Piloții noștri au cules laurii sezonului 2023 la Gala Campionilor

Finalul săptămânii trecute a programat evenimentul tradițional al începutului de an în comunitatea motorsportului timișean, Gala Campionilor. În locația deja obișnuită, Pensiunea Popasul Căprioarei din Șag, performerii sezonului 2023 în Campionatul de Automobilism și Karting au fost premiați. Iar piloții CSC Dumbrăvița au cules „grosul” premiilor, după un an competițional de excepție.

Prin rezultatele obținute în precedentul sezon, CSC Dumbrăvița devine cea mai galonată echipă din istoria Campionatului de Automobilism și Karting Timiș, organizat începând cu anul 1999. Echipa noastră a avut reprezentanți la toate secțiile și podiumurile campionatului, motiv de mândrie pentru căpitanul și coordonatorul secției noastre de automobilism și karting, Marius Giurisici.

„A fost foarte frumos, cu numeroși spectatori, susținători și sponsori ai campionatului. A fost o seară în care s-a încununat toată munca anului trecut. Suntem bucuroși de tot ceea ce am realizat în 2023 și pregătim noul sezon ce stă să înceapă. Sezonul 2023 a fost unul neașteptat de bun pentru noi, la care s-a muncit din greu. Nu ne așteptam să tranșăm lupta atât de repede, toți membrii echipei și-au făcut datoria cu succes”, ne-a declarat Marius Giurisici.

Iată categoriile la care au fost premiați sportivii noștri în cadrul galei de sâmbătă:

GALA CAMPIONILOR

Clasări Auto:

– Marius Giurisici (Locul 1 – Clasa 1)

– Marius Curelaru (Locul 3 – Clasa 2)

– Sergiu Tirla (Locul 2 – Clasa 3)

– Darius Bulearca (Locul 3 – Juniori)

– Ștefania Cicu (Locul 2 – Feminin)

– CSC DUMBRĂVIȚA (Locul 1 – Echipe Auto)

Clasări Drift:

– Sergiu Tirla (Locul 1 – Drift)

Clasări Karting:

– Eric Mihălilescu (Locul 1 – Eco Karting)

– Yannis Muraru (Locul 2 – Eco Karting)

– Darius Becheru (Locul 3 – Eco Karting)

– Ana-Maria Popescu (Locul 1 – Kids Karting)

– Rareș Pârvan (Locul 2 – Kids Karting)

– Eduard Bucur (Locul 3 – Kids Karting)

– Adrian Negrescu (Locul 1 – Karting Supersport)

– Deian Marcu (Locul 1 – Karting Juniori)

– Matteo Damian (Locul 2 – Karting Juniori)

– Nadia Sofia Ciucur (Locul 3 – Karting Juniori)

– CSC DUMBRĂVIȚA (Locul 1 – Karting Echipe)

Căpitanul echipei noastre e deja cu gândul la noul sezon, care va începe în a doua jumătate a lunii martie, și care se anunță și mai disputat decât cel de anul trecut.

„Pregătim mașinile intens, pentru că, la fel ca în fiecare an, toată lumea încearcă să se îmbunătățească, toată lumea face transferuri, deci ne așteaptă un sezon mai complicat decât precedentul. În noul sezon, calendarul competițional e mărit, cu mult mai multe probe de viteză, pe trasee din foste etape de Campionat Național, inclusiv de la Raliul Banatului. Dorim să câștigăm și titlul cel mare la individual anul acesta, care în 2023 ne-a scăpat. Sperăm să ocupăm locuri pe toate podiumurile care se pun în joc anul acesta”, ne-a mai declarat Marius Giurisici.

Trebuie menționat că, din sezonul 2024, Deian Marcu și Adrian Negrescu vor face pasul de la karting către automobilism juniori, iar Darius Bulearca urcă de la categoria automobilism juniori la seniori. „Suntem mândri că Dumbrăvița devine o pepinieră a sportului cu motor, de la cei mai micuți kartiști până la sportivii seniori cu rezultate internaționale”, a mai punctat căpitanul echipei noastre, Marius Giurisici.

Auto Club Rally Timiș, organizatorul Campionatului de Automobilism și Karting, a publicat calendarul provizoriu al sezonului 2024, care va cuprinde 11 etape și alte două de rezervă. Prima rundă e programată în data de 24 martie, la Timișoara – Raliul Mărțișorului.

Calendarul competițional pe anul 2024 poate fi consultat mai jos: