Părăsim Cupa României cu fruntea sus

Echipa noastră de fotbal a fost învinsă în play-off-ul Cupei României, de prim-divizionara UTA, cu scorul de 1-0. După un meci în care alb-verzii au rezistat foarte bine și chiar și-au creat câteva ocazii prin care puteau da lovitura, arădenii au înscris golul victoriei și al calificării în grupe în minutul 89.

Prima repriză a fost controlată la nivelul posesiei de UTA, însă până la pauză ocaziile clare nu au fost foarte multe. În minutul 8, Holst a șutat de la 18 metri, iar Toroc a reușit să respingă. Tot de la distanță și-a încercat norocul și Carp, în minutul 14, dar a trimis puțin alături. Primul șut expediat spre poartă de echipa noastră s-a consemnat în minutul 25, când Tismonar a executat o lovitură liberă de la distanță mare, departe de țintă. Același Tismonar a semnat prima ocazie importantă a formației noastre, în minutul 27, când a șutat de la 22 de metri, din lateral stânga, pe direcția lui Kucher. Până la pauză, Toroc a reușit să se opună altor două situații ale arădenilor, finalizare de Vucenovic (38) – lovitură de cap după centrarea de pe dreapta a lui Diogo și Abeid (42) – șut de la 20 de metri, minge reținută în doi timpi.

Și pe fondul schimbărilor efectuate de staff-ul UTA-ei, dominarea prim-divizionarei s-a intensificat în repriza a doua. În minutul 60, Aly Abeid a pătruns spre careul nostru și a șutat de la 18 metri, puțin alături. În minutul următor, au urmat cele mai clare situații de gol ale echipei noastre. Mai întâi, Gladun a executat o lovitură liberă de la 45 de metri, din lateral dreapta, mingea a căzut în fața portarului Kucher, care a reușit cu mult noroc să devieze balonul peste poartă. La cornerul rezultat, executat de pe stânga de Tismonar, Cibi a prelungit la bara a doua, iar Holst a respins de pe linia porții.

Au urmat momentele de dominare clară ale UTA-ei. În minutul 72, nou-intratul Rareș Pop a centrat de pe dreapta pentru apariția lui Benga, la prima bară, dar căpitanul arădenilor a fost blocat de Țieranu. Apoi, în minutul 77, Holst a tras de la 18 metri, Cooper a deviat, dar Trifon (intrat între buturi în locul accidentatului Toroc) a reușit să respingă. În minutul 80, Plokhotnyuk a scăpat pe contraatac și a șutat de la 20 de metri, însă pe lângă poartă. Jocul s-a mutat din nou în careul nostru, unde am consemnat minutul și ocazia: Freitas (81) – șut de la 25 de metri, deviat în corner; Fabry (82) – lovitură de cap peste, după o lansare a lui Abeid; din nou Fabry (85) – șut de la 22 de metri, reținut de Trifon în doi timpi și apoi din nou Fabry (86) – pătrundere pe stânga în careu și șut la colțul lung, puțin pe lângă poartă.

În cele din urmă, tot decarul UTA-ei, intrat în formație pe parcursul reprizei a doua a scris istoria partidei. În minutul 89, Andrej Fabry l-a învins în cele din urmă pe Trifon cu un șut plasat, de la 20 de metri, la semiînălțime. În minutele de prelungire – 8 la număr – echipa noastră a reușit să preseze careul advers, însă fără să găsească drumul spre golul ce ar fi împins partida în timpul suplimentar.

CSC Dumbrăvița își încheie parcursul în Cupa României în faza play-off și se pregătește de un meci dificil în deplasare în campionat, pe terenul unei foste prim-divizionare, CS Mioveni. Meciul din județul Argeș va avea loc duminică, de la ora 11.00.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc (56, Trifon) – Băluțoiu (90, Martinov), Moțiu, Țieranu, Lalic, Gladun – Plokhotnyuk (90, Mercioiu), Cibi, Ristin (90, Sofran), B. Nortey (63, Olaru) – Tismonar (cpt.)
UTA (antrenor Sorin Rădoi): Kucher – Diogo (46, Dumitrașcu), Benga (cpt.), Markov, Abeid – Carp (63, Fabry), Holst – Stahl, Cr. Mihai (78, Cr. Mihai), R. Stanciu (46, R. Pop) – Vucenovic (63, Cooper)

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan:
„După meciul din această seară, sunt 100% mulțumit, nu doar mulțumit, pentru că am avut în teren jucători care au fost la primul meci la nivel de seniori. L-am avut pe Băluțoiu, care a jucat 90 de minute, Ristin la fel și cred că asta spune totul. UTA a jucat cu ce a avut mai bun, cu jucătorii folosiți și cu FCSB, unii dintre ei titulari, alții intrați de pe margine. Deci, nu am cum să nu fiu mulțumit de modul în care au evoluat băieții astăzi. L-am folosit pe Tismonar atacant, un post pe care el a mai jucat în Liga a III-a, și sunt foarte mulțumit de modul în care și-a coordonat echipa, exact ca un adevărat căpitan. Dar nu aș vrea să vorbesc despre un jucător anume, nu ar fi corect, pentru că toți s-au dăruit și au făcut exact ceea trebuia. Cu excepția fazei golului… Chiar reușisem să-i transmit lui Ristin să rămână lângă Fabry, să îi blocheze piciorul stâng, dar din păcate lipsa lui de experiență și-a spus cuvântul”.

Despre problemele medicale apărute în repriza a doua…
„La Toroc a fost o recidivă la o problemă mai veche, o problemă musculară exact pe locul respectiv. Să vedem… Mâine probabil va face un RMN, pentru a vedea cât e de grav. Sper să nu fie foarte grav și să revină repede, pentru că are pregătirea făcută în salturi în ultimul timp și se vede la el acest lucru. Bruce Nortey nu cred că are probleme mari. Cred că din punct de vedere fizic nu putea duce. Pe undeva, e de înțeles și acest aspect, au fost jucători ce au evoluat destul de puțin, au fost debutanți la seniori, nu s-au întâlnit cu un joc cu o asemenea intensitate, cu o echipă de prima ligă, care i-a stors”.

Despre efectul atmosferei de la Arad asupra jucătorilor…
„La încălzire, m-am luat cu mâinile de cap! Mi s-au părut foarte fricoși, fără curaj, dar înainte de a începe meciul, am mai intrat o dată la vestiar, i-am încurajat și au început meciul foarte bine. Nu știu dacă în prima repriză UTA a mai avut vreo ocazie mare de gol. Dar le-am avut și noi pe ale noastre, acea dublă ocazie din minutul 61 și în prelungiri, ocazie foarte mare a lui Mercioiu. Puteam intra chiar în prelungiri, unde nu știu ce ar fi fost…”.