe o suprafață similară, la Timișoara. Ai făcut-o și de data aceasta?

Nu, pentru că tot timpul când ne-am antrenat pe sintetic în următoarele două zile echipa a fost greoaie în mișcări, în antrenamentele ce au urmat. Am preferat să nu mai apelăm la teren sintetic. Suntem obișnuiți deja cu suprafața de la Buftea, e un sintetic bun acolo, dar cu anumite caracteristici. Mingea nu prea sare, jocul e foarte mult încetinit de suprafața respectivă. Dar cred că ne-am obișnuit cu ea și cred că nu va fi un impediment nici suprafața de joc și nici faptul că nu ne-am antrenat pe sintetic în ultimele zile.

Sunt probleme de lot înaintea acestei deplasări?

Din păcate, da. Ghinescu nu va mai juca până la finalul sezonului, are o problemă la genunchi după meciul cu Viitorul Pandurii și nu va fi apt nici cu Progresul, și nici săptămâna viitoare, la meciul cu FC Brașov. O problemă avem și la Niakate, care chiar dacă s-a antrenat, are și el probleme. Vom vedea până la ora jocului care va fi starea lui.

Revenind la menținerea în Liga a II-a, obținută etapa trecută, a fost o bucurie de nedescris după meciul cu Viitorul Pandurii, atât pe stadion, cât și pe rețelele noastre de socializare, unde au curs mesajele de felicitare. Ce le transmiți susținătorilor noștri?

Am spus și după meciul cu Viitorul Pandurii că simt că se crează o stare de spirit la Dumbrăvița. După meci, aproape toți spectatorii care au participat la joc, toți copiii au intrat pe teren, s-au bucurat alături de jucători. Lucrul acesta arată că mergem înainte, că avem tot mai mulți simpatizanți. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru felul în care ne încurajează, pentru mesajele de încurajare pe care le primim, atât în particular, cât și pe canalele de comunicare ale clubului. Cum spuneam, se instaurează o stare de spirit plăcută la CSC Dumbrăvița.