Patru din șase goluri, marcate în primele 12 minute

Echipa noastră de fotbal a pierdut cu 4-2 amicalul susținut azi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața Ripensiei Timișoara. A fost al doilea test al alb-verzilor din această vară contra unei viitoare adversare din Liga a II-a, după cel cu Unirea Dej, câștigat cu 2-1.

Meciul a început abrupt, cu patru goluri marcate în primul sfert de oră. După o ocazie bună ratată de Simon din centrarea lui Ghinescu, Ripensia a scăpat pe contraatac, iar Mihai Ene a deschis scorul în minutul 2, după ce l-a driblat pe portarul Trifon. În urma unei faze similare s-a făcut 2-0 în minutul 5, Cristian Gavra fiind de această dată marcator. Iar în minutul 10, avea să fie 3-0 pentru Ripensia, grație reușitei lui Zoran Mitrov, după o acțiune personală. Replica alb-verzilor a venit în minutul 12, atunci când Andrei Olaru a marcat de la 14 metri, după o nesincronizare a apărării timișorene. Dumbrăvița a preluat controlul și a mai ratat câteva situații, prin Pașcalău (23) și Simon (27), însă la pauză avea să se intre cu diferență minimă între cele două echipe. În minutul 41, Petre Simon a marcat cu un șut superb, de la 16 metri, lateral dreapta, în vinclul de la colțul lung.

Repriza a doua s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu puține ocazii notabile la cele două porți până spre final. Echipa noastră a finalizat prin șuturi de la distanță prin Curea (76) și S. Sabău (80), însă tabela a rămas nemodificată. Scorul final a fost stabilit în minutul 85, de tânărul Ioan Vermeșan, care a marcat pentru 4-2, pe contraatac.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu, A. Sabău – T. Bodri, Olaru, Tănase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pașcalău. Au mai intrat după pauză: Bain, S. Sabău, Blickling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, L. Bodri.
Neutilizați: Ciui, R. Mikloș – Ilan, Grigoriu, Amariei;
Accidentați: Paulevici, D. Popa
Ripensia (antrenor Iulian Muntean): Dobre – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi, T. Călin – Mihart, M. Ene, Mitrov – Gavra. Au mai intrat Toroc – Mogoș, Chera, Vidrăsan, Rogac, A. Macrițchii, Vermeșan, Stoica, Butnărașu

Concluziile lui Cosmin Stan


Despre meci…
„O prestație bună, încurajatoare, exceptând primele 10 minute, în care am fost debusolați. O pun pe seama stadionului, pentru că am jucat pe un teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci, pentru că multe echipe din Liga a II-a au stadioane cu suprafețe de joc mari. Ne-a prins foarte bine acest meci. Cred că am făcut un meci bun, dar avem aceleași probleme care persistă. Facem greșeli individuale în jumătatea noastră de teren. Sigur că nu le vom putea elimina cu totul, dar sunt sigur că vor fi din ce în ce mai puține”.

Despre golul de generic al lui Simon…
„Am mare încredere în el. L-am adus ca marcator, după părerea mea e un jucător care se lipește de gol, fapt dovedit de prestațiile sale de la echipele la care a jucat înainte. Și la juniorii UTA-ei, și la Corvinul Hunedoara a marcat foarte multe goluri. E un jucător care lovește mingea la fel cu ambele picioare”.

Despre accidentarea lui Tismonar din repriza a doua…
„Din păcate, glezna lui arată foarte urât. Sper să nu fie nimic la os, ci doar o contuzie. I s-a și umflat… Vom vedea ce spun medicii!”.

Despre nivelul actual al echipei…
„Eu spun că suntem în grafic cu pregătirea, cu prestațiile. Săptămâna trecută am fost foarte încărcați, dar deja începem să prindem un pic de culoare, un pic de prospețime. Deci, cred că suntem în grafic”.

Pentru echipa noastră au mai rămas două repetiții până la debutul în Liga a II-a. Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10.00, vom juca în deplasare cu Avântul Periam, iar miercuri, 3 august, tot de la ora 10.00, vom întâlni juniorii U19 ai UTA-ei, la Arad, pe stadionul „Motorul”.